Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

posvětil

14. 07. 2007
1
10
1332
Autor
mermaid
můj městský šaman mě učil
sbírat vzpomínky zapadlé
mezi škvírami dlážděných cest
Přes den jsem lepívala cizí pocity
a stavěla příběhy
občas si hrála na osud
čtený v čajových lístcích
a kávových sedlinách
nebo topící se v čárách dlaní
Večer mě šaman posvětil básnířkou
bubnovali jsme takřka k bezvědomí
a kladli oběti na oltář svítání
abyste nepřestali ztrácet ... vlastně sebe ...
mezi dlažbou a my mohli sbírat
lepit
podstrkávat vám vlastní budoucnost
zbylé osudy žít místo vás
a zaplňovat prázdné cesty jako plastelína
Nocí mě posvětil Vypravěčkou

10 názorů

leenai
16. 07. 2007
Dát tip
chm, když už jsem to otevřela náhodou podruhé, asi bych měla tedy něco říct.. Dero měl pravdu - umlátila jsi text sděleními, nech klidně něco na nedořečené rovině.. nesnaž se vysvětlit, co chceš říct, úplně každému čtenáři.. kašli na ně trochu ;) a neboj se

Večer mě šaman posvětil básnířkou Nocí mě posvětil Vypravěčkou to jsou nějaké divné věty. sloveso posvětit nemá takové vazby: posvětit někoho něčím... afektovaná dívčí pseudobáseň. ale máš pořád ještě šanci toho nechat.

martinez
14. 07. 2007
Dát tip
zdravím tě, ty roztržitý kritiku ;o)

Dero
14. 07. 2007
Dát tip
martinez, jistě. :o) Špatně jsem se v roztržitosti vyjádřil, původně jsem chtěl okomentovat prazvláštní rozčlenění do veršů, které právě nechává druhý verš tak trochu na holičkách. Autorce se omlouvám, dělal jsem více věcí zároveň.

martinez
14. 07. 2007
Dát tip
Dero, možu něco? nejsou to vzpomínky zapadlé ale zapadlé mezi škvírami - esi sem správně pochopila tvoju výtku :o)

Dero
14. 07. 2007
Dát tip
Ahoj, hippie, rád Tě zase potkávám. Do textu jsi asi nacpala všechno, co jsi chtěla. Ale za jakou cenu. Zkus to pro příště trochu zhutnit a přidat údernost - trochu odvahy ve vyjadřování. Mimochodem, takové malé tajemství: můj městský šaman mě učil sbírat vzpomínky zapadlé Slovosled, kdy přívlastek stojí až za jménem, které rozvíjí, je často takovým malým znamením nejistoty, pozor na to - třeba rozlišovat, kam se hodí a kde působí jako laciné cingrlátko. Text je lepší než většina těch, které tu člověk může číst, ale Ty osobně máš větší tvůrčí potenciál.

SENIOR
14. 07. 2007
Dát tip
Není to byto příliš zlým, ale u autora je patrnostní určitá stagnativita. Pořád stejnotvaré jako libovolně zpátky, začíná - já to a to a pokračuje popisem jakýchsi nereálných fantazielných činností s případným onem. Poněkud usnuto na vavřínstvu. Navíce i obrazivitní složka bývala lepší. 4+

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru