Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Akční story

25. 11. 2007
5
10
1217
Autor
RealPedro

   Na pevnost D´La Coure dopadaly měsíční paprsky. Stromy házely po trávníku stíny bizardních tvarů. Cosi se zalesklo oblohou a pak se ozval zvuk měkkého dopadu na pevnou zem. Postava v černé ochrané kombinéze odepla padák a rozepla si postroj. Potom vytáhla z pouzdra zbraň a zymířila ke dveřím budovy. Prošla hlavním vchodem, nenápadně a potichu zneškodnila strážného v druhém poschodí a pak obratně vyřadila z provozu kamery v celém západním křídle. Netrvalo dlouho a dostala se před cíl svojí mise. Otevřít zapečetěné dveře trezoru bylo otázkou minuty. Postava vešla dovnitř. Přerušením kontaktu kabelu vyřadila z provozu alarm a kráčela do prostřed rozměrné místnosti, kde na podstavci stála kazeta s životně důležitou video-nahrávkou. Návštěvník si sundal kuklu. Procuchal si temně černé vlasy rukou a pomalu se vydal k podstavci. V tom se ozval příšerný rámus...

 

*BUM!*

  

   Zeď se rozletěla v tisících malých úlomcích do všech stran. Do místnosti vjel člověk s podivným účesem na jakémsi blíže nespecifikovatelném stroji, podobném velké zahradní sekačce. ,,Ahoj!" řekl s úsměvem nově příchozí. ,,Jak se jmenujete?" Agent zvedl oči, dlouze se na něj podíval a pak řekl, jako by to už stokrát trénoval: ,,Jsem Bond. James Bond." ,,Oh. Agent jejího Veličenstva," pochopil návštěvník. ,,Já se jmenuju MayGyver. Víte, přemýšlel sem, jak se sem nejlíp dostat a pak sem venku našel müsli tyčenku, alobal a kancelářské sponky a napadlo mě z nich vyrobit tenhle bagr. A teď mě prosím omluvte," řekl, načež sebral kazetu a nastartoval... ehm... sponkomobil. ,,A co ta kazeta?" zavolal ještě za odjíždějící postavou James, který byl opravdu vyveden z míry. ,,Ta už je Pheonixu!" dostalo se mu odpovědi... ,,Hm," pomyslel si James. ,,A pak že sou politici blázni..."


10 názorů

Bety888
16. 04. 2008
Dát tip
Začátek dlouhej, rozvleklej... Chybí ti tam nějaká tvoje obvyklá věta, která to všechno prosvětlí ;)

RealPedro
20. 03. 2008
Dát tip
Fakt je to odrhovačka :D

RealPedro
27. 11. 2007
Dát tip
To je v pořádku Jamesi... =)

ThatGuy
27. 11. 2007
Dát tip
,Já se jmenuju MayGyver. Víte, přemýšlel sem, jak se sem nejlíp dostat a pak sem venku našel müsli tyčenku, alobal a kancelářské sponky a napadlo mě z nich vyrobit tenhle bagr. A teď mě prosím omluvte," řekl, načež sebral kazetu a nastartoval... ehm... sponkomobil - tohle je skvele...jinak to nema spad a ani (u tebe neobvykle) vtip, nesedlo mi to v temnym lese, nesedlo mi to tady...sorry bracho ;)

Paidalinka
26. 11. 2007
Dát tip
možná jo, možná ne, hádej.... ;-)

RealPedro
26. 11. 2007
Dát tip
za zamířilůa ti děkuju... ale o tyčence si nikdy neslyšela??!?

Paidalinka
26. 11. 2007
Dát tip
tip... máš tam překlep asi (zYmířila a tyčEnku)

RealPedro
25. 11. 2007
Dát tip
=)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru