Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajemný ráj.....

05. 07. 2007
0
2
361
Autor
FantasyFairy

Jednou nastane "Ten den".všechno dostane jiný obrat a vy...vy už nejste...Ale co bude po tom ??Co bude po životě ??To nikdo zatím neví....Jen ti , kteří už nejsou...Nebude nic ??Ráj ???Duchové ???To nikdo neví...Ale v tomto příběhu se parta hrdinů ocitá někde jinde....v jejich vlastní mysli...

Tajemný ráj......

"Lili nééééé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"tohle byli poslední slova z Alexových úst.Lili,Alex,Ben,Kim a Jack je parta mladých lidí.Tihle mladí lidé , kterým je okolo patnácti  , se stanou obětí kruté autohavárie.Lili je romantická dívka.Je velmi citlivá a miluje literaturu.Alex je spíše studijní typ.Má rád školu,nosí brýle a zajímá ho moderní cestování do vesmíru.Věčný rebel Ben.Dělá vše proti vůli rodičům,učitelům atd.Miluje hudbu a chtěl hrát v kapele.To Kim,hvězda večírku má radši tanec.Chtěla být slavná.Je to sestra Jacka.A Jack,ten je věčný závislák počítačů a všech moderních přístrojů.
  Tato mladá parta se jednou večer jde jen tak porjít po parku.Když se v tom přímo do parku vřítí dvě vozidla.Byli to dva šílenci,kteří závodili,kdo je lepší.Srazí Bena.Ostaní běží k Benovi ,aby ho zachránili.Jenomže je pozdě.Ben je mrtev.Řidiči se snaží odjed,jenomže v té rychlosti do sebe narazí.Jedno auto vyletí do vzduchu a přímo na Lili aspol.Všichni jsou mrtví.Už jim nikdo nepomůže....Je pozdě.Zatímco jejich rodiče a přátelé truchlí,parta přátel se objeví kdesi jinde...Neví,že jsou mrtví a tak pátrají,kde to vlastně jsou.


2 názory

Rabb
05. 07. 2007
Dát tip
a ešče mne zajímá, jaký smysl mělo takovou "povídku" psát? co jsme se dozvěděli? má být snad nějaký pokračování?

Rabb
05. 07. 2007
Dát tip
u povídek je důležitá úprava.. a to jaksi oku líbivá.. ..třeba bych řekl, že se do kultivované prózy nehodí: "Lili nééééé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". A to kvůli těm vykřičníkům, ty bych pochopil na chatu, v díle ne, chybějící čárku v tomhle dvousloví nechci ani zmiňovat.. ostatně čárky celkově dílko poněkud postrádá. ..další možnou úpravou k dobru je přidat vždy jeden úhoz mezerníkem za každou z čárek a taky za tečku na konci věty.. zpřehlední to a usnadní čtení. o gramatických chybách jako takových nemluvě.. například: "tohle byli".. od podmětu slovo.. takže ta slova.. proto: "tohle byla.." ..tento fakt však omlouvá tvůj věk.. je ti patnáct, proto chápu. dál je celkem nevhodné kombinovat minulý a přítomný čas.. "byla" a hned vzápětí "je".. celkově to vypadá jako průlet v nepovedené recenzi.. všechno tak nějak popsáno nezajímaěa děj veskrze žádný.. ..první odstavec, ve kterém se vlastně člověk seznámí s hrdiny, je napsaný odbytě.. a tak nějak nezajímavě.. apropo, proč nám hrdiny představuješ, když o pár řádků dál všichni zemřou? k čemu to? ..druhý odstavec je celý takový nereálný a moc hrrrrr.. tak jako: tohle je ten, ten, ten a ten a pak procházka.. brrrrm.. au.. smrt.. víc toho jako kritiku nezvládnu.. ..musel bych to rozepsat slovo od slova.. ..snad jen rada: dej si víc záležet, pročítej si cos napsala, třeba stokrát a upravuj.. text by měl plynout, nezadrhávat se, nenudit.. chtělo by to pilovat, pilovat, pilovat, pilovat.. ..ale pokud se budeš snažit a hoooodně psát, tak se zlepšíš.. :-) hodně zdaru..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru