Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Záchvěv paranoi

09. 06. 2001
4
0
1107
Autor
Drui

Spíš taková kratší "črta"...

Je za tebou když jdeš temnou  ulicí domů. Z věčně zatažený oblohy se snáší  jemný déšť a chlad  pálí všude kam dopadnou kapky. Jako malinkatý a ostrý jehličky... Slabý pohyb někde na okraji zorného pole. Ale když otočíš hlavu, nic tam není. Vtlačí se s tebou i do bytu. Sedí tam v tom temnym koutě. Plíží se kolem. Strachem a panikou  rozšířený  oči marně pátraj ve tmě. Nevidíš ho, ani neslyšíš, ale je tam. Víš to. Nemůžeš proti tomu nic dělat – co taky? Je pod  postelí když se snažíš usnout. Divnej tlak na hrudníku. O každý nadechnutí musíš bojovat. Nejde ani zavolat o pomoc.  Jednak by tě nikdo neslyšel... A hlasivky vypověděly službu - tak jako každej sval tvýho těla v takovejch chvílích... Každá vteřina trvá roky a roky a roky... Jenom matně bílý světlo měsíce, nebo blikající zářivka tušená na ulici za oknem. Tam někde venku, ve světě najednou tak vzdáleném a nedostupném...

Tyhle dětský děsy. Noční můry…

Ale jednoho dne vyjdou slunce a ty z jejich paprsků vykováš zářivý brnění a meč ostřeší břitev. A koukneš pod postel. A smích bude to poslední, co tenhle děs uslyší.

Tvůj smích...


Drui
14. 11. 2001
Dát tip
Díky lidi!!!

bloodymary
15. 06. 2001
Dát tip
hezky

Krel
14. 06. 2001
Dát tip
hezkýý...dostalo mě to.

!* PIT :)

Deltex
09. 06. 2001
Dát tip
*!

Verita
09. 06. 2001
Dát tip
joj!!!

Erynea
09. 06. 2001
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru