Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Opravdová láska

25. 06. 2007
1
5
643
Autor
Drop

...prostě moc se mi to líbilo. Líbí. Třeba jen jako odpověď někomu na otázku co je to láska, že? :-)

…láska je to, co jsi s někým prožil. Často se zamilováváme ze stejných důvodů, z jakých pak všechno zkrachuje. Sex bez lásky je celkem nesmyslný zážitek, ale mezi všemi nesmyslnými zážitky si stojí dost vysoko. Je velký rozdíl mezi první láskou a okamžikem, kdy na lásce poprvé záleží. Nikdy nemůžeme mít právě tu lásku, co chceme – jenom lásku co někdo dává.

Bolest. Láska způsobuje bolest. Ale taky bolest léčí. Láska prostě bolest je. Bolest není od lásky nikdy daleko. Láska vám může srdce naplnit, pak zlomit a to zlomené srdce zase vyléčit. A platí, že každá láska vlastně končí nešťastně, dřív nebo později – protože i v případě, kdy třeba láska trvá celý život, tak jeden nutně umře a zanechá toho druhého v zármutku.

Láska je slepá – a láska taky otevírá oči. Zamilovat se do osoby jiné rasy, jiného náboženství nebo společenského postavení bývá dříve či později jak bolestivé tak poučné. Zamilovat se do osoby opačné sexuální orientace dřív nebo později přinese bolest i poznání. A zamilovat se do lásky víc než do člověka vám způsobí bolest a přinese moudrost. Dříve či později. Láska je veličina aktivní – není to rybník, ale řeka. Z lásky se vám může chtít umřít – ale taky můžete pro lásku chtít žít.

 

(z knihy R.Fulghuma-Opravdová láska)


5 názorů

anula16
09. 12. 2007
Dát tip
Opravdová láska.. nejsou to ty výpovědi a dopisy čtenářů? Tahle knížka se mi moc líbila, stejně jako ostatní Fulghumovy. :)

Jakubisko
26. 06. 2007
Dát tip
Fulghuma sem nečet a ani mě to neláká, ale tahle definice se mi taky moc líbí...nedej na Ježkovy voči a spol., je to pěkné :o))

Jezuita
25. 06. 2007
Dát tip
Panebože, po Hufnáglovi taková píčovina.

Winter
25. 06. 2007
Dát tip
Nemůžu si pomoct, ale takový Kundra je kvalitativně na daleko vyšší úrovni.

No, tak tady nás bude potřeba....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru