Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dálnice

29. 11. 2007
0
11
2684
Autor
Bivoy

výstižná definice obecně známého pojmu

   Dálnice jsou zařízení, které umožňuje jistým lidem řítit se z bodu A do bodu B značnou rychlostí, zatímco jiní lidé se značnou rychlostí řítí z bodu B do bodu A. Lidé, co bydlí v bodě C, který leží přesně uprostřed, se občas musí divit, co je na bodě A tak úžasného, že se taková spousta lidí z bodu B jen třese na to, aby se tam dostali, a co je tak zajímavého na bodě B, že taková spousta lidí z bodu A stojí o to se tam dostat. A často si přejí, aby se lidi už jednou ksakru rozhodli, kde vlastně chtějí být.

* * *
    Pan Prosser chtěl být v bodě D. Bod D neměl žádné zvláštní umístění, byl to prostě kterýkoliv příhodný bod hodně daleko od bodů A, B a C. V bodě D by měl pěknou chaloupku se zkříženými sekyrami nade dveřmi a trávil by příjemné chvíle v bodě E, což byla vzhledem k bodu D nejbližší hospoda.

Stopařův průvodce po galaxii (Douglas Adams)

11 názorů

A.H.
26. 03. 2009
Dát tip
Pamatuji si ještě matematické slovní úholy tohoto typu.

Oldjerry
05. 12. 2007
Dát tip
Asi čtu dost pozorně... někde jsem na to přijít musel, ale protože si jako starucha už houbec pamatuji, tak nevím, kde jsem něco četl....

Bivoy
05. 12. 2007
Dát tip
:-) tak ne, jenom jsem koukala, že jsi z lovosic, tam pár lidí znám; a ne každý ví, že jsem bivojka (většinou si dokonce všichni myslí že jsem kluk)

Oldjerry
05. 12. 2007
Dát tip
Jestli jsi na dědky, tak to není vylouč...jinak ještě možná je tu nějaký geografický mantinel. Spíš tedy ne...

Bivoy
05. 12. 2007
Dát tip
oldjerry: hm, "bivojko"? neznáme se?

Bivoy
05. 12. 2007
Dát tip
oldjerry: jj, to je ono :-)

Oldjerry
03. 12. 2007
Dát tip
Bivojko - science fiction - to je moje.... Myslíš tuhle ? http://album.volny.cz/campulkaj/view.php?album_id=64100&view_page=51&browse_page=5#img

Bivoy
03. 12. 2007
Dát tip
Dík všem za kritiky. R.P.: zamýšlet se nad tím takhle do hloubky mě nikdy nenapadlo. Definici jsem vždycky vztahovala jenom na dálnice, ne na celý svět. Ale všechno souvisí se vším. OLDJERRY: Pokud jsi někdy četl Stopaře, tak víš, že je to celé jeden dlouhý vtip. ANIMOVANÝ MEDVÍDEK PÚ: jj, dík. Nemá cenu v tom hledat kdovíco.

Pro pobavení jistě vhodno-dobré.

Oldjerry
30. 11. 2007
Dát tip
Není to definice a není výstižná - to zůstalo jen přáním. Jako vtip to ale docela ujde... Což mohu konstatovat bez použití pi*i.

R.P.
29. 11. 2007
Dát tip
myslím, že ľudia z bodov A a B sú vlastne v bode P ako v Pi.i, pretože v bode X, ktorý podľa oficiálnych záznamov vlastne ani neexistuje, sa nachádza skupina ľudí, ktorá nás drží v šachu a hýbe s nami ako s figúrkami na šachovnici, hoci o tom nemáme ani tušenie. tým pádom vlastne nie sme ani pánmi seba samých, čo znamená, že sme uviazli v bode NULA, čím sme sa opäť ocitli na východzej pozícii, čiže sme stále v Pi.i a nikdy sme sa odtiaľ ani nepohli, len si myslíme, že áno.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru