Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konvice, co nepískala správně

20. 05. 2007
6
11
1968
Autor
medíček

Můžete a nemusíte to brát vážně. Sama vůbec nevím, jak to brát:)


Konvice, co nepískala správně

Najednou sis všiml, že tvoje konvice už nepíská tak, jak bys chtěl. Fungovala ještě dobře. Vodu vařila správně, desing, na který si vždy tolik dal, měla skoro dokonalý. Vodního kamene v ní bylo ještě pomálu, ale i za to málo sis beztak mohl sám, protože jsi do ní lil příliš tvrdou vodu. Co víc si od konvice vlastně přát? Jenže nepískala správně - dle tvého gusta. Ještě chvíli jsi možná přemýšlel, jestli ji, spolehlivou a celkem hezkou konvici, vyměnit za nějaký nový model s ještě neoposlouchaným pískáním. Rozhodl ses nakonec, že si ji přece jenom ponecháš. Hlavní přece je, že ti vodu uvaří tak, jak by měla. Drobnou pískací krizi společně nějak překonáte. Nechtěls ale především riskovat, že narazíš na nějakou, co by při druhém spuštění už vodu neuvařila. A tak jsi s ní vytrval. Nevydrželo ti to však moc dlouho. Když jsi pak večer totiž dostal chuť na kafe a zapnul jsi onu konvici, zarazil ses. Náhle sis uvědomil, nad čím jsi to celý den přemýšlel. Ta konvice nepíská správně! A z takové konvice by sis přece kafe nedal?! Tak jsi vstal, čerstvě ohřátou vodu jsi nechal bez povšimnutí a spěchal jsi do nebližšího elektra. Nemůžu ti vůbec vyčítat, že bys novou konvici nevybíral důkladně. Koneckonců sis vybral mě. Nebyla jsem zrovna nejlevnější, ale za ty peníze jsem ti tehdy stála. S láskou sis mě potom postavil na kuchyňskou linku a zapnul jsi mě. Chvíli jsi napnutě poslouchal, jak pískám. Uznals, že pískám líp jak přijatelně. Mnou ohřatou vodu jsi pak spolu s jednou lžičkou rozpustného kafe s chutí vypil. Všechno bylo krásné. Ty si měl radost, že hezky pískám. A já měla radost, že ty máš radost. Jenže... Vzpomněla jsem si na tvou starou konvici. Kde je jí konec? Opustils ji, chuděru, jen proto, že nepískala správně. Víš, co mě napadlo? Co když tě taky jednou omrzí, jak pískám...




11 názorů

pískací konvice se ještě používají? Já myslela, že se neprodávají v elektru, ale někde v kuchyňských potřebách, když se dávají na sporák a nejsou na elektriku... teda aspoň dycky jsem viděla pískací konvici na sporáku ;)... ale já se v konvicích moc nevyznám, stačí mi ta naše cvakací ;)...

medíček
25. 05. 2007
Dát tip
Fairiella: lidsky-elektrický vztahy? To zní hezky.:) Děkuju.

Fairiella
21. 05. 2007
Dát tip
milé dílko... myslím, že spousta věcí přestane po čase "pískat správně", ale stejně jako pískání to jsou většinou velmi nepodstatné problémy :D Nj, ty lidsky-elektrický vztahy :)

medíček
20. 05. 2007
Dát tip
Tangens_Omega36: Dobrá připomínka:) Možná bych mohla napsat pokračování, jak se starou konvicí, i když spíš ne. Dá se to a vlastně musí se to dát (nezní ta věta divně?), to bych zůstala ze samého strachu, že mě někdy opustí, na ocet:) A mimochodem díky.

medíček
20. 05. 2007
Dát tip
Chazzy: Jistě, že je. Když mě mají lidi dost, stačí vytáhnout ze zásuvky kablík...;)

Chazzy
20. 05. 2007
Dát tip
A že vono to ve skutečnosti nejni o rychlovarný konvici :-) Tip jako jo *

medíček
20. 05. 2007
Dát tip
Děkuju:) Rabb: Vím, věděla jsem to už při psaní.

Rabb
20. 05. 2007
Dát tip
byl mi jasný konec, lehce předvídatelný.. ..ale gut, vtáhlo mne to.. zájímalo.. ..*

Norsko
20. 05. 2007
Dát tip
s neopouslochaným pískáním ... :-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru