Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ilusionista

01. 09. 2007
10
17
1314
Autor
krklo
Sál se pomalu plnil lidmi, takřka všechna místa byla již obsazena. Někteří již stáli, aby neopouštěli své nejbližší. Hlahol narůstal, doplňován cinkotem sklenic. K pultu, na vyvýšeném pódiu, se prodral menší človíček. Chvíli jen tak bezradně přešlapoval, poté vzal do ruky mikrofon, zaťukal do něj, foukl a začal hovořit:

 „Vážené dámy a pánové, velmi se vám omlouváme za nedostatek míst. Takový zájem jsme nečekali a velmi nás těší a zároveň doufáme, že se vám bude naše seance líbit.“

 Odmlčel se. Chvíli ještě přejížděl pohledem celý sál, pak se nadechl, jakoby chtěl ještě něco říci, ale pak odložil mikrofon a odešel.

 Lidé stáli již okolo stěn. Organizátoři uzavírali vchod, neboť nebylo místo pro nově příchozí. Po dobré čtvrthodince se návštěvníci dnešního představení začali halasně dožadovat zábavy, která jim byla přislíbena na plakátech a v letácích, když tu se náhle na pódiu objevil člověk - celý v černém. Postavil se čelem k obecenstvu a rozpřáhl paže. Dav se v tu ránu utišil a upřeně sledoval každý jeho pohyb. Muž, vida ztišení, vyskočil na stůl, stáhl si kalhoty, podřepl a vytlačil veliké hovno. Jakmile byl u konce se svým snažením, seskočil ze stolu a zmizel do zákulisí.

 Lid v hledišti byl u vytržení. Mlčky hleděl na to, co tam onen muž zanechal. Tu se však jeden dobrý občan zvedl, šel ku stolu a tím porušil nádherný živý obraz. Došel až k pódiu a vědom si své osudové chvíle, sledován všemi přihlížejícími, dal se do zkoumání mužova pozůstatku. V nečekaném okamžiku se prudce otočil a řekl:

 „Přátelé, je to opravdu hovno.“

 V tu chvíli obecenstvo propuklo v neskonalý jásot, místy se ozval i potlesk. Hluk v sále opět narostl, když každý začal, jeden přes druhého, mluvit o daném zážitku, kterému byli všichni účastni. Někteří, pro upomínku této nezapomenutelné chvíle, se nechávali zvěčnit místním fotografem, který naštěstí prozřetelně s sebou vzal i fotoaparát.

 Po drahně času, kdy emoce ze shlédnutého vystoupení opět ustoupily spořádanosti, začali návštěvníci, pod dozorem místního strážmistra a organizátorů seance, pomalu rozcházet do svých domovů. Ovšem s úsměvem na rtech, protože si občané našeho malebného města mohou říci, že i u nás byl ilusionista.


17 názorů

RealPedro
27. 03. 2008
Dát tip
Aha :D já se nepodíval na vydání :D kasždopádně je to zajímavé :D ale opravdu do slova o hovně :D za tohle tip dát nemůžu, ale docea se mi líbí tvuj styl psaní... budu tě kontrolovat. když tak pošli na něco svýho avi. ;)

krklo
27. 03. 2008
Dát tip
Parodie na tvoje dílko asi těžko, jelikož je mezi mým a tvým uveřejněním asi půl roku. A náhoda? Taky nevím, každý to máme o něčem jiném.:-)

RealPedro
27. 03. 2008
Dát tip
To mě poser =D nevim, jestli je to parodie nebo jestli je to jen velice zakamuflovaná shoda okolností, každopádně jukni ke mě na dílo Iluzionista.

ThatGuy
25. 03. 2008
Dát tip
jen tak hazim avi...*

Marcela.K.
13. 03. 2008
Dát tip
:-))) jo, ale je to docela trefné, jen se mi za to prostě nechce hlasovat :-) Počkám si na něco s hodnotnější náplní :-)) I když jako zdravotní sestra vím, že i hovno je potřeba, ale proč přitom dělat z lidí pitomce :-))

krklo
13. 03. 2008
Dát tip
Příjde ti, že je to o hovně?:-)

Marcela.K.
12. 03. 2008
Dát tip
..za tohle doufám nechceš tip... to bych si připadala jako občan onoho malebného městečka...

Elyon
01. 11. 2007
Dát tip
No krásna mysšlienka, výborne podaná. Človek sa môže len usmievať :)

Bič
24. 10. 2007
Dát tip
skvělý. jde/š do oblíbených ;)

Fairiella
13. 09. 2007
Dát tip
:) *

krklo
03. 09. 2007
Dát tip
Díky:-)

Pecy
03. 09. 2007
Dát tip
dobře se to rozlelo, ke konci......supr pointa!!

StvN
02. 09. 2007
Dát tip
Supr.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru