Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlaková

31. 05. 2001
2
0
1370
Autor
mike

Tahle pidipovídečka patří za Cestovní a Tramvajovou.

Cestování ve vlaku se pro mě pomalu stává noční můrou - mám neustále pocit, že mě někdo sleduje - pán se skřipcem i tlustá paní, co má zlobivou husu v košíku. Člověk se v takové společnosti bojí i poškrábat, a co je horší, když se podívám na proradné spolucestující, dělají, že mě nevidí - náhle se začtou do časopisu nebo se dlouze zadívají z okna.
 Zatím mě to neznepokojuje a sám pro sebe si říkám :"Však počkejte, v tunelu se vám pomstím !" A taky že jo - pánovi jsem vzal svačinu, paní polechtal na noze a husu kousnul do krku. Až jsme vyjeli a já si oddělával zbytky peří od úst, podivně si mě prohlíželi. Předstíral jsem, že o ničem nevím a používal jejich vlastní taktiku : otevřel jsem si knihu, labužnicky jedl svačinu nebo se koukal z okna. Zbytek cesty jsem vymýšlel podobné lumpárny a chystal jim různá překvapení, ano, cestování může být i příjemné.

 


Kangi
07. 10. 2001
Dát tip
skvělyyý!!!

mike
07. 06. 2001
Dát tip
Ale pánové, nechci Vám samozřejmě upírat právo na Váš názor, ale jak stojí doufám v prologu, patří za Cestovní a Tramvajovou. Že vy jste je, lišáci, nečetli ? Tyhle dvě předchozí povídky vyznívají na závěr dost špatně, možná depresivně, a ta poslední věta tam prostě musí být, abych ukázal, že se v prostředcích hromadné dopravy tak trochu bavím (občas). Dík za názory.

Deltex
07. 06. 2001
Dát tip
Chm, hm. Měj se krásně! DeX

MM
02. 06. 2001
Dát tip
proč? snad poslední věta v souvětí (protože nesedí k úplně první větě povídky) - ale jinak je to super :))

Kandelabr
01. 06. 2001
Dát tip
kdyby tam nebyla ta poslední věta, je to skvělé :-)

Deltex
31. 05. 2001
Dát tip
????

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru