Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nový domov

09. 10. 2007
3
4
593
Za postel s tvrdou matrací dopadl nažloutlý červ, který do této chvíle přežíval v úkrytu blízko stropu. Nyní ovšem musel zvážit obsah svého života a vytvarovat nový cíl.

Vlasy míval svázané ostnatou gumičkou a oči bez víček nosil stále otevřené. Pracoval jako milovník bolesti v ulitě ztrápeného šneka. Při každodenním vyčerpání by nenašel lepší zábavu, než krátký spánek s odkrytým obzorem přetvořené reality.

Mraky jemně prosvítaly přes dělohu nemocné matky na jeho čistou a doposud nepoškozenou pokožku. Zatáhl za kliku domovních dveří, která zčernala a vypálila mu do dlaně jizvu ve tvaru vlastního obličeje. Vešel dovnitř a co nejrychleji zamířil k ložnici. Svlékl ze sebe všechny šaty a ulehl na zmoženou postel.

Mraky jemně prosvítaly přes dělohu nemocné matky na jeho, špinavou žlutí a krví potřísněnou, pokožku. Zmapoval vědomí a usoudil, že si nic nepamatuje. Rány hluboké i povrchové se smály jeho nejisté tváři a zároveň vyzývaly k podobným zlomyslnostem i hlavního zúčastněného.

4 názory

Barman
10. 10. 2007
Dát tip
No jasně i červ má mít svůj komfort. Stejně si však myslím, že jsem to nepochopil:)Ale jak jsem to pochopil já, tak se mi to líbí, vlastně bych to ani jinak pochopit nechtěl

Děkuji mnohokrát...

Winter
09. 10. 2007
Dát tip
Asi nechutné, ale dobře napsané a něco (asi ta surovost) se mi na tom zamlouvá, byť jsem nikdy netrpěl slabostí pro podobné čtrty

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru