Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vítězství

19. 01. 2008
0
4
926
Autor
Abaxos

Co je to vítězství?

   Nad krajinou krouží hejno vran. Až k obzoru se táhne koberec z mrtvých. Jen několik živých a raněných tvoří vítěznou armádu. Jejich přátelé a životy leží zde na tomto poli. Už nikdy nebudou moci podat ruku člověku aniž by nepřemýšleli, jak ho co nejrychleji a nejspolehlivěji zabít. Mnoho z nich se už nikdy neshledá s přáteli z dětství. Ano, doma je budou oslavovat. Vítěze další marné války. Dalšího boje o nic. Slavní a úctyhodní jim budou potřásat pravicemi a chválit je za jejich odvahu. Přitom nikdy žádnou sami nepoznali.
Tohle je náš svět. Řekněte, že ne. A já řeknu: rozhlédněte se kolem. Pokud by se mělo jmenovat čím se nejvíce plýtvá, byla by to krev. Přitom někdy to záleží jen na nás. Někdy stačí udělat první krok. Komu jste dnes udělali radost? Komu jste vykouzlili úsměv na tváři? Komu jste pomohli? Koho jste dnes pochválili třeba za to, jak vypadá? Nebylo by lepší něco z toho udělat?


4 názory

Abaxos
19. 07. 2010
Dát tip
Neobjevil. Já to viděl.

diketak
19. 01. 2008
Dát tip
koukám, že mně tam taky chybí čárka :)

diketak
19. 01. 2008
Dát tip
Chybí ti tam spousta čárek; živÝch. Několik myšlenek mi tam nesedí. Domnívám se, že voják z bojiště může podat ruku i s čistým úmyslem. Pokud oslovuješ konkrétně mě, tak já jsem se dneska doufám ničeho špatného nedopustil, naopak jsem např. napsal několik kritik, které snad pomohou a pochval, které snad potěší. Já vidím svět i z jiné stránky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru