Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Měl jsem sen

26. 09. 2007
9
14
967
Autor
Weweraq

Konečně jsem jí dopsal a nikomu jsem ji nevěnoval, i když jsem asi měl.

Kterej viděli jen orlí oči.
A s kousancema ve tváři i já.

V modrej botách propadat měsícem
a hrát si na lásku.
Bez toho by to snad ani nebyl příběh.

Holka co tě má ráda,
hraje si na upřímnost.
Aby tě to co nejvíc bolelo.
A při lži pláče pro lepší pravdu.

Ale teď už zbývá jen přátelit se s velrybamï,
který skrývaj spoustu překvapení.

Protože jen ony vědí,
co je v hlubinách rukavic.
Co jsem s nima dráždil ty roztomilý kočičky,
na okraji rozlitýho dne.

14 názorů

satannáš
13. 04. 2008
Dát tip
výborný, dík za avi Santísku ***T

Dolfiness
10. 04. 2008
Dát tip
dík za avízo, konečně se sem dostávám :) cítím to jako hodně dobrý kousek po relativně dlouhé době tady, i když chvílema jsem kolísala v tom, jestli je to ještě hluboká výpověď rozervanýho zraněnýho člověka nebo už klišé hysterky :) nejvíc se mi líbí pasáž o upřímnosti, taky hlubiny rukavic, nekompaktní trochu je, nedobroušená, ale kdoví jestli by se přibroušení nezměila už v opravdu jen pózu a klišé.. možá je lepší takhle neotesaná a hrubá, bez jednoznačného výrazu určitě tipuju * (a zasloužila by si víc než 7 tipů, si myslím)

opravdový + zajímavý obraty + přemýšlivý akorát opravit překlepy - "roZtomilý" OK a díky Santi€ za avi

chtít napsat něco, co by nás sakra dostalo? Takhle nad tím nepřemýšlej...ale je to dobrý kousek, to jo. moc díky Santi€ za avi :o)

a mi se líbí* obzvláště v modrých botách propad měsícem... děkuji za avi Santi:o)

Santi€
09. 04. 2008
Dát tip
1.hovorový jazyk (trošku změna/překvapení...) 2.netradiční adresování třetí "nezúčasněné" osobě v pasáži "Holka co tě má ráda, hraje si na upřímnost. Aby tě to co nejvíc bolelo."...(jo, nutí se zastavit, zamyslet se a najit něco pro sebe...) 3.líbí volba slov, spojení, obrazy... např: "V modrej botách propadat měsícem a hrát si na lásku." "A při lži pláče pro lepší pravdu." "na okraji rozlitýho dne." 4.nabité emocemi k prasknutí, velká písmena mi nevadí, naopak to znovunavazování, začínání promluv, vět...pro mě nosné pilíře koherence 5.vadí mi, že nevím, co je v hlubinách rukavic??? 6.velryby se mě osobně dotýkají, mám s nimi spojený bankrot jednoho citu a písničku Bílá Velryba od Michala Hrůzy rozepsala jsem se mimo jiné taky z rozhořčení, že dílko nemá ani tip a rozhořčení avízuji dál za sebe: favorit

Weweraq
26. 09. 2007
Dát tip
Nechtěl jsem napsat něco co by vás hned dostalo, abyste si řekli: Jo to je sakra dobry! Ale spis neco co by vas nutilo trochu se pozastavit a zamyslet a neco si v tom najit sami pro sebe...

martinez
26. 09. 2007
Dát tip
mně vadí ty velký písmena, sou zbytečný přece - ty to tak trhaj, člověj furt jakoby začínal číst znova - hlavně na začátku kde by to mělo navazovat na název, ne?

levan
26. 09. 2007
Dát tip
ano, takto som na to sice nepozerala ALE aj tak... moze byt basen o nesuvislom roztrhanom sne, ale vyzniet by mala vo forme suvislej, repk nieco pri najmensom pocitovo by mi mala dat, a tu sa to (mne) nestalo :) Proste ked si to citam strasne sa mi ten text seka a to takym sposobom, ktory ma neuchvatil (a to aj napriek tomu, ze niektopre obrazy vobec nie su zle):)

Sny bývaj nesouvislý, roztrhaý, takže proč ne?

levan
26. 09. 2007
Dát tip
pre mna trosku nekompaktna, nesuvisla, akoby roztrhana a znova zasita ale potecionálne, mozno nabuduce :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru