Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Druid

01. 01. 2008
0
1
631
Autor
flaky

tak takhle to možná nějak bylo :-)pardón za hrubky, psáno ve spěchu.

Druid

 

Sveřepá tvář se na mě nehnutě zadívala. On, Lithlun, byl veliký mezi čaroději našeho kmene. Jeho oči, zářily jako smaragdy v plamenech ohně, zrcadlící sílu a disciplínu Druidského řádu. Čelo měl krabaté a šedivé, jako kůra staletých dubů, jeho věk se nadal odhadnout. V srdci moudrost a v rukou moc. Prošlý mnoha zkouškami, zocelen k nesmrtelnosti, překonal smrt a stal se víc, než člověkem. To byl můj mistr, se kterým jsem se já, Tuor, vydal na svou první zkoušku. V brašně pár krystalů a s dubovou holí v ruce, vykročili jsme před svítáním ke kruhu menhirů za naší osadou. Kouř z ohňů se povaloval v údolí, nad střechami chatrčí, a ranní bríza z něj tu a tam vytvářela prazvláštní namodralé obláčky. Hluboce jsem se nadechl, když jsem pomyslel na to co mě čeká. Šlapali jsme do kopce, který se zvedal jako těhotný břich matky země z oblaků pod ním. Z dálky jsem viděl temné obrysy velkých balvanů, které tam stály nehnutě, jako duchové starých Druidů v kruhu. Zanedlouho vyjde Slunce nad protějším kopcem a nastane letní slunovrat, obřad bohyně úrody musí proběhnout správně, aby byl zajištěn dostatek potravy na příští rok.

Pomalu a soustředěně jsem došel ke kamennému oltáři uprostřed kruhu, Lithlun mě nespouštěl z očí, stál na okraji kruhu a zdálo se mi, že se pod jeho šedivým pláštěm blýská živoucí světlo. Jitřní záře se začínala pomalu linout po temné obloze a z východu zaháněla světlo hvězd. Ponořil jsem se do vnitřního ticha, vše kolem mě jakoby ztichlo. Opřen o hůl, hleděl jsem k východu, z mysli se mi pomalu začala rodit melodie posvátných zpěvů, a kolem mne vířily mocné runy utkané z modrého světla. Hrdlo se mi začalo chvět a já vydal nelidský skřek, který prořízl vzduch jako ledové ostří. Vznesl jsem se nad své tělo, zdálo se mi, že jsem větší a mocnější, viděl jsem jak mé tělo zpívá chvalozpěv, který se jako med nese do kraje. Lithlun ovšem sledoval mé astrální tělo a očima mě povzbuzoval. Vzduch kolem mne zhoustl a z konečků prstů mi vystřelovali modré elektrické výboje. Můj hlas byl hluboký a pevný jako základy Země, nesl se větrem a kolem mého těla vytvářel energetický vír, který zachvíli pohltil celý kopec. Kolem mé hlavy, kroužili duchové mocných Druidů, měl jsem pocit, jako bych měl hlavu v oblacích, ale nohy zarostlé do země, po páteři mi lezli stříbrní hadi a jejich suchá kůže klouzala po mích nervech až jsem měl pocit že z toho šustění zešílím. To ovšem bylo dobré znamení, neboť Slunce už, už klouzalo přes horizont. Byl jsem obklopen modrou bouří třpytící se energie, která stoupala z balvanů do oblak, mirijády zářících nitek mě spojovali s okolními menhiry. Já a Země jsme byli Jedno. „Teď to může přijít!“ volal jsem na Mistra. „Slunce, Slunce vychází“ řekl jen.

První paprsek se dotkl největšího z menhirů-faluse a jeho stín oplodnil kulatý menhir-vulvu, tu se země zachvěla a od mých nohou pulsovala mocná energie plodnosti v kruzích do kraje, ze svahu dolů, do údolí, k řekám a do polí s obilím, do kypré půdy, do těl zvířat a do klínů našich žen. Byl jsem v skutku osvícen, s roztaženýma rukama a očima v sloup, přál jsem si aby ta slastná chvíle trvala navždy, mé tělo zářilo zlatými paprsky Slunce a já se vznášel na křídlech extáze. Můj Mistr byl spokojen, obřad úrody proběhl velmi dobře, prošel jsem zkouškou. Z okolních kopců byli vidět vlny zlatavé energie, která se v kruzích linula do kraje, znamení že i bratři Druidi, byli úspěšní ve svém počínání. Pomalu jsem se zmenšil a vyčerpaný jsem se vrátil zpět do těla, usmál jsem se na Mistra, který na mne šibalsky blýsknul očima. Bylo po všem. Energie byla předána ze Slunce do Země. Úroda bude bohatá. Tím jsem si byl já, Tuor, jist. 

1 názor

Tragicus
02. 01. 2008
Dát tip
Neco mi tady chybi, nejaky konec... :] A vlastne i stred, kdyz jsme u toho. Na zacatek neceho vetsiho dobre, jako samostatna povidka asi ne, vlastne je to jen jeden dlouhy popis okoli, deje je tam asi na radek.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru