Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Petřínské opájení

16. 12. 2007
1
5
571
Autor
tonka

Výlet Bez jakýchkoli textových úprav.

Bylo jasno. Jasněji než kdy jindy. Stylizovaný fanfarón mi zněl v hlavě. 100-leté výročí narození Hoffmanna - "vynálezce" diethylamidu kyseliny lysergové - pracovní název LSD-25. Neberte ty drogy!, neberte ty drogy! nebo se z toho zblázníte! Ale já přece nejsem žádnej stylizovanej fanfarón!

Trip v trávě.. Nalezen! Naslinit prst a... hořko-neidintifikovatelná chuť. Hlt! Nic, další pivko a další dopíjení flašek.

Domů. Hokej. Osobní auto jede po dlažebních kostkách. Houpy houp. Ale co to?! Nehoupe se auto, ale ty kostky. Vlní se jako moře..

Auto naštěstí odjelo.

"A přece Praha!" Tužka papír a ruka píše. Píše ruka a ne mozek. 9:45 konec hokeje. Ruka odloží tužku Mozek neví, co ruka napsala.

Cigareta. Oheň. Kouř. Plíce. Krk. Kouř. Petr! "Nic neviděl.." 

Cesta domů.. přejetej mobil.. Cesta domů. Doma. Pes. Venku se psem..?! Nevím, nepamatuju. Doma. Televize. Spánek. Nic ze spánku...

Ležím v posteli. Venku fouká a prší (sněží...?). Otevřu okno, venku je bezvětří, neprší. Lehnu zpátky, zase prší. Kašlu na to. Pustim hudbu. Finská polka.        V uších rychlá hudba, v hlavě pomalý obrazy..

Žena, ne snad ještě dívka, uprostřed kulatého sálu, kolem ní obdivovatelé mužského pohlaví, nějaké reproduktory, z nich zní ryvhlá Finská polka. Dívka v podprsence a krátké sukni se do té hudby pomalu vlní, jakoby spíš poslouchala něco pomalýho, klidnýho, erotickýho..

Otevřu oči. Ne! Měla jsem je otevřený celou dobu. Sakra. Hrozně dlouho, i když mi to přijde jako chvilka koukám nikam. Nevím, nepamatuju. Poslouchám hudbu. Tipuju, že kolem 2:30 usínám.

Ráno..-kocovina. Škola..-výmaz.


5 názorů

tonka
16. 12. 2007
Dát tip
tak jak ji vnímá člověk* ...tak jak jsem ji vnímala já

tonka
16. 12. 2007
Dát tip
je to napsaný tak, jak to bylo í ve skutečnosti. Chápu, že to může působit uměle, přehnaně nebo naopak nedomyšleně, ale je to jen a jen popis reality, tak jak ji vnímá člověk, co byl den předtím na tripu.

nětočka
16. 12. 2007
Dát tip
kdybysis s tím trochu více pohrála, větší barevnost slov a takové klouzání- bylo by to mnohe mnohem lepší. ale chápu že s tím nechceš nic dělat ale třeba časem... dávám tip poněvadž trip.chrocht. některé myšlenky jsou zajímavé.

Norsko 1
16. 12. 2007
Dát tip
příliš zjednodušené Ruka odloží tužku Mozek neví, co ruka napsala. Otevřu oči. Ne! Měla jsem je otevřený celou dobu. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru