Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moji milí čtenáři,

03. 01. 2008
2
5
1127
Autor
Mioneo

nechť se rozjedou laviny otázek a odpovědí!!! co bylo ve mě jsem vypsal, nic čistějšího než pocity... ať tedy na mou hlavu dopadne kritika vás všech... ;o)

Moji milí čtenáři, úsměv mám na tváři zasmušilý...

 

My lidé máme právo být jací jsme, ale máme právo být i lepšími a mnohdy toho práva nechceme toliko využít, aby jsme se necítili slabší vlastním poznáním něčeho, co je k nám velice pocitově připoutané. Protože dokážeme-li si přiznat citová pouta k věcem a lidem, dokážeme poznat, že nám chybí mnoho k radosti. Celý svět se na nás valí a žene nás k tomu, abychom byli silní a dokázali se se vším co nejrychleji vyrovnat. Ale my se uvnitř sebe stáváme rozpolcenými osobnostmi, které navenek nemohou ukázat city. Uvnitř nás zase stojíme zamyšleni a mnohdy s kapesníkem utírajíc si slzy, protože se nedokážeme jen tak vyrovnat s věcmi, které jsme nuceni dělat.

Mám za to, že doba, která byla upřímná a radostná, nám nějako mizí za kopce a my s překvapivým smířením necháváme tvrdnout naše duše a srdce zasychající solí slz.

Dojdeme až na okraj, kdy už nebudeme schopni plakat, protože ztráty a radosti absolutně zevšední?... Neustálé vnitřní hádky o to zda je to dobré či špatné, jsou přeci ovlivňovány tím co vidíme, nechceme vlastní úsudky, radí nám přeci vše co se kolem nás děje.

Pak tedy NEČLOVĚČE zahoď pocity a na ruce si navaž provázky a nechej sebou škubat a trhat... nebudeš nic jen radost pro jiné bezcitné...!!!

 


5 názorů

Mioneo
02. 02. 2008
Dát tip
díky, parádní kritika pochopená, jen jsem zamlžil okno, aby se lidé zahleděli do prázdna co jim zůstává po tom všem co musejí podstupovat. A aby tuhle dobu překousli... chyb jsem si vědom... ale předělávat myšlenky napsané nedokonalostí jsem nechtěl, neb každý je nedokonalý a jiný nikdy nebude =o) děkuji opravdu =o)

Nevím, jak vypadá ukázková úvaha, ale myslím, že by měla splňovat jednu věc jako všechny útvary nehledě na žánr a cosi kdesi - ten společný rys je: zaujmout. Chytit čtenáře pod krkem a s poslední tečkou s ním mrsknout o zem. Dlouhé věty, ve kterých se ztrácím. Nedokážu říct, co jsem četla před chvilkou. Snaha o opisování, abys byl co nejtrefnější? A ty mi můžeš napsat, že si nevšímám obsahu... Čtu ještě jednou. Chci být ztělesněnou radostí pro všechny blízké nečlověky, protože mi na nich záleží. Že je taková doba? Já se víc bojím toho, že současnost a net daly mocnou zbraň do ruky komukoliv. Každý ... může napsat svůj názor. Jenže z toho začíná mišmaš, že někdo není ani schopen reprezentativně svůj názor odhučet. Počínaje gramatikou a základy psaní na pc, konče po sobeckost a netolerantnost. Čtu potřetí, myslím, že jsem tvou úvahu úplně nepodchytila, ale kdybys přeci - jsem nakloněna konverzaci ve zprávách.

je v tom kus pravdy... *

Alela
07. 01. 2008
Dát tip
Ale no taaaak..... :) trochu naděje do té zasmušilosti, nejsou všichni lidé přece takoví... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru