Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Feminismus.

20. 07. 2007
0
18
603

Asi mě za tuhle básen běkteří z vás nebudou mít rádi,ale berte prosím ohled na to,že jsem jen hloupá sedmnáctka,která toho o životě moc neví:)popřípadě si vybavte nějakou svobodu slova.Jen mě zajmají vaše komentáře.

Radči bych se zabila,

než abych v takovém světě žila,

kde do žen nevkládá se pramalá víra.

 

 

Dnes je žena jen tělo,

které jako by nevědělo,

že v sobě skrývá živou mysl,

pro kterou má vše co dýchá smysl.

 

 

Avšak já vím,kdo za to může,

vinna je sprostá existence muže.

 

 

Muž je jak kudla,

jež do srdce nás bodla.

 

 

Muž je hloupý rozmar,

co bez díku vzal nám náš dar,

který z velké lásky byl odevzdán.

 

 

Chtěla bych za vás-bytosti tak jedinečné,řvát,

začněte s muži bojovat.

 

 

Žádný muž nemá svou ženu natolik rád,

aby mohl říct:,,Budu tě do smrti milovat".

 

 

Jsou to bohapusté lži,

na pranýři měli by umřít muži.

 

 

Stejně jako ženy,

touhou svou po kráse hnány,

byly schozeny a usmrceny.

 

 

Je to všechno mužů vina,

každá žena je krásná jak rozmarýna,

ale protože si muž ženy takové jaká je neváží,

různě si jí přetváří,

zatímco ženě z očí slzy krvácí,

on z hospody domů se trmácí.

 

 

Tam kde na něj čeká jeho žena-rána otevřená,

bytost jeho ranami zlynčovaná,

jsoucí v prostředí jménem doma,

v místě,kde dnes již vládne i zloba.

 

 

V té slupce je duše,

jenž již jak kůň s koněm nekluše.

 

 

Ženina duše teď stojí bezduše,

hlavní je,že tělo je plné retuše.

 

 

Duše se stydí

a slunce svítí dál

ženy se vidí

a nechtějí žít dál.

 

 

Muži se ukájí a ženy jsou.

Jsou jim pannou gumovou.

 

 

Nebylo by tomu tak,

kdyby v ženě nevyrostla touha po lásce tak,

že je schopna vyvrcholit ve vlastní atak.

Jenž muži nemá cenu ani za mák ni za děravý frak.

 

 

Ženy poslouchejte mě,

nemyslete si,

že jste jen bezduchý vrak,

co potřebuje nalakovat.

 

 

Jste bolest vaší matky,

jste strom co rostl roky,

jste mámivý plod koky.

 

 

Milujte se takové jaké jste,

od mužských těl se odprosťte.

 

 

Neničte dál svá já,

která jsou vaše řeka neznámá,

tekoucí svými vlastními koryty,

které nebyly žádnými muži vyryty.

 

 

A ani již nikdy nesmí BÝT.

 

 

Jinak bude ženina duše,

uvnitř jejího nakresleného,neosobního těla

Hnít.


18 názorů

blbjenka
26. 07. 2007
Dát tip
no, tož ti přeju hodně zdaru v dalším vývoji a snad brzy přijdeš na to , že feminismus není totéž co nadávání na chlapy. nespravedlivá nadvláda jedné skupiny nad jinou se opravdu nenapraví tím, že naopak ta druhá skupina bude chtít nadvládu nad tou první a budou se jim chtít za všechno příkoří pomstít. máš určitě pravdu že některý chlapi jsou pěkný sviňuchy --- ale sama píšeš že jistě né všichni. jenže napíšeš-li takovýhle k chlapům nepřátelský text a dáš mu název feminismus, tak tím moc dobrou reklamu skutečnému feminismu neděláš, spíš podporuješ určité předsudnky o něm. nazvi to "jak jsem právě teď strašně naštvaná na chlapy" a bude to v pořádku :) jo a ještě trochu dostuduj gramatiku, když už mluvíme o té špatné reklamě :)

Zebulun:Teba zas niekto nepochopil...Podívej se,nauč se psát tak,aby jsi napsal to,co vlastně chceš říct,jinak se s tím nepochopením budeš setkávat často.Napsal jsi ,,sprosté feministky",snad i ty pochopíš,že to o tvojí toleranci vůči nim nijak nesvědčí.Jo a můžu si psát,co chci.Žádný zákaz pro feministky tu neplatí.Nepsala jsem to o všech mužích na celém světě a normálního chlapa,by se to nijak nedotklo,protože by si řekl-ale mě se to netyka.A vůbec by to neřešil.

Chceš srovnávat automobilové nehody a domácí násílí?Promin,ale to snad nemyslíš vážně.No extrémy...domácí nasilí zas takový extrém není,je docela časté.Mám snad právo,si za těch pár ženských ubitých ženských na chlapi zanadávat a to ještě dost civilizovanou formor,tedy básní i když není nic moc.Většina žen,které manželé bijí,berou vinu na sebe.Možná je to i tím,že od někoho slyšely názor,že když člověk neumí odejít od správného partnera,je to jeho chyba.Jenže ony většinou přesto svého manžela mají rády a snaží se polepšit a muže nenaštvat.No ale stejně,když už odejde,tak jí to díky našim skvělým zákonům stejně nepomůže.K tomu aby se muž dostal za dom.násilí dovězení,bude muset tu ženu zabít,jinak se nic neděje.A propo naše společnost toleruje homosexuali,různé menšiny,dokonce i komunisti mají stále svojí stranu,tak co takhle tolerovat feministky,které jsou narozdíl od těchto skupin přínosné.Mám takový pocit,že ženy odsuzují feministky,jen proto aby zapůsobily na chlapi.Přeci jen feministky hledají chlapo těžko.Ale když už najdou,tak aspon ví,že si našla chlapa,kterému nevadí,že ženy chtějí rovnoprávnost.

domin.go
21. 07. 2007
Dát tip
ou...mám se zastřelit?:))))

No... ono zákeží na úhlu pohledu... viktoresefciku.. Souhlasím s Bibi Violet.. je to jen o lidech.. Jo a komunisty fakt ráda nemám.. taky se možná nudili, co já vím:)

Je samozdřejme pravda,že i ženy jsou občas pěkné mrchy,ale nekončívá to domácím násilím.Přecijen se podívejme do statistik a zjistíme,kdo tu je ta opravdová svině.S těmi verši souhlasím,dám se radči na prozu,ale zkusit se má všechno:)

Zebulun:Já se vůbec nechci omlouvat na věk,ale za co,že se to vlastně mám omlouvat?Stála jsem o hlubší kritiku,ne o tvůj názor.O které se v minulosti bylo třeba starat?Ženy nesměly dělat skoro nic,ve společnosti byly jasně dané role a ty ženy,které se to snažily změnit,zvíraly do vězení.Iniciativní muži...ty vtipálku.

Nebýt těch unuděných žen,tak dneska nemáš ani hlasovací právo.

Záleží jen na ženě samé, jestli se nechá ovládnout mužem a samozřejmě naopak.. Já se ovládnout nenechala a jsem s mým mužským šťastná:) Feminismus mi připadá jen jako výmysl unuděných žen:) Takže v podstatě souhlasím se dvěma názory předemnou..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru