Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sudičky

20. 12. 2007
11
11
1958

Sudičky

 

už do kolébky

mi zašantročili slova

k běžnému užívání

            - staří povídali o samotě

            mladí o rozuzlení

            života

a já tleskal


11 názorů

Madelaine
09. 01. 2008
Dát tip
Jako vždycky, Šípečku... Tip.

Anyz
21. 12. 2007
Dát tip
zasantrocena slova k beznemu a castemu uzivani tip

Smetiprach
21. 12. 2007
Dát tip
bůh dětina, o samotě sami se sebou... taky sudličky by se to mohlo jmenovat... ale to už by bylo příliš krásné... :-)

Janina6
21. 12. 2007
Dát tip
Vyvolalo to ve mně spoustu vzpomínek... Když jsem v sedmnácti viděla svou zrovna narozenou neteř, připadalo mi, že právě teď chápu smysl života... Když jsem si pořídila vlastní mimčo, neměla jsem na takové blbiny vůbec čas myslet :-))) A jak stárnu, cítím při pohledu na malé děti přesně to, o čem píše Dero... (a nahlas mluvím samozřejmě o tom smyslu života a o budoucnosti :-))*

Norsko
20. 12. 2007
Dát tip
mladí o smrti. Nechtěl jsi to říct spíš tak

Dero
20. 12. 2007
Dát tip
pozouši, skoro bych řekl, že to myslet mohl. A nic by to na mé kritice nezměnilo. Snad bych jen podotknul, že v tom případě mluví k sobě /vidí své uplynulé dny jako možnost, které se dítě může chopit z jiného úhlu; promítají se do dítěte/. Teď bohužel nemám čas popsat rozdíl, který cítím mezi "k sobě" a "pro sebe". Myslím si, že ty si to domyslíš. Ale kdyby ne, můžeme se k tomu vrátit později.

pozorovatel
20. 12. 2007
Dát tip
- staří povídali o samotě - ty dero, ale nemohl tím Miloš třeba myslet, že si starý mluvěj pro sebe?:)) neberu ji doslova a stačí mi*

marsyas.
20. 12. 2007
Dát tip
malý vodníček :-)

Dero
20. 12. 2007
Dát tip
O samotě před dítětem? Samota se ve starých možná zachvívá, když stojí před kolébkou a lesknou se jim oči dojetím, ale mluví o budoucnosti. Projektují se do dítěte, přejí mu život plnější než měli oni sami. Myslím, že samota není tím správným symbolem na toto místo. Obrázek a postřeh s mladými je to hezký. Název vtipný, poslední verš rovněž. Ale čekal bych, že ve mně taková jednohubka probudí mnohem větší jistotu a důvěru k textu. Netvrdí toho zase tolik, abych musel polemizovat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru