Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sežehlá křídla

23. 11. 2007
2
10
688
Autor
Nameless ...

Tohle se asi těžko bude líbit, ale snad to bude odpuštěno ... věnováno tomu, kdo léčí krvájícející rány ... solí ....

     Němé mlčení rosy, co zapomenutě stydla na řasách, hořce tiché pršení slov z rozpraskaných rtů, jako když se dává sbohem, naposledy, tak chutnalo loučení, s tím, co tu nikdy nebylo, s vysněnou krásou smutně naivní lásky těch, co pro bolest v roztrhané duši radši zapomněli žít, chutnalo po kovově hořkém víně, co jsem pil z křivek tvé horké kůže.
      Studené konečky tvých křehkých prstů opatrně vykreslovaly kontury mého těla a pak mi do očí vtíraly smutek vlastního trápení, že už neumíš doufat, ale bez naděje umíráš, že se pavučinově lehkými doteky snažíš mluvit, kde selhal hlas a zas a znovu prohráváš boj o pár slunečních paprsků, co by tvé unavené ruce rozvěsily do mraků, snad aby se ti nad hlavou honily o něco světlejší stíny.

      Ticho nočního stříbra
      ti jemně kreslí po tváři,
      vášeň, co na oči líbla,
      slzy skryté v polštáři
      a přitom nikdo neublížil,
      víš, lásko, to se stává,
      studená krev vytéká z žil,
      když na prodej se dává.


      Bolením dlaní, protkaných chladem okenních skel, jsem ti pod kůži vpisoval obrázky, že tvé rány zhojím teplem svých paží, že si ulámu křídla, abych s tebou mohl být ještě jednu další chvíli, nebo, jestli budeš radši, vystoupám na nich dešťovým perlením až tam, kde se nechám sežehnout paprsky Ikarovy vzpomínky, aby se ti k nohám sneslo pár bílých pírek, zapomenutá připomínka toho, kdo si vyrval srdce z těla, aby ti jej věnoval.
      Z vlastních rtů jsem pil chuť tvých hořkosladkých polibků a bylo mi trochu líto, že tvá duše si v mých očích nepřečetla nic z toho, co bych ti místo vyznání psal na nahé tělo, kdyby se to nemělo šeptat beze slov.

      Láska je hloupě věrná,
      i když už nezbylo nic
      a tma vždycky černá,
      rub nikdy nemá líc,
      křídla padlých andělů
      tě jen sotva unesou
      život má tisíc údělů,
      které mnozí nesnesou.


      Naší horkou mladou krví jsme si po tělech vzájemně psaly patetická vyznání, tak trochu pravdu a tak trochu lež, slova ztěžklá solí z očí, které se vpíjely hluboko do mého nitra, v němž však neuměly číst.
      Tvé lehce deštivé doteky zábly na mé holé kůži, stejně jako teplo tvého těla a tvých polibků, jak jsem tě halil do bezpečí vlastních křídel, rozedraných slunečními paprsky, k nimž mě poslala nevidomost tvé lásky, ještě příliš nedospělé na to, aby věděla, že nevolit znamená zvolit smrt, svou, nebo těch, které vězníš ve svém srdci.

10 názorů

Nu, asi máš pravdu ... děkuju za přečtení a komentář ...

Inu, když máš sama pochybnosti (oprávněné), tak to s Tebou nebude tak zlé. Jsou díla, která se povedou a většina těch dalších. Naštěstí s tím svět nepadá... Nebo by aspoň neměl.

j_i_r_i_k
24. 11. 2007
Dát tip
Nameless...: To záleží, co je cenou díla, zda autentičnost, míra nezkresleného sdělení autora čtenáři, či míra oslovení čtenáře bez ohledu na autorův skutečný záměr (jen to poslední je měřitelné pěnězi :) )...

ano, přesně tak - tak to vytrysklo z duše ... vím, že bych díla asi měla upravovat, ale nějak se bojím, že už bych to nebyla já a dílko by tak ztratilo duši a tím i svou cenu ...

ano, přesně tak - tak to vytrysklo z duše ... vím, že bych díla asi měla upravovat, ale nějak se bojím, že už bych to nebyla já a dílko by tak ztratilo duši a tím i svou cenu ...

j_i_r_i_k
24. 11. 2007
Dát tip
"psalo to srdce, tak jak to cítilo ..." Znamená to, že tato podoba je první, že to takto z Tebe vytrysklo? V tom případě... já nevím, máš nesmírný potenciál k tomu psát opravdu půvabné věci, na druhou stranu by ses asi musela vzdát části sebe a krotit se, nevím, jaký by byl výsledek...

Možná ... psalo to srdce, tak jak to cítilo ... děkuju za přečtení a komentář ...

Nu ano, doufám, doufám, že alespoň bylo odpuštěno ...

wazzup
23. 11. 2007
Dát tip
přijde mi to... až moc... jako přeplácaný, moc "přemetaforovaný" ale zase záleží jak to bereš, já ti to neberu

berg
23. 11. 2007
Dát tip
Inu, sama jsi (v prologu) předpověděla.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru