Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tomy Simský 2

12. 10. 2007
0
0
707
Autor
Snapp

„Sakra. Tohle je už poslední joint co mám“ nebyl z tohoto zjištění Tomy Simský příliš nadšený. „Sakra. Ani peníze už nemám, abych mohl koupit zase nějaký ten matroš od Johnyho Vyhulence. Sakra“ řekl, když prošacoval poslední svoje záchranné místo, do kterého si vždycky schová kousek trávy na horší časy, které měli později přijít a které přišli právě teď. „No nic no, tak budu muset zase jít za Velkým Charliem, on už mi snad nabídne nějaký ten job. Doufám, že mu ten ztřeštění nápad o ovládnutí světa ještě neopustil, aby měl pro mě nějakou tu dobře, předobře placenou prácičku“ rozhodl se Tomy Simský a vydal se k nadaci Dudlík.

+++

 

„Lálalálalálalá lalálalálalála …… vycházela z reproduktoru od počítače chytlavá znělka animovaného a pořádně ztřeštěného seriálu Happy Tree Friend.

„Bezva, tenhle díl jsem ještě neviděl“ zaradoval se policejní strážník Hopkins a uvelebil se na svou židli, lokl si z kafe, pořádně si ukousl z koblihy a v klidu se začal koukat na další díl jeho oblíbeného seriálu.

„HOPKINSI!“ Co to k sakru vidím?“ zařval náhle za ním jeho šéf. „Nám tady pobíhá skupinka zločinců, kteří vykrádají banky, obchody s barvami, přepadávají lidi a chtějí od nich drogy, a pak si ti napadení nepamatují jak vlastně vypadali, a ty se tady v klidu koukáš na nějakou blbost. Okamžitě ji vypni, a jdi na křižovatku vystřídat Perkinse, protože on tam je, a rozdíl od tebe, už od rána.“

„Ano pane. Hned pane. A pane, to není žádná blbost“ zasalutoval Hopkins a utíkal z kanceláře před naštvaným šéfem.

 

+++

 

„Jé, nazdar Tomy“ nadšeně pozdravil Malý Charlie, který má tuto přezdívku neprávem, protože je na dítě moc velký (1.50 cm).

„Čus. Hele nevyrostl jsi takhle náhodou?“ zasmál se Simský a podali si ruce.

„Jo, o 0,2 cm  smál se osobní hlídač a bratr šéfa nadace Dudlík.

„Hele, brácha je u sebe?“ zeptal se Tomy „ mám totiž zájem o nějakou tu prácičku“

„Fakt? Super! On po mě zrovna chtěl abych tě šel sehnat on totiž něco pro tebe má. Tak já ho jdu zavolat a ty si jdi uložit věci do sví místnosti ok?“ na to Malej Charlie.

„Jo jasně, ale tohle je po prví, kdy mě sám Pán Šéf hledal.“ usmál se Tomy a šel si vybalit svoje věci.

 

+++

 

„Uhni vole!“ zařval řidič červené Škodovky na strážníka Hopkinse, který mu stál v cestě.

„Já mám zde službu a prosím Vás abyste nebyl hrubý na policistu, který je zde proto, aby nenastala nějaká tragedie při které by se Vám něco stalo.“

„Jenže, jediná tragedie je to, že jste tady Vy“ zvolala řidička žlutého Peugeotu.

„Co? Já Vás tím chráním. Musíte zpomalit a tudíž nedojde k žádné havárií. To je bezva. Já se tady můžu strhat pro bezpečí lidu a oni na mě ještě křičí a nadávají mi. Ale já tohle nemám zapotřebí. Nechcete bezpečí, tak nechcete. Pak si ale nechoďte stěžovat“ naštval se Hopkins a šel nazpátek na policii, když nebyl na křižovatce vítaný.

 

 

 

 

+++

 

„Ťuk, ťuk“ ozvalo se zaťukáni na dveře Tomyho příbytku.

„Dále“ vyzval Simský. Dveře se otevřeli. Co otevřeli, ba přímo vystřelili.

„Tomy“ přivítala srdečně malá postava.

„Á, Sám Pán Velký Charlie“ s úsměvem přivítal Simský šéfa nadace Dudlík. 

„Prosím, pro přátele pouze Charlie“ byl neobvykle příjemný Velký Charlie.

„Cože? Jak živ si nevzpomínám, že Ti mohl někdo říkat pouze Charlie.“ byl mile zaskočen Simský.

„Co bylo to bylo. Dneska mám dobrou náladu, protože mě napadl výborný plán“ vysvětlil Tomymu důvod své dobré nálady zakladatel a šéf organizace Dudlík.

„Hm… ale proč jsem přišel. Prý máš pro mě nějakou tu prácičku. Já jsem zrovna nějak bez peněz a hulení.“ šel rovnou na věc Simský.

„Jo, jo mám, ale nejdříve ti řeknu svůj geniální plán.“ začal se pomalu uklidňovat Velký Charlie, protože mu nebylo přirozený, být na někoho milí tak dlouho. Ani na Tomyho. „Takže. Pomocí viru, na kterým dělá můj team odborníku“ začal vysvětlovat Charlie.

„Ha, odborníci.“ zasmál se Simský.

„Neskákej mi do řeči?“ okřikl ho Charlie „Takže, můj tým odborníku pošle vir na různé IP aby se to rychle rozšířilo a tím se zpomalí internet na 0.000025 mb/s. A pak se objeví moje firma, která bude nabízet rychlý internet, kolem 500 mb/s, a tak si ho každý objedná. Ale pro mě je důležitější, aby si ho objednali velké organizace (OSN, NATO atd.) a třeba prezidenti státu na vysoké úrovni. A když jim budu instalovat internet, tak jim tam dám nějakou věcičku, která mi bude posílat veledůležité informace, a buď mi budou osobně k něčemu, a nebo s jejích pomocí můžu vydírat, třeba kdyby tam bylo že FBI objevila mimozemskou loď atd. Ha, ha geniální plán viď?“ vysvětlil Tomymu důvod své dobré nálady.

„Jo, tak plán to je dobrý, to jo, jen mi vrtá hlavou, co chceš tam dát za věcičku, která by ti přenášela ty informace.“ už začal chápat Tomy, proč je na něho Velký Charlie tak milí.

„To je tvoje práce“ potvrdil Tomyho obavy s úšklebkem Velký Charlie.

„Hm… dík no. Tak ale potřebuji peníze a ganju“ přijal nabídku Simský a podal si s Velkým Charliem ruku.

„Výborně“ zaradoval se Charlie „ chci to mít do zítřka na stole. Máš k dispozici můj technický team a odteďka jsem už zase pro tebe Velký Charlie“ řekl už zase svým normálním přízvukem šéf nadace Dudlík a odešel.

+++

 

„Nevděčníci“ byl ještě stále naštvaný Hopkins na to, že ho nikdo nebere vážně, když se snaží pomáhat. „Já na to kašlu. Fakt, že jo.Vezmu si neplacenou dovolenou a snad přijdu na něco, za co by mě mohli ostatní brát“. Už byl u východu, když na něho zvolali jeho kolegově“ Tak co Hopkinsi? Jdeš zase překážet lidem? A nebo se jdeš raději koukat na další díl toho seriálu Hupa Tu Frans?“ a začali se řechtat na celé kolo.

„Ne, nejdu“ překvapil je se svojí odpovědí.

„Že bys dostal rozum?!“ vykulil na něho oči policista.

„Tak za prvé, rozumu mám stokrát víc než ty, za druhé, se ten seriál jmenuje Happy Tree Friend, a za třetí, jsem už vyděl všechny díly, a proto si počkám na nové“ řekl strážník Hopkins a odešel domů.

 

 

 

 

 

+++

 

„Nějaká věcička, která bude přenášet veledůležité informace z jednoho počítače na druhý pomocí internetu“ uvažoval nahlas Tomy u svého notebooku v přísně střežené pracovny nadace Dudlík. „To se mu to snadno řekne, ale udělat to musím jako vždy já. Sakra.“ přemýšlel stále nad úkolem, který mu zadal Velký Charlie.

„Bacha, ať si toho nevšimne Simský“ šeptal pracovník jedna pracovníku dvě.

„Ale prosím tě, co by mi tak mohl udělat?“ snažil se uklidnit pracovníka jedna pracovník dvě „sám přece ví, že pracovat v kuse nejde. A podporuje odreagováni. On se odreagovává hulením, a já se sledováním Happy Tree Friend“

„OK, neříkej pak ale, že jsem tě nevaroval“ řekl pracovník jedna skepticky“ já jsem tě varoval“

„Copak o to, on už existuje internetoví „červ“, který má tuto vlastnost“ nepřestával přemýšlet Tomy „ jenže k jeho aktivaci je potřeba, aby bylo milion uživatelů na tom programu. A to jde velice těžko uskutečnit. Sakra“ 

 

„Lálalálalálalá lalálalálalála“ ozvalo se náhle z reproduktoru u jednoho z přístroje u kterého byly pracovníci jedna a dva.

„Ty vole! Jsem ti říkal, abys vypnul zvuk“ zařval pracovník dva na svého kolegu.

„Co to je?“ zeptal se klidním hlasem Simský a pozoroval obrazovku, kde se právě vraždili kreslené postavičky.

„To je Happy Tree Friend pane“ odpověděl zmatený pracovník dva a už už se chtěl vytratit, protože si myslel, že ho Simský přetrhne jako hada. Mýlil se.

„Hm, koukám že to už je desetitisíci díl. To má celkem úspěch ne?“ nespouštěl z obrazovky oči.

„Poslední průzkum ukazuje, že se na každý nový díl kouká asi tak dva miliony lidi, pane“ odpověděl už klidnější pracovník.

„Cože?!“ vykřikl Tomy „nemýlíš se?“

„Ne, pane“ probral se ze šoku pracovník dva „vím to na sto procent. Omlouvám se. Hned to vypnu a dám se do práce“

„Do práce se dáš, ale klidně si to nech zapnutý“ řekl Tomy s ušklíbnutím „kvůli inspiraci“

„Inspirací?“ nechápali pracovnici.

„Ano, poslouchejte….. „ začal vysvětlovat svůj plán Simský.

 

+++

 

„Škoda, žádné nové díly Happy Tree Friend. No nic, jdu se podívat na Večerníček a pak, po večeři, rychle na kuťe.“  připravoval si plán strážník Hopkins, kterému bylo, věřte nevěřte, 34 let.

+++

 

„Jestli je pravda to co říkáš Tomy, tak tě už nebudu zaměstnávat“ smál se Velký Charlie „ protože jako vládce celého světa už nic nebudu potřebovat. A když něco budu potřebovat, tak si to jednoduše koupím a ani mě to nějak finančně nepoznamená“ byl v jednom nebi Charlie.

„Neboj se, zadek ti přece musí vždy někdo utřít“ zchladil ho Tomy „ když jsem u toho kdo co potřebuje, já jsem ti už dodal vir, který ti bude přenášet informace, tudíž jsem svůj úkol splnil, teď je řada na tobě. Splň ten svůj a dej mi peníze a trávu“.

„Ještě né.Až se ten vir začne instalovat. Pak už to můj team zvládne“ řekl Velký Charlie.

„Pak už jo no“ ušklíbl se sarkastický Tomy.

 

+++

 

„Jooooooo, další díl Happy Tree Friend“ poskočil Hopkins na židli a začal se koukat na další díl animovaného seriálu, který vytvořili a upravili pracovníci nadace Dudlík.

 

+++

 

„Devět set devadesát devět tisíc devět set devadesát osm uživatelů, se už připojilo na můj seriál“ sledoval s úžasem Velký Charlie obrazovku.

„Tak za prvé, už to je devět set devadesát devět tisíc devět set devadesát devět uživatelů, a za druhé, to není tvůj seriál, jen jsme upravili jednu epizodu“ opravil ho Tomy.

„Ježíši, to je jedno. Tak jsem se trochu spletl, stačí?“ odbyl ho Charlie „ nejhlavnější je teď, aby se tam připojil milion a já mohl rozšířit svůj virus“.

„OK, jak myslíš. Ale víš, že máme jen jeden pokus?“ zeptal se Simský

„Jo, vím. Ale stejně nechápu, proč by to nešlo udělat ještě jednou“ nechápal vůdce nadace Dudlík.

„Prostě to nejde z technických důvodu, stačí?“ nedokázal odpovědět Tomy. A nebo nechtěl.

„Ne, nestačí“ na to Charlie.

„PANE. UŽ JE MILIOM“ náhle zařval pracovník jedna

„ZAPNOUT. HNED. RYCHLE. DĚLEJTE.“  řval jak na lesy Charlie, kterému se za malí okamžik mohl splnit jeho sen a to ovládnout svět.

„ Jedno procento“ potvrdil pracovník zahájení přenosu viru

„Ehm, ehm“ odkašlal si Tomy, aby na sebe upozornil.

„Jo, teď ti už můžu dát tvojí odměnu“ řekl Velký Charlie s úsměvem od ucha k uchu.

 

+++

 

„Ále, musím přece zachránit svět a to sledováním seriálu na internetu nedosáhnu“ okřikl sám sebe strážník Hopkins, vypnul počítač a šel ven, nic netušíc, že právě teď zachránil svět.

 

+++

 

„Ehm, pane?“ zavolal opatrně technik na svého šéfa „vypadá to, že máme problém. Hodně velký problém.“

„CO?“ Co se sakra stalo?“ přiběhl Charlie

„Odpojil se jeden uživatel a už to není milion, tudíž vir se nerozšíří. Je mi to velice líto pane“ řekl technik a čekal, jak bude jeho šéf řádit. Jenže, žádné řáděni nepřicházelo. Velký Charlie sledoval s klidem slovo, které se objevilo na všech monitorech. ERROR.

„Jak se jmenuje?“ zeptal se

„Kdo?“ nechápal technik

„Ten, co se odpojil“

„Moment“ začal ťukat do klávesnice technik nadace Dudlík „Hopkins. John Hopkins, policista z L.A.“ odpověděl technik svému šéfovi.

„Dobře, zavolejte, prosím, teamu Alfa, že mají nový cíl“ nebezpečně blesklo Charliemu v očích.

 

 

   

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru