Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Have You Ever Seen a Big Smiling Face In Your Coffee Cup?

13. 10. 2007
1
3
637
Autor
f393n6
-Jak to vypadá s novejma adeptama? zeptal se plukovník
-Pane, nevím, pane! zařval důrazně jeden z vojínů.
-Ty tam vzadu, poď blíž.
Vojín nejistě předstoupil. Hladil si svou dokonale oholenou tvář. Koukal se střídavě na ostatní vojíny a plukovníka, když do něho bodal svůj Swiss nůž. Ani nezařval, tak byl vycvičenej. Všichni byli.
Z pusy mu vytekla trocha krve, plukovník zrovna zasáhl plíce. Při šestym bodnutí kapitán řval.
-Nevím pro mě není přijatelná odpověď. Jestli mi někdy, vy sračky, odpovíte "nevím", navíc bez dotázání, dopadnete jako tenhle zkurvysyn.
Při slově zkurvysyn odhodil vojína na zem. Dusil se. Zbývaly 3 sekundy. Zabořil do země svou pravačku. Zbývaly 2 sekundy. Posral si kalhoty. Zbývala 1 sekunda. Plukovník mu dupl na hlavu. Zvuk, který se ozval byl ohlušující. Kdyby vojíni nebyli perfektně vycvičeni, ihned by si vší silou zacpali uši. Stáli tam klidně, ani nehnuli brvou. Zbývalo 0 sekund.
--------
Další den, ve stejnou dobu (4:20) se odehrála ta samá scéna.
-Jak to vypadá s novejma adeptama?
Jeden z vojínů předstoupil. Místo naprosto rutinního zvednutí pravé ruky, což bylo požádání plukovníka o povolení promluvit, zvedl levou. Když měl ruku zhruba ve výšce hlavy, uvědomil si, co to vlastně provedl. Ruku rychle stáhl a snažil se zvednout pravou, ale bylo pozdě. Plukovník ho chytl za levačku a zakroutil s ní. Vojín se otočil a předklonil. Plukovník ho vší silou praštil do ruky. Křup. Vojín stačil jen zakřičet.
-Pane, jeden přijde za hodinu, pane! Plukovník pustil vojína. Spadl na zem. Za normálních okolností by vojín pomalu umíral, ale kapitán se usmál.
-To sou mi novinky. Že se hlásí další chcípák do našeho klubu?
-Pane, ano, pane. Prohodil vojín, který se pomalu zvedal ze země.
Pravidla znáte. Jestli se mu někdo pokusí vysvětlovat náš řád, ví co ho čeká. Malej náznak pomoci a pomůžu vám všem na kripl káru. Jasný?!
-Pane, ano, pane. Zakřičeli vojíni.
--------
Další den přišel nový vojín. Měl za sebou dlouhou cestu. Byl vysazen zhruba 50 kilometrů od speciálního výcvikového tábora. Dostal mapu a 2l vody. Když přišel do tábora, hlásil se plukovníkovi.
-Vojín Harris, pane.
-A co má bejt?
-Pane, přihlásil jsem se do tohoto tábora, aby se ze mě stal muž, pane.
-Muž?? Z tebe muž nikdy nebude ty zmrde seschlej.
Vojín nic neřekl.
-Co čumíš, padej se zařadit.
-Pane, to mě neseznámíte s řádem, pane?
Plukovník vstal a zamkl. Vytáhl Swiss a přiložil ho vojínovi ke krku. Šeptal.
-Myslels vážně, to cos právě řek? Chceš to na mě zkoušet? Přiložil nůž blíž ke krku.
-Pane, ne, pane. Škublo mu v levym koutku.
-Tohle neni žádný hraní na vojáky. Ne. Nic na co bys byl zvyklej. Radši se už blbě neptej. Mám tu totiž povolení zabíjet, vidíš?
Ukázal mu papír na kterém stálo:
POVOLENÍ ZABÍJET.
Vojín se usmál. Plukovník se zděsil. Začal si najednou střídavě svlíkat a oblíkat kalhoty a kulil při tom oči. Pak se proběhl třikrát dokola místnosti a udělal dva kotrmelce. Pořád měl vykulený oči, mnul si je a rozhlížel se. Chtěl vyskočit na stůl, jenže byl chatrnej, takže spadnul na zem. Vojín tam stál a smál se. Pak se ozvalo "Střih" a následoval výbuch kapitána, jako vystřižený z céčkovýho filmu, v rozmazanym filtru.
V kině se ozve prdnutí. Pásek se pálí. Promítač umírá.

3 názory

Lakrov
14. 10. 2007
Dát tip
Já chci taky mapu (pak mi nebude vadit ani těch 50 km)

domin.go
13. 10. 2007
Dát tip
kde se tady vzalo avi mně?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru