Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak do bláznice se pan prezident dostal

15. 06. 2007
1
5
979
Autor
Confutatis

Můj psychiatr nevěří, že jsem blázen. Nebojte, buď uvěří, nebo mu jednoho pěkného dne ze mě hrábne.

Vyhrál jsem! Mohl jsem se zbláznit. V psychiatrické léčebně v Praze Bohnicích by to bylo extrémně kuriózní. Co jsem vyhrál? Výlet po Praze! Pan doktor Švanda řekl, že by některému ze cvoků prospělo se trochu projít s doprovodem po centru a vidět normální lidi. Ostatní mi velmi záviděli, můj spolužák řekl, že jsem se spolčil s Estonci. To mě tak rozrušilo že jsem ho začal škrtit. I po roce jsem na Estonce velmi citlivý.
Ráno přijela sanitka s řidičem, který měl po různu v kabince uschovány plné lahve od piva, a odvezla mě na Pražský Hrad spolu se sestřičkou Jahelovou. Došli jsem se sestřičkou do katedrály, kde jsme vzbudili veřejné pohoršení a kde jsem se vyfotil s bandou japonských turistů. Přeci jen člověk ve svěrací kazajce se často nevidí. Nakonec mi sestřička  Jahelová tento svetřík se zavazováním vzadu sundala pod výhružkou Thorazinem. Ti kteří neví co je to Thorazin nezoufejte, na tyto hloupé dotazy má sestřička Jahelová jednoduchou odpověď. Většinou ve formě 1mg intramaskulárně.
Ke konci prohlídky přijela sanitka až ke vchodu katedrály, kde nabourala a zničila asi dvě stě let starou výzdobu. Řidič se rozhodl, že nejlepší bude zmizet než si toho někdo z hradní stráže všimne a se sestřičkou jsme urychleně nastoupili do sanitky.
Další zastávka byla na Staroměstském náměstí. Nikdy jsem nechápal co je na něm zvláštního, a ani když mám úředně na sebe vystavené papíry na cvoka, ho nechápu, ale nemohli jsme ho opomenout. Strašně se mi líbilo jak sanitka houkala a lidi jí utíkali z cesty. Mám takový pocit, že jsem tehdy začal slintat, ale jistě to říct bohužel nemohu.
Další zastávkou byl El Puente del Carlo, Karlův most. Již trochu podnapilý řidič naší sanitní bryčky zaparkoval do skupinky Japonců. Vypadali velmi podobně jako ti na Hradě, ostatně většina japonců vypadá jako většina japonců to vám u nás v ústavu řekne každý. Každopádně jeden z japonských turistů vypadal jako kdyby se právě rozhodl pomstít za jaderný útok na  Hirošimu, a proto ho náš řidič preventivně pozvracel.
Nechápu proč jsme pak museli utíkat se sestřičkou Jahelovou na Malou stranu, kde jsem nastoupili do tramvaje. Tramvaják pak s výkřikem: „Barevný neberem!“ zavřel před pozvracenou a značně rozezlenou skupinkou japonských turistů dveře. Nebylo jasně poznat co japonští turisté křičí, nicméně se shlukli kolem pozvraceného jedince, který hulákal nejvíce. Po každém lichém nádechu zaznělo „Kamikaze“, zatímco při každém sudém „ Hirohito“. Někdy musím zjistit co to znamená.
Pokusil jsem se na japonské turisty přes tlusté plexisklo uplatnit své lekce cestovní arabštiny, když z mých úst zaznělo „Atalamat faket číkí!“ udiveně na mě koukala asi polovina tramvaje včetně sestřičky Jahelové. Ještě štestí, že jsem nepoužil tu druhou frázi, kterou jsem uměl, „Allah Adbar“.
Rozhlížel jsem se po tramvaji a registroval jsem zvuk sirény. Už velmi podnapilý řidič se pokoušel vymanévrovat z úzké uličky u Karlova mostu. Prorazil tři zaparkovaná auta než najel do vchodu restaurace McDonald's, která zastavila jakýkoli pokus o jeho další jízdu zpět. Řidiči asi došlo, že zpět už ni krok, a přeřadil na jedničku, načež se ze sanitky utrhl kus plechu, který stroj táhnul až před Senát do Jindřišské ulice. Co se stalo pak už nevím, protože tramvaj jela jinam.
Rozhlédl jsem se po tramvaji. Buď se něco změnilo od té doby co jsem byl ještě psychicky normální nebo tu bylo něco divného. Nemohl jsem si být jistý
 Na druhém konci tramvaje byl člověk se třemi bodyguardy. Už jsem přišel na to co mi bylo divné. Ten člověk říkal, jak úžasná a zajímavá je cesta tramvají a lidé mu říkali “Ano, pane prezidente.“
Sestřička Jehlová mě táhla k východu na další zastávce, kde vystupoval ten samý pán. Bohužel jsme prošli nějak moc blízko a sestřička narazila do jednoho z bodyguardů, který ji násilně odstrčil do vozovky. Pak mě Jahelová pustila a šla si to s pánem v černém vyříkat. Tedy aspoň tak nějak začala ta rvačka. Jen si ještě pamatuji, jak dva bodyguardy sestřička Jahelová srazila kopem do partií, kde to bolí muže nejvíce a toho posledního skolila 3mg Thorazinu. Říkáme tomu u nás v ústavu Kobyla Joe, protože až se pozítří probudíte, myslíte si, že vás opravdu kopla kobyla.
Poslední stojící byl ten divný pán, kterému každý říkal pane prezidente. Asi před měsícem jsme měli u nás na oddělení jednoho chovance, který po nás chtěl abychom mu říkali El Prezidente. Jediný rozdíl mezi těma dvěma byl v tom, že tomuhle pidimužíkovi to lidi říkali dobrovolně. Shledal jsem že pak udělal zásadní chybu svého života. A to před sestřičkou Jahelovou. Řekl:“Já jsem prezident! Nechte mě prosím!“ načež ho Jahelová sebrala vedla ho pryč. V pravé ruce s postarším pánem a v levé ruce se mnou korzovala cetrem Prahy poblíž metra I.P.Pavlova dokud nepotkala naší skoro rozpadlou sanitku. Řidič byl již ve značném stupni lihového rozkladu, neboť s výkřikem „Česká obchodní inspekce!“ naboural do vietnamského obchodu s lihovinami, odkud pak utekla většina personálu.
Nicméně sanita po spanilé jízdě Prahou byla již opravdu ve značně zdeformovaném stavu. To sestřičce Jahelové ale nebránilo v tom, aby nás nacpala do prostoru pro pacienty a nevyhodila řidiče, který držel v jedné ruce volant a ve druhé lahev blíže nespecifikované lihoviny.
Jen ten druhý pořád celou dobu křičel že je prezidentem republiky. Na tohle měla sestřička vždy jednoduchou odpověď :“Ale to víš že jo. Prezidenti jsou moje vášeň. Budeš ještě prosit abys mohl abdikovat.“Jahelová zavřela dveře a jala se řídit sanitku. Sice neměla řidičské oprávnění, ale nemůžou jí připsat body na řidičák, který nemá. Asi kolem Holešovického nádraží se řidič částečně ze svého deliria probral a jal se chopit řízení sanitky. Asi po dvou  minutách zápasení v kabině se sestřičkou Jahelovou chytil 1mg Thorazinu intraventrikulárně do pravé krkavice, načež se přestal hýbat (a skoro i dýchat) a nechal sestřičku Jahelovou bezpečně dojet až k branám psychiatrické léčebny. V prostoru pro pasažéry byla situace zcela jiná.  Ten druhý se začal strašně potit, zvláště poté, co jsem na něj na Vinohradské třídě začal vrčet. Když jsem mu pak začal žužlat kotník, začal se modlit. V tomto stavu jsem dojeli domů, kde se za námi zavřela vrata.
Vždycky mě zajímalo co se stane, když začnu prezidentovi cucat část nohy. Teď už jsem to věděl. Nicméně pak se otevřely dveře a vytáhly nás oba. Ten druhý pořád křičel, že je prezidentem Republiky a já, že miluju Dostojevského. Doma je doma...

5 názorů

leenai
07. 07. 2007
Dát tip
=))))

Confutatis
05. 07. 2007
Dát tip
Fuj tam bylo víc překlepů než kulek ve fasádě Národního Muzea...

leenai
24. 06. 2007
Dát tip
chápu =)) ale je to fakt podařené.. byla bych ochotná si i koupit knížku .. což já většinou nejsem

Confutatis
24. 06. 2007
Dát tip
Překlepy jsou překlepy, já si to uvědomuju, ale není v mých silách najít všechny i když to čtu 3x.... nj asi neumím číst, než to všechno člověk přeslabikuje tak to taky chvilku trvá...

leenai
22. 06. 2007
Dát tip
=))))) =)))))) od půlky se to začalo moc pěkně hýbat (((nevím, jestli je to zrovna hlubší kritika, ale přijde mi zbytečné tu zmiňovat překlepy (u jednoho slova "doufámžepřeklep"), nebo se ventilovat o tom, že ze začátku jako bys ještě postrádal střelivo.. pakliže bys o takovéto měl zájem - stačí říct, zkopíruju to a umažu ty závorky .. třeba od čokolády.. )))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru