Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

některé věci...

14. 11. 2007
2
5
835
Autor
Včelka

některé věci se nikdy nemění

Pláč. Křik. Výčitky zanikající v dutých ranách. Strach – a trochu těšení, až to celé skončí. Vděčnost, že dveře mohou zůstat zavřené. Ještě chvíli… prosím…

„Vando!“ Bleskurychlý úprk pod postel. Mezírka pod ní je tenká, ale vejdu se tam, věřte mi. Mám to vyzkoušené. Je tu tolik prachu a špíny, skoro se nedá dýchat. Stejně bych neměnila. V rohu zahlédnu rozkládající se části těla obrovského křižáka. Mám panickou hrůzu z pavouků, zdědila jsem ji po mámě.

Prásk! Během vteřiny byly dveře od mého pokojíčku vyskleny. Znovu. Z obýváku je slyšet hysterické: „Ne! Vandu ne!“

„Kde si, ty fracku!“ Ani nedutám. „Neříkej, žes vylezla oknem ze sedmého patra! Neříkej, žes uletěla! Ke mně pojď, povídám!“ Je už tak blízko. Z pod postele vidím pouze staré boty a na nich čerstvou krev. Jsou už tak blízko… Mami? Co to říkal o tom lítání? Neboj se, maminko. Příště uletíme spolu…

    


5 názorů

Fairiella
14. 11. 2007
Dát tip
mně to přijde dobře napsané... *

Janina6
14. 11. 2007
Dát tip
Tak tohle bylo působivé... Ani nevím, jestli můžu napsat, že se mi to líbilo :-)) prostě, je to dobré* Ale příště už mě nestraš!! Od toho mám Stephena Kinga!! :-))

Ay´Le
14. 11. 2007
Dát tip
skutecne?

Honzyk
14. 11. 2007
Dát tip
...ale ne svetlikem, prosim...)))))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru