Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Václavova nadpřirozená kariéra ( kap.1., str.2.)

18. 10. 2007
0
0
472
Autor
retvajn

 

Václavova nadpřirozená kariéra

aneb Co všechno zavinil traktor

 

1. kapitola

2.strana


 

            Maličký Vašík, paradoxně syn zdravě venkovsky vypadajícího Sušinky seniora, nikdy nebyl pouhé podvyživené dítě, on byl prostě Sušinka i s malým „s“ už od kolébky. Vždyť ta jeho snadno větrem uchopitelná konstituce u spolužáků nehendikepovala jenom proto, že chlapcům chyběla tyčka brankové konstrukce. Co se ti chlapci nasmáli a nadováděli, než se jim podařilo dát gól.
            Ale Václavův životní sen neměl podobu vesnické ohlávky, natož tvar fotbalového míče. Chtěl neohroženě zachraňovat blonďaté slečny a dámy z výškových budov měst a jeho plápol stříkající sen hořel den ode dne více.

            Práce na zemědělské usedlosti jeho otce ho příliš nebavila, a tak není divu, že si jeho padesáti kilová postava snílka, krátila těžké chvíle za volantem traktoru fantazírováním o potírání přírodních živlů. Avšak jednoho dne si potměšilé zákony fyziky uvědomily, jaká snadná demonstrace setrvačnosti by se za pomoci malé terénní nerovnosti, jedoucího mini traktoru a neduživého Václava, dala provést, a bylo po snech. Nesmlouvavá přírodní poučka vyhodila Sušinku od volantu přímo pod kola jím řízeného vozidla takovým způsobem, že do dnešního dne očití svědkové nepřestávají vrtět hlavou. S přejetou a špatně srostlou nohou byl Václav odsouzen k šedivé existenci. Jestliže se později nadchl pro špionážní služby, práci krotitele tygrů anebo opraváře lanovky, nebylo z důvodů nějaké nestálosti.
           Někdo prostě rád holky, jiný vdolky a někdo – někdo jako Václav-, je vzrušený jen pouhopouhou představou nebezpečí. A že mu to tu a tam nevyjde? Život je zkrátka takový, k někomu mírný a druhému vyrábí koktavost pro chvíle rozhodnosti, způsobuje alergii na kočičí chlupy anebo postaví lanovou dráhu zrovna v místech, kde se necítí dobře.
 
           

předchozí   <------------------->   další strana

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru