Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč musí být princové jenom v pohádkách?

28. 09. 2007
1
1
667
Autor
Paidalinka

Psáno za chladného a slunečného dne...

Sedím. Před chvílí jsem si psala s perfektním klučinou. Tak mne napadá otázka. Proč jsou princové a rytíři jenom v pohádkách. Je to poměrně jednoduchá, avšak opodstatněná otázka. První nápady se dostavily celkem rychle. Ačkoli, vždycky je tam něco nepřehlédnutelného. Něco, co mění celý pohled na věc. Tady je těch pár nápadů: 

  1.  Záchrana zmatených princezen - Jenže nejsou tady princezny. Teda jsou, ale ty nejsou třeba zachraňovat, protože se o ně jejich vlast znamenitě postará.
  2. Pomoc vzbouřencům při povstání - Tady by záleželo, o jaký typ povstání by šlo. Kdyby to bylo povstání proti rytíři, případně princi, tak bych, být na jejich místě, moc nepomáhala. A navíc, teď probíhají demonstrace, které jsou dopředu nahlášené. Bojovná povstání, to je středověk a práce učitelů dějepisu.
  3. Shromažďování majetku, loupení na obchodních stezkách - Opět problém. Stezky, zejména ty obchodní, už nejsou v takové oblibě. Radši si sedneme za volant auta a po chvíli jsme na dálnici, kde by jim komplikoval práci hustý provoz.

Netvrdím tím však, že princové a rytířy nejsou. Ano, jsou. Například Velká Británie, Lucembursko, Dánsko a další jsou království, každé z nich má svého prince, případně princeznu. Proč se tedy zabívám touto otázkou, která je prakticky o ničem? Protože v pohádkách jsou princové většinou kladní hrdinové, bez kterých by to nešlo.

Mít někoho takového, kdo přijede a zachrání vás, když máte pocit, že je vše ztraceno. Možná se jim říká jinak. Možná jsou to rytíři a princové. Ale někde uvnitř své duše. Nejsou namyšlení, nemají toho moc, nežijí v paláci. Žijí v našich srdcích. Jsou tady kdykoliv je potřebujeme. Tak si začínám myslet, že princové jsou. A mnohem lepší, než ti v pohádkách.


1 názor

domin.go
30. 09. 2007
Dát tip
jako žádný terno to není, i když myšlenka taková hezoučky naivistická ovšem ten první odstavec,to je moc...víc slohovejch chyb na tak krátkým místě aby člověk pohledal... piluj to

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru