Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZAMYŠLENÍ

16. 12. 2007
0
5
439
Autor
riana.m
I když je na světě plno lidí, jedním z nich jsi i ty a ty jsi právě jeho velkou součástí jako všichni ostatní! Občas se od nás očekává, že něco řekneme nebo uděláme a nikdo jiný to za nás říci ani udělat nemůže. To jsou právě ty důležité životní situace, kdy každý člověk musí hrát sám za sebe a nikdo nemůže hrát za něj. Je to životní cesta, po které musíme kráčet sami. Cesta, kterou nám přichystal sám osud. Je jen na nás, jak se k tomu postavíme, jak se zachováme a co uděláme. Zvolíme-li dobrý tah, hra pokračuje a my jsme šťastní a spokojení, ale jestliže zvolíme špatný tah, potom hra sice pokračuje, ale ne podle našich představ, nýbrž tak, jak to podvědomě nechceme, ale nemáme dostatek sil udělat druhý tah ze strachu, že by mohl být také špatný. Pak přijde krize (slzy, smutek, utěšování ---> mimochodem nikam nevedoucí, co se týká řešení problémů). Po depresi je na čas klid, pak se všechno vrátí a tak je to pořád dokola. Zkrátka záleží jen a jen na nás, jak budeme hrát (v realitě žít), ale abychom toho pak nelitovali, že jsme to neudělali nebo naopak udělali úplně nesprávný tah.

5 názorů

h32
20. 12. 2007
Dát tip
Já nemam rás takovýty trošku delší výkřiky všeobecných pravd. To se nedá myslet jako vážná úvaha...

slovak
16. 12. 2007
Dát tip
Osud je prázdna kapsa, na nás záleží, čím ju naplníme.

Vinki
16. 12. 2007
Dát tip
V uvaze by mohly byt nejaky ty otazky, ktere si autor klade a hleda na ne odpovedi, pripadne ty otazky klade ctenarum a nechava je, aby premysleli s autorem. Ne? Co pouzit nejaky odstavec navic a dat ctenarum vydechnout a skutecne plynule sledovat myslenky? Odstavce maji opodstatneni... No a jinak moc nechapu ucel, ale ten pry sveti prostredky. Vic nevim, co k tomu napsat, snad 2 veci: nekteri ten zivot skutecne ziji a nemusi zde akademicky teoretizovat. Praxe je praxe. Poznamka druha se tyka zminene reality, ktera je uz i ve svete virtualnim cim dal vice znatelnejsi.

"Můj život je neustálý pohyb z místa na místo po černobílé šachovnici..." Zamyšlení je na zamyšlení,trochu bych to poupravil,zní to lehce kostrbatě a natahovaně..ale motiv se mi zamlouvá,námět rozhodně dobrý..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru