Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

:-((

10. 06. 2001
2
0
1309
Autor
Miškin

:-((

 

 

Dívám se z okna ven, kde hvězdy, měsíc, jsou zahaleny za nepropustnou barikádou z mraků. Jenž čekají, čekají až budou moc vypustit nekonečnou smršť malých kapiček, co dávají život. Ne! Nedávají život, pouze ho prodlužují, aby ho posléze mohli zhatit. Je slyšet dunivý zvuk jak kapky dopadají na zem a roztřišťují se do dalších miliónů ještě menších kapek.

Jednou se všechny spojí. Spojí se aby mohli zaplavit celičkou zem. Všechno utichne ve zvuku těch malých kapek, které se spojili. A teď tvoří jednu velkou pláň. Pláň bez zvuků aut, bez kouře z továren, bez bezcenných kusů masa, jenž si říkal člověk, ale i bez překrásných tvorů jenž říkáte němá tvář. Bez tvorů, co neničili, neubližovali pro svoje blaho, po těch stýská se matce zemi. Nezůstal nikdo kdo by o tom mohl načmárat na kousek papíru, vyprávět.

Časem  si tu velkou pláň bez ničitelů života, lidí, podělí slunce ze zemí a začne všechno znova. Svět snad bez lidí, bez nás co dokážeme jen ničit, zabíjet, že to není tak..? Koukněte se kolem sebe, kolik životů po nás zůstalo bez života, a pro co..? pro blaho, pro blaho nás, jenž se povyšujeme na pány světa……………


clovrdik
03. 08. 2001
Dát tip
hmm, tak nějak mi nesedí ten sebemrskačskej pohled na člověka, nicméně o hnusu v nás to je, takže do klubu zařazuju

Piži
26. 06. 2001
Dát tip
A tak to zkratka bude navzdy. Co takhle zkusit obcas podivat se na svet ocima nekoho jineho? Tobe se tvuj pohled libi? Jsi spokojen s tim, co vidis?

Miškin
26. 06. 2001
Dát tip
No.. Já bych chtěl se koukat na svět jinak, ale.. no, je to težký..

Piži
25. 06. 2001
Dát tip
A nevsiml sis kolik zivota bylo diky nam zachraneno? Vis, zpravy o krasnych cinech ve zpravach na Nove neuvidis. Svet neni v TV, svet je kolem tebe.

Miškin
25. 06. 2001
Dát tip
Víš,každej to vidí, jak on sám chce.. jak se mu líbí... jak mu to vyhovuje.. jak na něj působí okolí... jak ...... Já to vidím tak jak píšu...

Krel
15. 06. 2001
Dát tip
Krása...zahrál jsi přesně na mou strunu...to je můj světový pohled . Díky a !*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru