Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Osud

06. 09. 2007
0
1
458
Autor
Eponinne

Je hnusný, podzimní den. Fouká ostrý vítr, co bodá do obličeje milionem jehliček a pálí v očích a nutí k pláči. Listí kolem krouží, zmítáno poryvy větru, aby dopadalo na zem a znovu se vznášelo ve spirálách nahoru a zas padalo… Jako život: jednou jsi na úplném vrcholu a s lehkostí pluješ šedí dnů, jindy se topíš na samém dně jak největší odpad, po strmém pádu z výšin. Ale nenaděláš nic. Ve vzduchu krouží havrani, jejich křik sílí a hned se vzdaluje, podle toho, jak ho rozfouká vítr. Obloha černá jak jí ukrývají svými těly, ale zároveň se od západu roztahuje soumrak.

 

Miluji tyhle dny, rychle se krátí, rychle umírají, aby se zrodila tma. A ta vládne většinu času, jen na okamžik pouští k životu den,a by ho pak nemilosrdně zabila. Líbí se mi to. Tma je vlastně mojí sestrou, patří ke mně jako já k ní. Obě přinášíme cosi zlověstného, co visí chvíli ve vzduchu a potom to zasviští kolem tebe a pak… Nic. Tma.

Jsem tajemná, co? Tak tajemná jako celé lidské bytí, co nás obklopuje. A vlastně i nebytí. Smrt je tajemství samo o sobě, nikdo ho dosud nerozluštil a ani nerozluští. Tím i já získávám punc čehosi zvláštního a to mě baví.

Nejsem jen tak někdo. Nemůžeš si se mnou zahrávat, jak se ti zlíbí. Mohlo by se ti to vymstít. Krutě vymstít, chlapečku. Ano, mstím se. Teda většinou. Občas se stane, že ubližuji a ani nevím proč. Patří to prostě ke mně, dá se říci, že skoro jako ta tma. Vlastně když se zamyslím, nikdy jsem neudělala nic, co by nezabolelo. Vždycky, když se blíží ta moje chvíle, získávám zvláštní neklid a vím, že nic už nebude jako dřív, až dokonám, co jsem začala. Bortím iluze, ideály, snění, žití… A patří vám to! Věřte mi, málokdy jednám bezdůvodně. Opravdu.

Ale jsem i hravá. Jako několik dni staré kotě, když mu dáš kus papíru na provázku. Hravě mazlivá. A zároveň mazlivě ďábelská. Já totiž neprohrávám, jasný?! Nikdy a za žádných okolností. Jsem vždy perfektně připravena a do svojí hry dávám maximum. Jako kočka s myší si s tebou budu hrát. Chceš? Bojíš se?

A jak perfektně líbám! Jeden jedinej můj polibek a nevíš o světě. Vážně! Pokud tomu tak nebude, klidně udělám všecko, co budeš chtít. Vsadíme se?

 

Z přemýšlení mě vytrhne cosi, co mě donutí zbystřit pozornost. Výborně, je to tady. Moje chvíle nastala. Pomalu se začínám chvět nedočkavostí jako vždycky. Vibrace projíždí tělem. Maximálně se soustředím. A už tě vidím. Máš nádherný oči, víš to? Jak se na mě díváš… Vím, že jsem to poslední, co uvidíš. Protože už jsi jenom můj. Nikdy tě nenechám odejít, nikdy. Konečně jsem se dočkala. Vím, že už teď mě nenávidíš a že se mě asi bojíš. Ale to je život. Já jsem teď tvůj život. Jsem totiž už tvoje všechno. Tvůj život, tvoje bytí, zrcadlím se ti v tmavých očích a za okamžik mě budeš mít plnou hlavu. Nevěříš? Pohyb kdesi za mnou mě donutí jednat. Vydávám se ti vstříc. Jsem totiž kulka ráže 9 mm a právě se stávám tvým osudem…

1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru