Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je to zvrhlost?

26. 07. 2007
2
24
1646
Autor
Specus
Co je to zvrhlost? Je to snad psát o andělích, vesele znásilňujících boha? Rozdat si to se svou holkou třikrát a pokažde jinde a jinak? Přizvat si její kamarádku? Ukájet své pudy, když k tomu dostaneme chuť? Opíjet se a pak zvracet, protože jsme to přehnali? Jíst maso, protože nám chutná? Nebo je zvrhlost napsat si za své jméno do závorky, aby každý věděl, že to není příjmení: "Umělec" a chvástat se tím přízviskem? Vytvářet "díla" bez smyslu. Pitvat formu jen proto, abychom narazili na umělou kost? Blábolit a blábolit a blábolit a říkat si: "Čím méně lidí to pochopí, tím lepší to bude... A když to nepochopím ani já, bude to nejlepší." ???

Chci odpověď...

24 názorů

R.P.
28. 07. 2007
Dát tip
tak to vidíte!chvíľu tu nie som a vy si to tu už rozdávate:)

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
Co by jsme taky bez těch zvrhlostí dělali, žejo ... a na co by jiní nadávali :)

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
avízo

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
...nesnáším zakecávání :) ... nejhorší je, když se zakecá spontánnost :) ...ale že se nám to tady ZVRHLO :)

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
To poznám, až budu starší ... Technika je nejdůležitější :) ... ale já jsem spíše mluvil o přístupu než o technice a užívání si :) ... sex je určitě rok od roku lepší ... z prken se stávají hadi :)

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
...tak to jsou ty nejkrásnější časy :)

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
...zvrhlost nezvrhlost, zvrácenost, nezvrácenost, to máš fuk ... jde přece o ten sex v kostele :) ... zpovědnice se třese, modlitbu nahrazují hlasité vzdechy, kněz kulí oči a spěšně opakuje modlitbu, kterou vždycky zakončí slovy: "Zbav mě těch démonů..." ... krásná představa :)

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
Jasně R.P., ale byla to příjemná diskuze :) .... ale Muesseo: Sex v kostele by mohl být celkem fajn, zvrhlost nezvrhlost :)

R.P.
27. 07. 2007
Dát tip
Muessa3 má pravdu. ja mám svoj názor a ty Specus zas svoj, a Busha mám aj ja tam, Kde Muessa3. módne výstrelky tiež nepraktikujem, takže mier, ok? pozdrav pre Muessu3:)

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
1. Tohle nemá cenu komentovat. 2. Tvůj názor jsem ti nebral, jen jsem na to, co jsi napsal zareagoval. A neříkal jsem, že jsi tvrdil, že je něco moje věc. Taky ses zeptal, tak jsem ti taky odpověděl. 3. Samozřejmě, nemusí se tě to dotýkat...

R.P.
27. 07. 2007
Dát tip
takže za prvé, ja nerozlišujem medzi názorom a módnym výstrelkom, pretože módne výstrelky ma nezaujímajú. riadim sa svojim rozumom a tým, čo mi hovorí a nie tým, čo si myslia ostatní. a ak hovorí, že Bush je za to, čo robí, obyčajný vrah, tak tomu budem veriť teraz, zajtra, o 20 rokov. bodka. za druhé, čo sa týka zvrhlosti, chcel si vedieť, čo považujem za zvrhlosť. povedal som. nenútim ťa nikomu pomáhať, nehovorím, že je to tvoja vec, len hovorím, že toto je podľa mňa zvrhlosť.bodka za tretie, citujem:"Pro mě je zvrácené tvořit jakousi směšnou parodii na umění, kritizovat skutečné umělce a tvářit se jako hvězda. Jít proti všemu, co má nějakou cenu jenom proto, že se to dneska nosí. Vést filosofické debaty o věcech, kterým nerozumím. Vykopávat hroby starých děl a pak kolem sebe rozhazovat kusy těl." toto je zas zvrátené podľa teba a ja ti to neberiem, no nesúhlasím. ten, kto niečo také robí, neubližuje nikomu inému, len sebe samému. vlastne demonštruje svoju vlastnú hlúposť a skôr alebo neskôr si to niekto všimne a pošle ho kade ľahšie.

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
Otázka je, R.P. nakolik jsme schopni odlišit svůj názor od módního výstřelku ... například ... nemáš rád George Bushe ... koho nebudeš mít rád za třeba dvacet let, až se o něm přestane mluvit? Pořád jeho? Co je podle mě zvrhlost? Rozhodně ne, když někdo udělá hrubku. Hrubka může být výsledkem spousty faktorů od únavy po zapálení se pro věc. Pro mě je zvrácené tvořit jakousi směšnou parodii na umění, kritizovat skutečné umělce a tvářit se jako hvězda. Jít proti všemu, co má nějakou cenu jenom proto, že se to dneska nosí. Vést filosofické debaty o věcech, kterým nerozumím. Vykopávat hroby starých děl a pak kolem sebe rozhazovat kusy těl. Promiň, ale to, že někde umírají děti nebo někdo trpí hlady, to je hnus, ano, uznávám, ale co s tím mám dělat? Já si alespoň přiznám, že jsem příliš líný a sobecký parchant na to, abych někam jezdil a zachraňoval je. Na to je můj zadek příliš pohodlný. Tohle se týká jich, ne mě...

R.P.
27. 07. 2007
Dát tip
môj protiamerický názor je môj názor a nie žiadny módny výstrelok. ozaj a čo je zvrhlosť podľa teba? keď úbohý autor urobí naschvál hrúbku vo svojom úbohom diele?

Specus
27. 07. 2007
Dát tip
Díky za názor. To co jsi ale vyjmenoval nepovažuji za zvrhlost. Pro mě je to prostý, anonymní hnus. V boha nevěřím a protiamerické řeči nemám rád, protože mi připadají spíše jako módní výstřelek než něčí původní názor. Doufám, že se ozvou další :)

R.P.
26. 07. 2007
Dát tip
ospravedlňujem sa Muessa3, ale bol som už tak rozbehnutý, že sa to nedalo zastaviť.na túto tému by som mohol písať do zbláznenia.

R.P.
26. 07. 2007
Dát tip
zvrhlosť, alebo po slovensky zvrátenosť, to nie je ani jedno z toho, čo si uviedol. nie je to o nejakom titulovaní sa na niekoho, kým nie sme, a nie je to ani o sexuálnom ukájaní sa.to sú úplne nepodstatné veci. zvrhlosť je to, čo spôsobuje skutočnú bolesť a utrpenie tomu, ktorý si to nezaslúži. zvrátenosť je výsmech z bezmocnosti iných. zvrátenosť je lačnosť po krvi a plači a bolesti. zvrátenosť je to, keď niekomu naozaj ubližujeme. zvrátenosť je hladomor a týranie, znásilnenie a zmrzačenie, zvrátenosť je zabiť dieťa pred očami matky, zvrátenosť je George Bush, zvrátenosť je Usama Bin Ladin. a najväčšia zvrátenosť je samotný Boh, ten sadistický parchant, ktorý len sedí a vychutnáva si naše utrpenie.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru