Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VuLGaR PaRTy alá RaBB

16. 07. 2007
9
62
2948
Autor
Rabb

místy vůlgární text.. a taky párty.


.
.
.
Má to být reportáž účastníka zájezdu. Kurva, v mém případě zajebaně natáhlá štreka z jžního kraje Notorických alkoholiků, žeprej vinařů. Až, kurva, do vzdáleného města Praga di tramvaj. Ještě k tomu, když tam blbej moravák jede poprvé, že; vesničkář ve světě nekonečných možností a, do piče!, drahýho chlastu. Ale je fakt, že ne tak hafo jako ve vlaku Euro Cítí, kterým jsem na onu obrovskou mega párty v onu osudnou sobotu jel. Tum! Tum! Sloup. Sloup. Stanice Blabla. Tum! Tum! Sloup. Sloup. Prostě děs cesta.

  Na úvod dost sprostých slov, bych řekl, ne? Ctím pravidla VULGAR!
  Do Prahy jsem dofrčel kolem čtvrté - horko jako prase, louže potu v podpaží - a rozhodl se, že jako vyrazím na steč. Nejdřív jsem bloudil. Celkem dlouho. Ale po několika pokusech/omylech jsem se dopátral, prostřednictvím mapy, na Florenc. Bubusový nádraží. Tam, když jsem se chtěl a snažil nějakým způsobem přiblížit ke správné cestě na nádraží Hlavní, mi volá NePoe_ta, že kde jsem a tak no a pak příjde na jevo, že jsem vlastně měl na NePoe_tu počkat na nádraží Holešovickým, nakonec jsme  vyšpekulovali, že na Poe_tu počkám. Čekal jsem. A dočkal se.
  Poe přijel asi tak za čtvrt hoďky, proběhla seznamovací fáze. Přiřazení nového obličeje k modré barvě písma uživatele na Chatu a vyrazili jsme směr hlavas. Cesta byla celkem v poho. V Poetovi jsme zřel, lide, třes se!, dábelského řidiče, řeže zatáčky, háže se mnou ze strany na stranu. Samosebou bez pásu. Ale je dobrý řidič, to jo.
  Na hlaváku nás, opět, bylo obdivuhodné, že už za tu krátkou dobu, co se známe, se dokážeme dohodnout na jedné věci, napadlo zavolat Neo O´Picovi. Proběhlo pár věsvětlení a upřesnění místa pobytu dvou organizátorů akce. A nakonec jsme se setkali. Sidonie a Neo O´Pica na nás čekají uprostřet bujně zeleně rostoucí trávy. Opět další přiřazovací fáze. Olbličej a vzpomínky na nějaký ty věci na Písmáku a hned vodka. Žeprej zdar a pij. Tak jo. Jedna deci. Pak druhá. Sidonie zběsile fotí, opice pije a minuty ubíhaj...
...takhle to začalo.



pokud chcete vědět, jak na to pokračovalo.. přečtěte si dílko od Milly, ta to sepsala naprosto detailně.. já víc nepřidám.. nemám sil..

.
.


62 názorů

Baziliška
23. 07. 2007
Dát tip
houmles, dík za názor, ve většině máš pravdu...tipy slouží k mnoha účelům...nechce se mi je teď všechny vypisovat, můžeme o tom hodit řeč...Písmák není literární server v běžném slova smyslu - je to dané už tím, kolik je tu funkcí umožňujících setkání čistě sociální - chat (co je na chatu literárního???/, zprávy...spíš je to server, kam si lidi hodí ty výpotky, které by jinak měli v šuplíku, a obtěžovali jimi nanejvýš okruh kamarádů...a čekají uznání svého "talentu";)...už tím, že server je zaplaťpámbů demokratický je přece dáno to, že největšího uznání dosáhne "střední proud", potažmo přímo "pop"...protože pisatelé jsou i hodnotiteli...a když někdo píše opravdu mizerně, nemůžeš od něj přece čekat, že nad dílky jiných autorů najednou prozře a bude je hodnotit podle jejich uměleckých kvalit... pak si tu pisatelé najdou několik stejně potrefených a podobně naladěných lidí, navážou vztah - přátelský či jiný...literatura ve smyslu "umění" opravdu není na Písmáku na prvním a ani na druhém místě:)...pokud nechceš dělat nějaké vstupní "zkoušky", musíš se smířit s tím, že kvalitu udává většina...to je život a se svobodou slova se to jen tak nezmění - a myslím, že je to i dobře, jen je to pracnější, máš-li vyšší nároky na kvalitu...ale kde je řečeno, že má být život jednoduchý:)) každý si může najít svůj prostor, svoji niku a pokud najdeš něco dobrého, co ti brání rozeslat avi nickům, které "znáš"...budu ráda za doporučení:)) máš pravdu, v tomhle případě jsem dala tip kvůli hezké vzpomínce...

houmles
23. 07. 2007
Dát tip
to je dobre. jen me to zajimalo, no.. a bez hnidopichu je jakakoli debata nekonstruktivni. tak jste si to aspon ujasnili.

martinez
23. 07. 2007
Dát tip
já nejsu odvázaná z kalby - já tam nebyla - tipem hodnotím co by podle mne mohlo zajímat lidi se mnou podobně naladěný... nebo co mi přijde zajímavý celkově... stylistický chyby se jaksi nesou s tím jak to Rabb pojal - přijde mi to takhle "chaoticky" v cajku... není jeden styl psaní... a Rabb to prostě napsal jako on sám... spoustě lidí třeba opravím /gramatický aj jiný/ chyby a přesto jim tip dám... proč nenecháš lidi tipovat dle jejich amatérskýho uvážení? :o) snad netřeba aby všeci měli stejnej pohled na věci aj názor... ani uniformy tu přece nenosíme...

sidonia
23. 07. 2007
Dát tip
klidek houmiii:)

Milly
23. 07. 2007
Dát tip
Houmles: ale to nebylo kvůli tomu....., mně se prostě líbilo, jak je to napsaný, když jsem to četla...........

houmles
23. 07. 2007
Dát tip
beru to tak, ze pokavad je tohle literarni server (jestli to tu tak jeste nekdochape), pak by pri "tipovani" mela literarni stranka vitezit nad emocionalni strankou clanku. To ze jste vsichni nadseny ze skvely kalby preci neznamena, ze kdyz o tom napisu necitelny text, tak mi ho vsichni otipujete, no ne? mam pocit, ze to je jedna z veci, ktere pismak stahuji do bahna poplacavacu po rameni. Kick me if you disagree.

houmles
23. 07. 2007
Dát tip
no ja jen upozornuju na straslive vetne stavby.. co se tyce party, nemam zapotrebi psat tady nejaky dlahosouhly reporty. prisel, zpil se, odesel.. bezny vecurek.

sidonia
23. 07. 2007
Dát tip
napis svuj pohled na vec. na danou udalost.. nikdo ti nebrani BA NAOPAK! jsi vyzyvan! rada bych si precetla tvuj report.))))

Milly
23. 07. 2007
Dát tip
Houmles, tak ukaž, dávej na ty díla, co se Ti líbí, avi (jako to dělám já třebas) a nenadávej! .-))

houmles
23. 07. 2007
Dát tip
hmm... az na nektery vetny stavby.. napr. Tam, když jsem se chtěl a snažil nějakým způsobem přiblížit ke správné cestě na nádraží Hlavní, mi volá NePoe_ta, že kde jsem a tak no a pak příjde na jevo, že jsem vlastně měl na NePoe_tu počkat na nádraží Holešovickým, nakonec jsme vyšpekulovali, že na Poe_tu počkám. nebo: V Poetovi jsme zřel, lide, třes se!, dábelského řidiče, řeže zatáčky, háže se mnou ze strany na stranu. Samosebou bez pásu. a nebo jeste: Na hlaváku nás, opět, bylo obdivuhodné, že už za tu krátkou dobu, co se známe, se dokážeme dohodnout na jedné věci, napadlo zavolat Neo O´Picovi. ...v tak kratkem clanku toliko krkolomnosti - no, tipujte si tipujte, nicmene mnohem "kvalitnejsi" ci "invencnejsi" (ci jak to nazvat) dila tu skomiraji nectena, netipovana.. inu, osud kalebnich denicku, at jsou jakekoli.

Milly
23. 07. 2007
Dát tip
Houmles: tip proto, že mě dílo pobavilo. Líbí se mi originální styl, který Rabb píše- podle mě je to fakt pěkně napsaný.....

Rabb
22. 07. 2007
Dát tip
no tak to je pěknej kokot! ;)

martinez
22. 07. 2007
Dát tip
všude jinde by to bylo lepší, pobočníku - DO slova, ne na začátek přece! :o)

Rabb
22. 07. 2007
Dát tip
losvětit? :-)

martinez
22. 07. 2007
Dát tip
do slova osvětit si vložte L, díky

martinez
22. 07. 2007
Dát tip
já teda možu osvětit maximálně svůj tip - nu a ten je za tuhle reportáž neb mě pobavila :o)

Rabb
22. 07. 2007
Dát tip
k hovnu, ano, houmles, k hovnu..

sidonia
22. 07. 2007
Dát tip
jo aha ja ho dala taky ja na t zapomnela

houmles
22. 07. 2007
Dát tip
sid: nevis a typujes? k cemu vlastne ty typy jsou? odpovim si sam: k hovnu, Majere, k hovnu jsou..

Rabb
22. 07. 2007
Dát tip
no mě se taky neptej.. houmles..

sidonia
22. 07. 2007
Dát tip
jesy se ptas me, tak nevim

houmles
22. 07. 2007
Dát tip
hmm bych teda rad vedel za co tech 9 tipu

jt
18. 07. 2007
Dát tip
jj .. aj dobrý fotky, dokud nepřišla tma .. těšim se, že se potkáme na trutnově .. ;-))

Milly
18. 07. 2007
Dát tip
Zuzulinko, tam snad nikdo tak moc nepil....... Já teda skoro vůbec a ani ostatní se nechovali nijak moc nenormálně (aspoň jsem si nevšimla :-))- já se třebas mockrát v životě neopila, tak se aj skoro těším, až se mi to jednou přihodí (snad to nepřeženu... :-))).

Zuzulinka
18. 07. 2007
Dát tip
nemám moc ráda alkohol, vymetl mi půl rodiny...takže především jeho přílišné požívaní a následné důsledky...ale proti gustu ...znáš to:-)

sidonia
18. 07. 2007
Dát tip
me by treba zajimalo... zuzulinko.. co konkretne se ti na prubehu nelibilo?:))

Milly
18. 07. 2007
Dát tip
Chaosi!!! Reportáže se liší podle toho, čeho si dotyčný zapisovatel všímal... A beztak jste s Opicou říkali už v tý tramvaji, že nic psát nebudete, tak se aspoň nevymlouvejte na mě a neserte mi teda a pošlete ty myšlenky a pocity aspoň ve zprávě teda nebo tak něco. Bo si trhněte. :-)) POŘÁDNĚ.. .-)

nejde o myslienky a pocity, ale o reportaz a ta staci jedna:)

Milly
18. 07. 2007
Dát tip
Je, my už nemáme být vulgární?? :-)) Tak jen potichu.......... Lidi......, NESERTE MĚ! A přestaňte se vymlouvat, že nemáte, co psát..... Bo byl každej pozorností často někde jinde- a myšlenky a pocity jsme určitě stejný často neměli... :o) A avi mi taky nepřišlo.

Baziliška
17. 07. 2007
Dát tip
Milly to popsala tak zevrubně, že nemám moc, co dodat...jsou jen drobnosti, který bych mohla doplnit nebo poopravit...mám dojem, že tam nic snad ani nechybí a když, tak to není tak zajímavý, aby si to vyžádalo samostatnej text...odvedla fakt záslužnou práci:)) ale mohla bych třeba popsat domluvu s naprosto dezoirentovaným neoOpicou, který neustále odmítal, že Hlavní nádraží je zastávka metra...a směroval mě postupně různě po Praze, načež jsme se před Hlavákem málem minuli, páč nevěděl, co je to prosklenej tubus:DDDDDDDD ještě, že existujou mobily:))

Rabb
17. 07. 2007
Dát tip
nemá blít..:-) ale že to furt zapírá, že? :-)

Rabb
17. 07. 2007
Dát tip
opice.. času dost.. ešče musím sesmoliti upoutávku.. ..a na vynobraní čekat nemusíme.. vína a slivovice máme hrooooomady.... galony! pifka se nakoupí.. dočkej času.. akce bude.. VULGAR alcoholic BOHEMIA!

ja som sa prave pokusil ale som zistil ze neviem stylizovat vety tak som sa na to preventivne vysral:)) ale no, mozno casom ma nieco ponapada, bonmotov tam bolo dost

Rabb
17. 07. 2007
Dát tip
no ale, chaos, něco napiš.. kurva!!!!! :-)

mne nedoslo avi... asi oddeluj nicky ciarkou. jo suhlasim, dobre, ze chlapsky ucastnik nieco napisal. tak ja mozno spisem kratke pokracovanie... dakedy... v buducnosti... snad... pravdepodobne ale nie:)

Rabb
17. 07. 2007
Dát tip
akože ďakujem.. :-)

Rabb
17. 07. 2007
Dát tip
no jo, kurva, opíče, taky něco sesmol.. ..jakože vzpomínkový texxt..- :-)

Rabb
17. 07. 2007
Dát tip
přesně tak.. až jesm se divil, že si to jako vůbec může pamatovat.. ..historický kousek sepsala.. ..a avi jsem posílal všem.. fakt.. každý nick jsem oddělil středníkem, jak tomu bylo za starého Písmáka.. ..ale tadyk to asik funguje jinak.

sidonia
17. 07. 2007
Dát tip
zeprej zdar a pij vystizne:))))))))

Zuzulinka
17. 07. 2007
Dát tip
jsem viděla fotky....zajímavé tváře...průběh se mi až tak nelíbil...ale Vám zjevně ano a to je důležité

Milly
17. 07. 2007
Dát tip
Škoda, škoda...... pěkně píšeš- pokračování by se asi líbilo...... :-) Fakt by mě zajímalo, jak to kdo viděl...... -t-

sidonia
17. 07. 2007
Dát tip
no pekny pekny radost mi delas, mily rabbe krasnej vystiznej reprt.. kratkej, ale coz! pohled dalsiho vulgaristy mame! :))))

Rabb
16. 07. 2007
Dát tip
fakt ne, bazi.. tohle stačí.. Crawling_Chaos áve to other..

Baziliška
16. 07. 2007
Dát tip
...no pokračuj:)))

Rabb
16. 07. 2007
Dát tip
pokud to chcete vědět.. přečtěte si dílko od Milly, ta to sepsala naprosto detailně.. já víc nepřidám.. ..slib o reportu jsem dodržel.

martinez
16. 07. 2007
Dát tip
a su zvědavá jak to bude pokračovat... :oD

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru