Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Půjčka lásky

27. 10. 2007
0
2
371
Autor
vikous

Půjčka lásky

 Jednou si šel Jakub si vzít do banky půjčku na auto ale netušil že mu půjčku dá tak krásná žena.Jmenovala se Petra a oba se do sebe v tu chvíli zamilovali ale nikdo neměl odvahu říct to tomu druhému.Petra měla problém že už měla snoubence ale do Jakuba se zamilovala nečekaně a na první pohled.

 Jakub si vymýšlel záminky aby mohl vidět Petru ale jednou se rozhodl že jí pozve na oběd.Jakub měl obrovský strach z toho že ho Petra odmítne ale v což doufal tak ten oběd Petra přijala a ještě dodala „Velmi ráda tak ve 12 se pro mě stav ‘‘.Jak Jakub odešel tak Petra začala úplně skákat štěstím ale najednou  se jí to vytratilo z tváře protože přišel její snoubenec David.

 Přišel jí pozvat na oběd ale měl smůlu Jakub byl rychlejší tak ho Petra musela odmítnout.David je dost žárlí a tak se vztekem vyšel z banky a kdyby při vstupu do banky byli normální dveře tak by s dveřmi praštil až by se možná rozbili.

Je 11:50 a Jakub už je u banky ale na rohu stojí i David Petry snoubenec a dívá se s kým to vlastně Petra jde na oběd.Ve 12:00 je Petra před bankou a už uviděla Jakuba hned se jí na tváři objevil takový úsměv že skoro zářila jako sluníčko.David si pomyslel že takový úsměv u ní nikdy neviděl.Sledoval je až do restaurace Na růžku a tam si nenápadně sedl vedle nich ale Petra si ho nevšimla protože k němu seděla zády.

 Jakub s Petrou si objednali jídlo a to nejlepší víno které měli v restauraci

David byl  čím dál víc naštvaný ale držel se.V 12:45 se už Petra musela vrátit do práce ale moc se jí líbil oběd s Jakubem ale řekla něco co si měla nechat pro sebe „Na takový oběd mě nikdy nepozval ani můj snoubenec!!‘‘.Jakuba to zarazilo a zeptal se „Ty máš snoubence ??Jak to že jsi mi to neřekla ??‘‘ Petra na to „Moc mi promiň ale já už nemám čas na vysvětlování nesejdeme se večer??Prosím moc to pro mě znamená tak ve 17:00 u banky ??Příjdeš, já ti toho musím tolik říct?!‘‘ Jakub sklesle odpoví „Možná ale nic ti neslibuji ‘‘David byl taky dost skleslí ale co s tím měl dělat ale nevzdával se když se to teď mezi Jakubem a Petrou zhroutilo.

 Večer Petra čeká na Jakuba ale on nikde tak tam pořád sedí je celá promrzlá ale pořád čeká a ve 20:00 to vzdá a jde za její mamkou domů protože za Davidem se jí nechce protože nechce být zpovídána když je jí takhle mizerně.

  Ráno v práci měla schůzku s Jakubem kvůli půjčce ale kolega jí řekl že si nechal přidělit jiného bankovního zástupce a to Petru zdrtilo.Těšila se na to až mu to bude moct vysvětlit ale on to asi nechce nic slyšet.Petra lituje toho že mu tajila Davida a klidně s ním flirtovala.

  Ten den se šla podívat na Davida jak se bez ní obešel a jak vstoupí do předsíně tak hned vidí flašky od piva a jiných alkoholických nápojů.V obývacím pokoji našla skoro už střízlivého Davida  jak jí říká „Proč jsi mi to musela udělat já tě miloval a ty mě podvedeš s prvním chlapem kterého potkáš??Co jsem ti udělal že se to muselo stát ??Ptám se PROČ????‘‘.Další pohled na něj už Petra nesnesla a taky nechtěla poslouchat jak jí mluví do duše  a trápí jí ještě víc.

  Petra docela záviděla svému bratrovi Mirkovi že je tak bezstarostný a užívá si života na plno.Dnes jde i s několika přáteli na bowling a chtě vzít s sebou i Petru ale ona nechtěla je to prý ztráta  drahocenného času.

   Na bowlingu Mirek potkal i Jakuba ale ten tam jen seděl a koukal do blba a měl dost znechucený výraz který přiměl Mirka mu náladu zvednout za každou cenu.Vyzval ho aby si s ním šel zahrát sice nerad ale šel s ním potřeboval se nějak odreagovat při hře si kupovali pivo a zapíjeli výhru a prohru až do zavírací doby.V poloopilosti se Kuba svěřil Mirkovi s problémem se ženskýma a Mirek mu poradil ať se neváže ale užívá si.

Potom Mirek navrhl Kubovi ať s ním jede domů a Kuba přijal pozvání ale netušil že tam potká osobu kterou by teď chtěl potkat co nejmíň ze všech lidí na světě.

  Přijeli domů a u dveří už stojí Petra a zírá na Kubu jako na ducha a on též na ní.Jak se oba vzpamatují tak si radši nic neřeknou a hledí si svého.

  Mirek ukázal Kubovi pokoj pro hosty a šel si taky lehnout.Petra to nevydrží a rozhodne se že půjde za Kubou a všechno mu vysvětlí ale jak přišla do pokoje on spal jako dřevo nešel vzbudit a tak se Petra rozhodla napsat mu dopis ve kterém by byl celý příběh od začátku do konce.Přilepila mu ho na mobil aby si ho všiml a doufala že si ho přečte.

   Další ráno se Jakub vzbudil a vidí na mobilu dopis tak ho rozbalí a čte.Hned mu došlo že je od Petry ale neodolal pokušení si ho nepřečíst.Po přečtení dopisu se nevěřícně díval do zdi a nevěřil svým očím a potřeboval s Petrou  nutně mluvit aby se jí zeptal jestli to je pravda.Po chvíli hledání jí našel jak vychází z koupelny s ručníkem na hlavě a nevěřícným výrazem ve tváři.Po chvíli se jí Jakub ptá „Je to pravda co tam píšeš v tom dopise ??‘‘ Petra mu jemně ale srozumitelně odpoví „Ano každičké slovo,každičké písmenko i věta vše je pravda.‘‘ Jakubovi se na tváři objeví úsměv a Petře taky oba jsou rádi že se takhle našli.Najednou Jakub Petru políbí a v tom ¨se na chodbě objeví Mirek ale je to nijak neruší.Mirek dodává komentář „Já ti říkal nevaž se ale se sestrou ti to povoluji je to super holka lépe už sis vybrat nemohl!!‘‘

 A tak se to mezi Jakubem a Petrou zase srovnalo a byli spolu Šťastní a brzo měli zásnuby a co následuje po zásnubách no přece svatba a měli 2 děti kluka Petra a holku Kamilu.

                                   KONEC


2 názory

Barman
27. 10. 2007
Dát tip
To je vtip? Škoda, že na písmáku není hvězdná pěchota

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru