Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Město... a to ostatní

10. 06. 2007
2
2
1387
Autor
Necromonger

Kdesi leží jedno město, obehnané pevnými vysokými hradbami. Ty jsou poseté mnoha branami, avšak otvírají se velice zřídka. Toto město se jmenuje Přátelství a Láska. Domy uvnitř se nazývají dobré a špatné společné chvíle a jsou základem celého města. Do uliček tvořených domy špatných společných chvil chodí obyvatelé málokdy  a velice neradi. Dále jsou ve městě chámy: Radost, Vcítění, Tolerance, Fantasie a Důvěra. Poté hradby. Hradby ochraňují město před útoky zvenčí, před nájezdníky Závist, Podezřívání a Pomluvy. Oni dokáží opevnění poškodit, nebo prolomit a poté udělat městu obrovské ztráty nebo ho srovnat se zemí docela.

 

            Brány. Jsou spojnicí města s okolím, ale otevírá se pouze málokdy, většinou pouze jednou za celou dobu své existence. Není to však důvod k oslavě. V okolí města se totiž rozprostírá Pláň Nenávisti. Jediným klíčem, kterým se brána dá otevřít je Zrada. Jakmile se brána otevře, mohou nájezdníci vniknou dovnitř, ale to není vše… hned za Vámi se totiž brána opět uzavře a už není možné ji zvenku otevřít. Není tu zámek. Jedině Čas dokáže hradby svým zubem narušit a vy můžete opět do města vstoupit, jenže to město už je zcela jiné… domy zchátraly, chámy vypálené, zbořené… dají se obnovit, to ano, ale práce je to hrozná. Navíc Čas udělá ještě další věc… mimoto že otevřel cesty nejen pro vás ale i pro nájezdníky, tak také pustil Pláň dovnitř. Jenže co dělat za tu dobu než Čas začne konat své dílo?

 

            Putujete po Pláni, a najdete několik vesnic – Smutek, Zlobu, Žal, Tíseň, Opovržení a Zklamání. Některé z nich jsou hned u města, jiné na míle daleko… Můžete do kterékoliv z nich vejít, nebo zůstat na pláni. Když zůstanete na pláni, nemůžete skoro nic, z ničeho se nedá stavět, ale z vesnice ano, z vesnice se poté může stát zase město…


2 názory

pivnik
10. 06. 2007
Dát tip
mam strasne moc rada, kdyz nekdo dokaze metaforicky ci metonimicky popsat co je v nem, ci jen nejakou lidskou vlastnost.... myslim, ze Tobe se to opravdu podarilo!!! Hezka momentka, ci jak to nazvat... hmm..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru