Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co mi udělali přátele

27. 10. 2007
0
0
445

O tom co vám můžou udělat vlastní "přátelé"...

Ta dívka byla domluvená s jednou ze svých nejlepších kamarádek, že jí přijde otevřít.Na tu párty se jí moc nechtělo, šla tam jen proto, aby viděla Lukiho, Katrine a Mary.Angee psala Katrine, ať jí přijde otevřít, když stála před domem, ale nikdo nepřicházel.Vtom si všimla pár lidí pokuřujících na balkoně.

„Zavolejte mi prosím Katrine,“poprosila. Ale lidé zaujatí jen sami sebou, svou cigaretou v ruce a bez cílů, které by je v životě vedli dál, jen nemístně odfukli: „Nevíme kde je, není tady.“ Přičemž z jejich hlasů  vycházelo i něco jiného, jakoby říkali : „ Vypadni ty krávo, nechceme tě tady.“ Dívka tam taky nechtěla, chtěla vidět jen své nejbližší a domluvit se s nimi. Ale kdo ví, jestli těmi nejbližšími právě být nepřestávali.

„Tak mi zavolejte aspoň Lukiho,“ zkusila štěstí podruhé v očekávání že její nejlepší kamarád jí pomůže a nevykašle se na ni.Kdo ví, jestli si na ni vůbec vzpomněl.

„Spí.“s plivnutím odvětil bezduchý zoufalec.

„Tak ho jděte vzbudit, potřebuji s ním mluvit!“

„Ale on spí.“ bez sebemenší námahy odvětili lidi na balkoně a potáhli si.

„Tak aspoň Mary.“Byla dívka už na pokraji zoufalství , znechucená a ponížena. V tom tam přišla dívčina, které dům patřil.Teď přišla věc, která absolutně změnila Angelin názor o lidech.Věděla, že jsou schopni zlých věcí, ale nepomoct v nouzi, to už je moc.

Zaslechla jak si lidé začali šeptat.

„Řekni jí , že je v posteli s Harim.Dělěj, nakecej jí to.“ zaslechla.

„Ona je v posteli s Harim“odpověděla holka, která nesla stejné jméno jak Angelina matka.An slyšela jak se dívce třepe hlas.Plný nervozity, nevěděla co má říkat.Lhala.To Angee po všech svých zkušenostech ve zklamání v přátelích už velmi dobře rozpoznala.Lež ze srdce nenáviděla.

„Jsi si jistá , jo?“ zeptala se An Petry prozíravě.

„Hmm, jo“ opět se jí zatřepal hlas.

„Sorry Angee, tu už nemůže být víc lidí.“ řekla jakoby si myslela, že An jde o to dostat se dovnitř mezi ty zoufalce.Ne!Chtěla jen své přátele!

„Tak mi zavolejte mého nejlepšího kámoše, potřebuji s ním mluvit“

„On spí.“Neobtěžoval se nikdo z lidí, spíše se srdci nestvůr.A jeden z nich si odplivl, jakoby směrem na Angee.Chvíli jako tato ještě nezažila.

Možná byla pravda, že Katrine byla pryč, Luki spal a Mary byla s Harim, ale podání, kterým se to dozvěděla jí rvalo srdce.To ale nebylo vše.

Nejvíce jí zklamali její vlastní přátelé.Katrine napsala An 3 zprávy a ona neodpověděla na ani jednu.Kdoví , kde byla.Její vzpomínky na An ale asi utekli.Luki taky věděl, že An má přijít, ale USNUL.No co, spát se musí.Ale v lidech většinou spí jen city. City pro přítele.Dívka se otočila, Podívala se na temnou, pochmurnou a ponurou cestu před sebou , udělala krok a vydala se do Temnot.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru