Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trápím se, trápím

08. 06. 2001
0
0
2552
Autor
Goha

Vážení přítomní!

Básníci lecjací, barevní i sněhobílí

trápím se trápím a

přemýšlím,

kde bych vás chtěl potkat.

Ale nejspíš v Aréně.

Proč tedy pořád zeje  prázdnotou?

Pokud  se dobrovolníci nevydají do Arény dobrovolně potýkat se s tříhlavým Gohou, sežeru vás všechny.

Nebo aspoň pokoušu.

Nebo poplivu.

 

Básníci,

já vás mám rád,

nebojte se Arény.

                                                    Váš opuštěný kritik a šašek

                                                                       GOHA


Semipalakva
16. 06. 2001
Dát tip
je to brak
snad jen to kousání ujde
Krel:-)

Krel
14. 06. 2001
Dát tip
Ale jo...jen mít dílo, který se dá dát do arény...nenávidím, když vidím kritiky typu: je to brak, forma je nanic, radši nepiš...i takové jsem četl u některých děl...a to dílo přitom vypovídalo o duševním rozpoložení autora( většinou špatném) a takzvaný kritik se na něm vyřádil...to je pěkná prasárna...a proto existuje aréna...a že je prázdná??? s tím nic neuděláme.

Goha
11. 06. 2001
Dát tip
Děkuji vám všem, že jste se ozvali. Nejvíc děkuji těm, kdo mi slíbili, že přijdou do Arény. Nejen kvůli mně, ale kvůli kritice. Samozřejmě že můžu cupovat kdekoli, ale můj výběr pak je opravdu nahodilý - všechno číst nestihnu. Taky se pak omylem můžu zabývat věcmi, které jsou určeny jen pro jednoho konkrétního adresáta, který zná k básni klíč (mně neznámý) - viz má kritika djPsa. Wopi: To se mýlíš, jestli si myslíš, že kritika je pro začátečníky. Kritik není učitel básnictví, nýbrž hlídací pes estetiky (To nemám ze sebe, to jsem vyčetl u svého milovaného Václava Černého). Časem bych na toto téma chtěl zkusit napsat samostatný článek, třeba se ho i dočkáte. A ještě všem: Proti nikomu z vás opravdu osobně nic nemám. Cupuji jen vaše díla, abych vyzkoušel, co vydrží. Tomu se říká zatěžkávací zkouška.

Popelucha
11. 06. 2001
Dát tip
Cavalera: To jen tak, že je mi nablití z přestřelek Print vs. inventor (nebo třeba Cavalera vs. Morava). Nazve-li někdo někoho šaškem, jen proto, že nepíše všude "lííííbííííííí", pak se můj žaludek nemůže než obrátit...

Cavalera
11. 06. 2001
Dát tip
Popelucho, znovu si vem prosím k srdci to, co jsi napsala Printovi ...

Suppe
10. 06. 2001
Dát tip
a dyť já píšu do arény

Popelucha
10. 06. 2001
Dát tip
Goha: Oni se asi bojí, ne každý to unese. Viz clovrdik. Print: Připadá mi, že plně nevyužíváš možnosti nechat zkontrolovat mozkem činnost tvých rukou.

Cavalera
10. 06. 2001
Dát tip
Popelucha: viz. to co jsi napsala Printovi .. vem si toobčas k srdci .:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

hermit
09. 06. 2001
Dát tip
Goha: svoje padíla do arény dávat nechci, ale jsem vděčný za jakékoli jejich upřímné cupování, smiluj se nade mnou prosím a trhej, vlgohadlaku!! :-)

djPes
08. 06. 2001
Dát tip
Basnici jsou prece nesmeli....

Vio
08. 06. 2001
Dát tip
Za prvé: kritika je tady potřeba. O tom není sporu. Za druhé: zajímalo by mě, jak dlouho tady jsi. Někdy vystupuješ jako velký znalec zdejších poměrů, ale nejsem si jist, zda oprávněně. A v tom je možná trochu problém...

Wopi
08. 06. 2001
Dát tip
Za třetí: ne vždy s Tebou souhlasím...

kafka
08. 06. 2001
Dát tip
Goho, uvítám tě i mimo arénu... prát se totiž nehodlám, ale ráda si tě poslechnu. Díky, kafka

Print
08. 06. 2001
Dát tip
Mno...tohle ti snad fakt nebylo zapotřebí....:-(

Goha
08. 06. 2001
Dát tip
Teď vážně. Jádrem mého sdělení je fakt prázdné Arény. To trvá už nějaký čas. Znamená to, že básníci nestojí o kritiku? Že sice kritika od svého díla nevyhodi (když už přilezl), ale rozhodně nepozvou? Asi by to spíš bylo téma na Auditorium. Já jsem chtěl zatím jen upozornit na tento fakt. Nic víc. Printe, nedělám si reklamu, to šaškování mám prostě v roli. Ahoj, všichni.

Daemonica
08. 06. 2001
Dát tip
Hele, GOHA, neser Boha, vezmi čistý trenky, jdeme do arénky! :)

Print
08. 06. 2001
Dát tip
Goha? A ty se divíš prázdné Aréně???? A nedivíš se prázdným kritikům??? Až tady budou plní kritici, tak tady bude plná Aréna! Ale šašky, kteří si hrajou na prosťáčky a jsou přitom sprosťáčci - ti Arénu nenaplní! A že takových šašků tady už bylo! Čím chceš být ty?

Vio
08. 06. 2001
Dát tip
Printe, je pro Tebe nějaký kritik dost dobrý? (nic ve zlém, jen kontrolní otázka ;-)

Wopi
08. 06. 2001
Dát tip
Otázka je, proč lidi píšou. Mě kritika osobně moc nebere, stačí mi, když si to přečte pár lidí, na nichž mi záleží, potěší mě, když mi někdo napíše, že jsem mu udělal radost. Kritika je potřebná pro začínající mláďata. Pro starého ostříleného vlka (promiň vlku - to neměla být narážka) nemá valného smyslu. Starého psa novým kouskům nenaučíš...

clovrdik
08. 06. 2001
Dát tip
Goha, až zase něco napíšu, určitě to do Arény dám :-)) Nebojím se vlka nic, o kriticích ani nemluvě :-) Ostatně, až na blbůstky jsem tam vždy dával všechno :-).

Ananas
08. 06. 2001
Dát tip
Print: Klaunem, filozofem, rváčem, blbcem, vizionářem, hlásnou troubou, ehhibicionistou i mučedníkem, pičou (cituji jednoho básníka) i sprosťákem (cituji druhého básníka) - čímkoli mne chcete mít, ale bojíte si to přiznat... jenom ne básníkem a váženou institucí.

Ananas
08. 06. 2001
Dát tip
Tak a teď to prasklo. Ano, jsem Ananas Goha. Zapomněl jsem, na jaké jsem adrese.

Print
08. 06. 2001
Dát tip
Vio: můžu jmenovat: tak namátkou: Valéry, Rivka, Vyjan, když se do toho pustí - Bříza, pak jedna dáma... vzpomenu si později, někdy Krytyk a někdy mnozí jiní (ale výjimčně výjimeční), Goha jistě taky... Jen ta zbytečná reklama na sebe samýho mě trošku popudila... O tom to ale celý není...podle mě...!:-)))

Print
08. 06. 2001
Dát tip
Ananas - pokud budeš Ananas - tak to bude skvělý, pokud budeš Onanas, tak to bude blbý!:-)))

Daemonica
08. 06. 2001
Dát tip
Ananase, zvu Tě zase... Vezmi čistý trenky, zajdi do arénky. (sorry, že se opakuju, ale líp to říct nejde)

Pája
08. 06. 2001
Dát tip
potýkat se s tebou klidně budu ;-) ale kvůli něčemu jinému než kvůli (svým) básním bylo by to zbytečné...

inventor
08. 06. 2001
Dát tip
Napřed všechny ujišťuji, že nejsem Goha-Ananas! :-))) Goha: všechny moje nicky jsou ti k dispozici ke kritice, jako by byly v Aréně... Dnes si nikdo nemůže dovolit tady dílko do Arény poslat, protože by se tím nepřiměřeně nadřazoval. Literatura je zde na indexu a chodit kolem ní smíš jen pošpičkách... takže nicky: Všechny v klubu Lyrycké sjednocení... :-)))

Print
08. 06. 2001
Dát tip
Inventor: ani ptáčka jsem neslyšel, že by špitnul o pomyšlení, že ty jsi Goha-Ananas!:-) Ke tvé další, pro tebe tak typické, úvaze se nebudu vyjadřovat...jsme si vzájemně na indexu, takže raděj budu kolem ní alespoň nějakej čas chodit po špičkách...! Nickové všech druhů, spojte se! :))))

Cavalera
08. 06. 2001
Dát tip
No, bylo mi potěšením číst některou z Tvých "kritik" a skutečně nevím, jestli jsi tím, kvůli komu dávat dílka do arény, ale jak myslíš .... aneb dělej si co chceš, jestli na to máš ....

Javert
08. 06. 2001
Dát tip
Čistě technicky: Když při psaní nového díla zaškrtnu, ať vleze do arény, tak do ní stejně nevleze. Ne každý si toho musí všimnout.

Matyjustin
08. 06. 2001
Dát tip
...a ve směnárně můžem třeba vyměňovat - dvě dobré básně za jednu špatnou - :-))) - už jak to zní " Autor stojí o hlubší kritiku svého DÍLA" ...no není to nádhera? ;-))

Astalavista
08. 06. 2001
Dát tip
viz. Cava!! Odpověděl jsem ti doufám dostatečně na tvou jadrnou kritiku na mé dílko, ale nereagoval si. Avízo jsem ti poslal, a tak mi z toho akorát vychází, že jsi nejspíš uznal svou porážku ...:-) Javert má taky pravdu, ale tuhle technickou záležitost asi nevyřešim...

clovrdik
08. 06. 2001
Dát tip
No, ehm, nejprve ( ale to už je fakt dýl ) jsem si já myslel, že Goha je Inventor, psal jsem to Gohovi jako zprávu, inu, mýlil jsem se, to se stává. A jinak, ať si kdo chce kritizuje jak chce. Fakt nevím, proč tolik slov .. Jestli Goha chce tolik kritizovat, ať to dělá. Moje teorie totiž je, že pokud báseň a autor neustojí jednoho kritika, pak fakt asi stojí za ... prd. A upřímně, byl bych rád, kdyby konečně někdo nějakou mojí báseň rozcupoval, abych si zase tolik moc o sobě nemyslel ... ehm :-))) , no jo, už končím, psal bych jenom kraviny, bodejď by ne po 7 pivech ...

Mámalibor
08. 06. 2001
Dát tip
djPsík , nesmělí ! o ne ! jsem ty nesmělá, jsi já nesmělý ? jsou ONI kde asi ?

JiKo
08. 06. 2001
Dát tip
Co se týče mě a pokud chceš zajdi ke mě a skoukni Časovou, Ach bože! a Vražednou a .. vlastně klíďo začni odzadu se všema:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru