Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...

08. 12. 2007
4
12
1341
Autor
smalllemon

Milovat, nenávidět, odpouštět, odsuzovat, kritizovat, chválit, ale i zabíjet. To je podle dnešního světa lidské. Touha po svobodě nás vede k nevraživosti nám vlastní. Jsme schopni zrazovat své nejbližší. Krademe druhým myšlenky a pak je draho prodáváme.

 

Já se ptám: Je to ale opravdu nutné?

 
Odpověď zní: Ano je.
 

Každý má v sobě od malička vkořeněnou nenávist. Kdyby si lidé neubližovaly, kde by byl soucit? Kdyby se lidé nezabíjely, kde by byla spravedlnost? Vše má své pro a proti. Já věřím v to, že nejsou všechna pravidla předem dána. Utvořme si tedy takovou budoucnost, jaká nám bude příjemná…


12 názorů

smalllemon
22. 09. 2013
Dát tip

K tomuto dílu bych se po pěti letech ráda vrátila. Je to první věc, která se mi nezdá tak zmatená. Naopak člověk který si udělá ten čas a zamyslí se má dost velkou šanci pochopit spoustu věcí. Proč se co děje a jak to skončí. Má to logiku...opravdu má... :) (někomu může to zamyšlení trvat i roky :D )


alcap on e
09. 01. 2013
Dát tip

TIP


avox
29. 02. 2008
Dát tip
No to čučím! S jakou lehkostí vynášíš soudy o lidstvu a zatím se ještě nevyznáš ani sama v sobě, to je odvaha nebo drzost? Proč mluvíš v množném čísle? Mluv jen za sebe. Nezrazuji své blízké, nekradu a nechovám v sobě nenávist. A co ty? A co ty hrubice?

palino8
24. 02. 2008
Dát tip
hmmm, a nejaký argument by sa nenašiel?

tak...nie je to zlá myšlienka, ale mám výhradu ku kategórii, do ktorej si toto zaradil... Ja mám taký silný dojem (t. j. som si istá), že úvaha znamená, že daný autor nad daným problémom rozmýšľa z viacerých rovín (z viacerých uhlov pohľadu)... Tu je len jeden... Určite to nemôžem hodnotiť ako úvahu...

smalllemon
21. 02. 2008
Dát tip
Jé! To je vskutku úžasné!! Ale stejně nevim o co de a to si to čtu pořád dokola...:/

Never More
20. 02. 2008
Dát tip
Juchů ! Drahá, jsi na dobré cestě pochopit pískání..... a tip :*

smalllemon
16. 02. 2008
Dát tip
děkuji, děkuji, oooo děkuji vám...:D

Řízek
14. 02. 2008
Dát tip
jop- a je třeba začít u sebe tip*

reinka
08. 12. 2007
Dát tip
jsem pro takovou budoucnost :o))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru