Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

v nejasných konturách

21. 07. 2007
5
27
1412
Autor
Drakokot

v nejasných konturách vykřikne v korunách vrabčí sliz se snese diváku do obočí orosí

rozmach obočí rostříkne sliz je to vějíř nebo se prostě dítě naučilo číst

hochštapler pokleká kárán vlastní vahou

rozmáhá se stejně jako koruny váha

holedbám se a učím plody snášet


27 názorů

Armand
23. 07. 2007
Dát tip
domin.go: :)))) byls dobrej, dlouho mě nikdo svou rovnou reakcí tak nerozesmál :) Díky! Zareagoval si správně - na hrubý pytel hrubá záplata. Poznámky o redakci neřeš .-) Určitá skupina debílků si tu vždycky povede svou.

domin.go
21. 07. 2007
Dát tip
podívej se:) (a ostatní kteří semka přídou...a napíšu to spisovně aby se neřeklo) jak už jsem - přímo na téhle stránce - objasňoval x-krát, jde mi v první řadě jen a pouze o dílo, které je, podle mě, slabé, a své důvody jsem objasnil v kritice, která je, myslím, v tomto směru poměrně poměrně jasná. druhá věc je ovšem naprosto neadekvátní reakce autora, a nejedná se pouze o toto dílo, autor podobným "svérázným stylem" reaguje i na kritiky u díla Jarovou vodou. přijde mi potom nefér, že na moji odpověď, i když vulgární a možná svým způsobem nepřiměřenou, začnou lidi nahlížet jinak, jako na "názor současné redakce na ty nižší na písmákovi - všichni sou to kokoti", zatímco jediný, kdo všem nadává do kokotů, je Drakokot. stejně si myslím,že je to nějaká alter-provokace, avi Armandovi (aby bylo jasno) a nehodlám to dál řešit. s pozdravem, domingo

aha tak jsme se asi špatně pochopili, myslel jsem že jsi nihil a ono to bude asi trochu jinak.

domin.go
21. 07. 2007
Dát tip
jak si na to jako přišel já reaguju jen a pouze na podle mého slabou úroveň této básně a na morální kredit autorův

Ale vždyť ano, vždyť já souhlasím. Naprosto. Je dobře, že to někdo napíše nahlas. Jsme nuly. Psát sem své zrůdné verše je přeci strašlivě úchylné, zvrácené.

domin.go
21. 07. 2007
Dát tip
co furt všici máte??? já nikoho neprovokuju já jenom reaguju

Nelíbí se mi dvojnásobné použití slova sliz, rušivé. Zajímavá je pouze diskuze, ve které nám domin.go názorně demonstroval vřelý vztah redakce k běžným autorům. Ano, jsme čuráci a píšem píčoviny, zasloužíme si zemřít.

toto je poezia

SENIOR
21. 07. 2007
Dát tip
Ono přirozenotalentní asociačno je jakoby na druhou ruku kutvorběhodivé. Předurčuje ku psaní méně znásilněvého a netalentního typu Jiko, Pablo_honey apod, jakož i rádoby existenciálnostnímu nezralemu cigaretálnímu zeširokálnímu blemcadlení ve stylu domin.go. Toto mnou bude pro svoje spíšebyjako onlinové rychlonástřelno nehodnoceno, avšak tento autor bude mou osobou pro své nenudivitní potenciálno chvili i sledován, jestli náhodou se nerozhodne psát jakoby i poesii. Nehodnoceno.

Vono o poezii se dá napsat cokoliv. Sračka nesračka, každej to cítí jinak... není to úplně můj kap of tý, ale kdybych to měl zařadit někam na stupnici vnímání zdejších děl, tak nad půlkou to bude určitě.

Bagg
21. 07. 2007
Dát tip
Přijde mi to neuvěřitelně sytý, zároveň ovšem konzistentní. Text je to sice velmi otevřený, přitom mám pocit, že se točí v nějakých cyklech - dítě/hochštapler, sliz/plody, divák/vějíř, pak ten motiv ptáka, holedbání, rozmáchnutí - jakési pravidelné pohyby, což v důsledku celý ten text velmi dynamicky určuje. Přijde mi to jako velmi něžné, niterně ironické dílo. Vytváří to ve mně zvláštní pochody a mám potřebu se k němu vracet...

domin.go
21. 07. 2007
Dát tip
ok líbí se mi rytmická stránka díla, jak se to postupně zkracuje, jako by odpadávaly přebytečný slova a zároveň se zahušťoval význam sdělení,to je dobrý poslední řádek je skvělej,v tom souhlasim s honzykem nelíbí se mi výběr slov,to je v podstatě jediný,ale /bohužel/ to nejpodstatnější...očekávat význam u děl tohoto typu je nesmysl,každej si ten význam sám najde (nebo nenajde,jako já tady),ale prostě mi to nezní dobře ani zvukově,takže z toho (pro mě) vychází snůška špatně poskládaných slov beze smyslu...asi tak...můj názor btw narazil sem na pár tvejch kritik pod cizíma dílama a nejenže byly slušný,ale aji obsažný a příde mi že dokážeš vyzvednout přímou podstatu věci..co takhle to zkusit někdy i pod svejma dílama...ať se tady zbytečně neztrapňuješ nadáváním všem okolo...hm?

Drakokot
21. 07. 2007
Dát tip
domingo: takže ono zřetelně, že stojím o hlubší kritiku máš uvedeno u popisku díla - autor stojí o hlubší kritiku - už proto by sis svoje připitomnělý poznámky, žes tu dnes nečet nic dobrýho mohl odpustit, mj. v tom, že napíšeš, žes tu dnes nic dobrýho nečet, implicitně není obsažený, že tohle je sračka - tak se tady prosimtě pokrytecky neoháněj další věc: slušně jsem tu nereagoval na jedinou kritiku pro to, že se tu žádná inteligentní téměř neobjevila, tak se pak nediv - radši ať sem nikdo nic nepíše, než aby tady psal nějaký sračky, k čemu to je, i pro něj?

domin.go
21. 07. 2007
Dát tip
ne moje kritika byla že sem dneska ještě neviděl nic dobrýho to znamená že tahle báseň podle mě dobrá není a je na autorovi jesi mě požádá o nějakou hlubší kritiku (kterou bych mu klidně zpracoval),nebo jesi mi začne nadávat do kokotů a jesi mi začne bezdůvodně nadávat - jenom proto že se mi jeho báseň nelíbí - tak se chová jako čurák a klidně mu to řeknu,nejsem o nic míň slušnej než on a dotaz: poslal si armandovi avi? když už se tady oháníš totálním úpadkem redakce? "hm, to máš dobrý, nevím jak se to vztahuje k tomuhle dílu, ale svoje kokotský poznámky si možná můžeš nechat pro sebe nebo do pošty kamarádíčkům, ovšem tady bych spíš přivítal nějakou kritiku anebo mlčení, redaktore" ...to ti příde v pořádku???

domin.go
21. 07. 2007
Dát tip
ještě sem neviděl jedinou slušnou reakci od tohohle autora na jedinou kritiku a když sou podle autora všichni kokoti, tak on je zase kokot podle mě a basta nevim co s tím máš za problém peace

zuzuzu
21. 07. 2007
Dát tip
1. nevím, proč z mýho příspěvku usuzeješ, že čtu úplně mimo text - když čtu, tak je to normální hermeneutika, a to, že text něco evokuje, je jeho připrozená funkce, dokonce text tohoto typu má do určité míry právě evukovat přes svý ,,kontury" (první slova textu: v nejasných konturách" jakoby k tomu dokonce vybízela!) - jednoznačně je to text založenej na atmosféře, kterej možná vybízí i k nějaký vizuální představě, ale především k tomu, aby otevíral čtenářovo nitro, nutil dosazovat si za slova další, třeba alternativní obsahy - to je KVALITA toho textu, nikoliv jeho chyba

zuzuzuzuzu: "ale bůh ví jak to je, proitože primárně jsem za zrovna těmahle slovama četl něco jinýho.." je super, když si člověk může nad textem trochu podumat, popřemýšlet o interpretaci, o možných interpretacích. ty to děláš jina, vidíš v textech, co v nich vidět chceš. já se dívám, co mi texty nabízejí. a tenhle mi evidentně nabízí prd. autor si dovolil takové zkratky, že já za ním nejdu. bojím se, že v tom křoví, skrz který to střihá, číhá podpapírák. jinými slovy: míra blaba byla naplněna a pohár blabla přetekl. tožříkám: no tak, kluku, dej mi víc.

domin.go
21. 07. 2007
Dát tip
k tomuhle dílu se to vztahuje tak, že je to dílo pěkná pičovina, sem chtěl říct nějak jemně, ale když seš čurák a potřebuješ to hodit do ksichtu tak ti to řeknu takhle

Drakokot
21. 07. 2007
Dát tip
hm, to máš dobrý, nevím jak se to vztahuje k tomuhle dílu, ale svoje kokotský poznámky si možná můžeš nechat pro sebe nebo do pošty kamarádíčkům, ovšem tady bych spíš přivítal nějakou kritiku anebo mlčení, redaktore

domin.go
21. 07. 2007
Dát tip
dneska sem tady ještě neviděl nic dobrýho://

zuzuzu
21. 07. 2007
Dát tip
inga: příspěvek hodnej kokota jo, hodně mě to zaujalo, postupně se to zkracuje, ale koncentrace zůstává stejně intenzivní, funguje to snad jak nějaká skládačka - jak se tam proplítají ty plody, slizy, vyýstřiky - ale bůh ví jak to je, proitože primárně jsem za zrovna těmahle slovama četl něco jinýho..

ale no tak. blabla.

Honzyk
21. 07. 2007
Dát tip
.....je tu velka vyjadrovaci sila, ale podana mi spise k vylusteni, ja vim, ze nektery texty treba cisti dvakrat, by clovek pochopil.... posledni veta excelent!!!!...i ten hochstapler teda...!!:) ale ten zacatek je TAK rozmachlej, ze cekal jsem pet minut volny jizdy a zasek se tou super vetou vo mantinel....sorac... (a dej si rozstrikne...evidentne preklep..)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru