Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Václavova nadpřirozená kariéra ( kap.1., str.1.)

18. 10. 2007
0
0
422
Autor
retvajn

 

Václavova nadpřirozená kariéra

aneb Co všechno zavinil traktor

 

1. kapitola

 

Co s nimi – Sen o plameni

Chlapec a traktor – Popelka zlobí

 Václav se zlobí – Zlobí ho také řezník

Tarzan v nesnázích

 

            „Tak mi poraďte co s nimi,“ zasténal vedoucí kolejí při vzdělávacím ústavu RSLFP – Rekvalifikačního studia literárních a filmových postav-, žijících dočasně nadpřirozeným životem-. A i ten, kdo by ho vůbec neznal jakožto i charakter zdejších pravidelných pracovních porad, by se pravděpodobně velmi zamyslel. Protože Václav Sušinka doprovázel tuhle zaběhanou řečnickou otázku, předcházející oficiální části každého sezení výchovných zaměstnanců a na kterou nikdy nevyžadoval odpověď, mistrnou gestikulací – jsa tajný ctitel pana Šimury, duchovního vůdce Sedmi samurajů-.
            „No nic. Vítám vás na pravidelné poradě. Dnes bude velmi krátká.“
            Tohle tvrdil Václav Sušinka pokaždé. Možná si i považoval svého talentu být věcný a stručný. Bohužel, tuto vlastnost mu ale sudičky darovaly obráceným koncem, stejně jako jiné, o kterých rád pouze mluvil, a které nikdy nikdo v jeho blízkosti nespatřil. Všechny v podstatě patřili jakémusi hasičskému supermuži, do kterého se Václav zahleděl již v dětských letech. Přesto je ale do každého dotazníku a životopisu vytrvale uváděl, jako nakonec i v úžas potenciální zaměstnavatele a komise je čtoucí.

            Protože kolikrát za život se nám podaří potkat muže, který je rychlý, rozhodný, umí jednat pod tlakem, nebojí se výšek, vlastní přirozenou autoritu s ohnivzdorným charakterem a přitom všem se jmenuje Sušinka? Dokonce, i když ho vidíte z očí do očí, tak na tohle jméno nezapomenete, ba právě naopak?!


                                                                                                                                                                       ------------------->  další strana

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru