Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

leporelo duhy

03. 01. 2008
1
10
733
Kdo ti vzal talent kreslit slovy očima hladit, doteky psát by se mi zrcadlil do nálad v ozvěnách úsměv pomněnkový Komus dal paletu vlídných tváří s nimiž déšť nabýval odstínů nyní mne rozpíjíš do splínu vrženou v prázdno, pod účaří Kde končí nitky, kterés nechal na oprátce, či ve spirále pomněnky cítím neustále tys pryč, však barvy vpíjí se dál

10 názorů

Dáša
10. 01. 2008
Dát tip
už název napovídá, že se snažíš o něco jakoby neobvyklého ... opravdu "jakoby", protože svými obraty čtenáře akorát znudíš ... 'úsměv pomněnkový' je místo obligátních očí pomněnkových ... atd. Prostě nic ...

Miroslawek
07. 01. 2008
Dát tip
A konečně falešný sentiment, to je něco jako laciná bižuterie proti diamantu. Nemám rád předváděné bolístky (a ne že bych se toho sám druhdy nedopustil), sentimentální hry na hloubku pocitu. Tvé srdce měřit nemohu a nechci, avšak text mluví, podotýkám v tomto smyslu, svou vlastní řečí.

Miroslawek
07. 01. 2008
Dát tip
I když na druhou stranu účaří není obvyklé slovo, takže zásoba asi nějaká přeci jen bude, snad ne toliko knih v regále knihovny ;o) Ať tak či onak, k čemu to, když svým kontrastem pouze podtrhuje bezútěšnost projevu slov okolostojičných? Hledalas onen rým dlouho? Jedná se o prostý rytmický přílepek nebo plnovýznamové slovo? Rytmicky ne zcela ujasněná místa bych také našel, ale nechce se mi do názorných pitev, konečně není to tak podstatné jako fakt, že ona metrická forma ničemu zvláštnímu neslouží, nepracuje, prostě je jen víceméně mechanicky naplněna, tam kde se dopachtíš "dokonalosti" zmrtvělá. Takto mohu (tedy já lépe ;) napsat i recept na polévku nebo třeba dlužní úpis, dobrou poezii tím z takového textu neudělám.

Miroslawek
07. 01. 2008
Dát tip
To si tedy děvče, zakládáš mylně. Zkus si "dobře" přečíst nějakou "dobrou" poezii a třeba na to přijdeš proč. Ano, styl je vskutku čitelný a rozpoznatelný, ovšem nikoli ve smyslu jedinečnosti či osobitosti. Ale dosti sarkasmu. Tvé obraty jsou vesměs užité, mnohé za hranicí vyžilosti a nový náboj, posazení, obsah jim dát neumíš. V textu jsem nenašel jediný tvůj vlastní obrat či jazykový nápad. Příklady klišé? Pomineme-li snadné cíle jako hlazení očima či psaní doteky, třeba paleta tváří, které, když už náhodou nejsou vrásčité, pravděpodobně musejí býti vlídnými, je věc vhodná snad už jen do publicistiky.

co je na tom klišovitého?? by mne zajímalo, čistě informativně, docela si zakládám na své dobré slovní zásobě, svých vlastních výrazech, svém stylu, který je prý čitelný a rozpoznatelný. A jak bys tedy definoval falešný sentiment?? :-)

Miroslawek
07. 01. 2008
Dát tip
Klišé utopená ve falešném sentimentu, byť pocit při psaní mohl být sebeupřimnější.

IVO
06. 01. 2008
Dát tip
Dílčí neobratnosti "by se mi zrcadlil do nálad" nebo prohřešky proti gramatice (barvy se přece vpíjejí a ne vpíjí), značně snižují můj dojem z jinak celkem umně kroužených rýmů. Nejen rychle psát, ale také se zamyslet nad napsaným!

marie!
03. 01. 2008
Dát tip
promiň za dvě milé, mělo být jenom jedno milé

marie!
03. 01. 2008
Dát tip
milé

marie!
03. 01. 2008
Dát tip
milé

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru