Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Umírání

08. 08. 2007
2
7
727
Autor
Mannaz

A čeká nás to všechny.

Z úst jí vytékal tenký červený pramínek. Namočila do něho prst a rozetřela si ho po rtech, které tím získaly o něco zdravější barvu.

Napadlo ji totiž, že je to možná poslední příležitost, jak se udělat krásnější. .. pak se jí zatočila hlava.

Slábla. Pokoj se začal rozplývat v mlze a kusy nábytku v něm se roztáčely jako plastoví pouťoví koně, až se jí okolí slilo v jedinou pestrobarevnou šmouhu.

Olízla si rty – tak takhle to chutná, pomyslela si a přišlo jí to k smíchu.. tohle je konec, moje krásná přítelkyně .. (Proč zrovna Doors?)

Čekala na úzkost, na hrůzu, ale místo toho jí to přišlo jenom trochu smutné a zároveň k smíchu. A jak žila, tak i zemřela, přednesla slábnoucím hlasem (snad to bylo tím šokem, protože cynická nikdy nebývala).

A zase tady nikdo není – teď, když to nejvíc potřebuju jsem zase zůstala sama ..

Ve smrti je každý sám, napadlo ji, a ta myšlenka ji uklidnila.

Pak už jen z posledních sil pootočila levou nohu do úhlu, ve kterém obzvlášť dobře vynikl tvar jejího lýtka (chtěla být krásná, až ji najdou) a spolkla ji tma.


7 názorů

romale
10. 08. 2007
Dát tip
já nevim, neni ta takové moc fatální...? ;-)

Zuzulinka
10. 08. 2007
Dát tip
takže recyklovatelný:)...uf to mi spadl kámen ze srdce:)

Mannaz
10. 08. 2007
Dát tip
Zuz --- obal neexistuje - tohle je ekologický útržek :) rom --- Dík za připomínky .. a co spolkla? :))

romale
09. 08. 2007
Dát tip
no - jenom že je to tam také doplnění a působí to docela zbytočně pateticky...;-) + utopila se ve tmě - to je to samé - za závorkou bych tečkoval...

Zuzulinka
08. 08. 2007
Dát tip
přála bych si k tomu obal, tohle je jen útžek i když zachycuje jakousi celistvost nebo přesněji řečeno jakési definitivum...přesto není smrti bez života...ale pokud člověk chce být krásným...měl by být krásným v obojím*

Mannaz
08. 08. 2007
Dát tip
.. od tebe mě to obzvlášť těší :) .. ale co máš proti spokojenému životu - to vážně nechápu (.. i když fakt je, že zrovna tenhle jsem doplňovala až mnohem později)

romale
08. 08. 2007
Dát tip
aj jo - teda až na ten masitý patos (a většinou svůj život vnímala jako spokojený + závěr) --- jinak momentka docela jako působivá a čeká nás to všechny - ale radši každý sám za sebe

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru