Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Balada o vlčkovi

18. 12. 2007
1
7
650
Autor
Vlček

Lidé by se měli zamyslet , proč to dělají .. :-( P.S. Nehodí se pro slabší povahy ..

Lesem se neslo táhlé , bolestné zavytí . Všechna zvířata zpozorněla a dala se na útěk. Bystré sluchy jim napovídaly , aby utíkala s větrem o závod a ona to ráda učinila . Tam někde v dálce bylo něco , co ubližovalo .

 

Zatím co zvířata utíkala ,co jim síly stačily . Vlčice vedla boj a poslední svoje mládě s lovci se zbraněmi , i když věděla , že tenhle boj je předem prohraný . Chtěla dát aspoň kousíček šance malému vlčkovi , který se zděšeně dal na útěk po maminčině další ráně . Bolestné zakňučení se ozvalo znovu , ale tentokrát to samice nevydržela . Pod nátlakem lovců upadla a už neměla sílu se zvednout . Krvácela s mnoho míst a teď už jen čekala na smrtelnou ránu . Její nádherný šedobílý kožíšek chytal pomalu červenou barvu , která stékala na zem , kde se tvořila velká kaluž krve . Lovci ji vůbec nešetřili a vrazili jí kudlu do hrudníku  . Vlčice naposledy vydechla ..

 

Vlček utíkal co mu nožky stačili . Skutálel se ze svahu přímo do křoví , které bylo  trnité a nepříjemně se mu zabodávalo do jeho jemné kůžičky . Vlček se snažil vydrápat ven , ale nedařilo se mu to . Lovci zuřivě proběhli kolem vlčka , aniž by si ho všimli . Vlček byl na pokraji sil . Donutily ho lehnout si do trnitého křoví a spát .

 

Vlček se probudil do studeného rána . Měl kožíšek od zahnědlé ,zahojené krve . Pomalu se drápal ven a i když se mu to vůbec nedařilo, po vyčerpání hodně sil , se dostal konečně s houští a se začal rozhlížet . Na paloučku vedle něho se páslo malý stádo srn . Urostlý , silný jelen , který dával pozor na své srny se obezřetně díval na vlčka , i když věděl , že pro ně nepředstavuje žádné nebezpečí . Vlček se vydal dál , protože věděl , že tady potravu nenajde . Byl ještě moc malý a i když ho bolelo bříško hladem , nemohl nic ulovit .

 

 Už pár týdnu uběhlo a vlček pomalu , ale jistě umíral hladem . Byl pohublý a jeho dosud máchající ocásek byl nešťastně spuštěn  . Jeho nádherný šedobílý kožíšek chytl žlutou barvu a byl vypelichaný . Krásné pyšné tělíčko bylo kost a kůže . Vlček se trmácí podél cestičky , kde většinou prochází turisti . Zakopl a upadl . Ten krásný vlček co býval v dobách , když si hrál se sourozenci a jak ho maminka olizovala , aby byl krásně čistý a měl chundelatý kožíšek , ty doby jsou dávno pryč a náš vlček leží na zemi a pomalu umírá hladem .

 

 

 

Svět je krutý , ale lidé ho dělají ještě krutější ..


7 názorů

Nepoeto, když už avi, tak příště česky. Díky:)

NePoe_ta
18. 12. 2007
Dát tip
... jo hlava maková, =avi= píšnu Pištu, aby měl jasno, kdo mu hází hlackem pod zadní :)

NePoe_ta
18. 12. 2007
Dát tip
Vlček: Ta Piští šprťouchlata - toliko štěkot do chladem vyvanutých literárních nor, vytiskni, vyskládej z nich papírovou vlašťovku, hoď oknem: "dvojčatům na Manhatenu zpřerážená páteř!" ozve se zaPišťění nad obzorem - takový on je :) Dosud štípal do ocásků, ale jak teď dostal po protekci licenci na uši, tož tupíruje vše chlupaté i holátkovaté, vše co stojí nebo alespoň k postavení směřuje :))) Stojíš si dobře přeze všechny strupy pod chlupy, navíc kdo cítí zaujetí toho dřívějc nebo pozdejc příběhy přestanou obcházet -t-

romale
18. 12. 2007
Dát tip
Bílý tesák od Jacka Londona byl dobrý a ještě měl hepyend...

Zaschlá?

Vlček
18. 12. 2007
Dát tip
Pišta : jelen tam nema mít zadnou roli , jen to co vidi kolem sebe .. A vlastne to thak melo byt ,pac jsem chtela aby to byla balada , proste aby si lidi uvedomili co delaji , uvaha .. Tot otazka .. :D nevedela jsem co pouzit .. místo zahojena ..

Mno... Odhlédnu-li od toho, že autor sděluje čtenáři nebývalou pravdu (střílet samice s mláďaty je prasárna - kdo by to byl řekl...), jde o slzopudnou pohádku pro nezletilé, takový Andersen v light verzi. Jakýkoli přesah chybí - vlčeti prostě zastřelili mámu, a on chcípl hlady. Tečka. Plus se příběhem ještě mihne jelen, jehož úloha v tomto veledíle je již plnohodnotnou záhadou. P.S. Jak vypadá "zahojená krev"?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru