Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odpovíš?

25. 01. 2008
4
11
1713
Autor
piha

Tvé kroky na stříbrném podnose

vyrývají podpatky do mého srdce

 

Kdo uvěřil psům štěkání?

Kdo zubům nerozžvýkal srdce?

 


11 názorů

Horavin
26. 01. 2008
Dát tip
S podpatky už to má přesah, ty já znám, zvláště ty vysoký jehlový můžou srdce bodaj pekne bodať. Podpadky asi tolik nebodaly, i když je to jedno, asi něco, co odpadávalo od paty či od podpatku, ale mohlo to bejt fakt taky pěkně hnusný, když se to ještě vyrývalo ... Dvě řádky na konci mají přesah samy o sobě, opravdu silná káva a nic pro slečínky.

piha
25. 01. 2008
Dát tip
absolutní rým je tam schválně - asi jsem si zabalancovala...podpatky opravim

podpadky? to neznam:)

akda
25. 01. 2008
Dát tip
poslední verš je super

piha
25. 01. 2008
Dát tip
vpovídalo se mi to v noci do hlavy - hEzky jsi označil subjektivní manifestací "soukromou verbální onanii" - ZA POSLEDNÍ PODSTATNÉ JMÉHO SE OMLOUVÁM,ALE ŠTVE MĚ,ŽE TAM NEUMIM NARVAT TEN PŘESAH,KTERÝ MÁ BÁSEŃ MÍT,ABY BÁSNÍ MOHLA BÝT

Horavin
25. 01. 2008
Dát tip
Cítím to táké jako subjektivní manifestaci. Taková je i poezie, někdy neúprosně krutá. Vrací nám svými obrazy, co jsme třeba dávno potlačili v nejrůznějších represích, autocenzuře a podobně. Naše životy jsou jimi prošpikovány. Jako miniatura působí silně. Jde jenom o to, přijmout odstup a oprostit se od nich. Ne od těch obrazů, od těch restrikcí * :o)

piha
25. 01. 2008
Dát tip
absolutní rým srdce - srdce je tam schválně - zkusila jsem si to lajznout a nevyrobit pseudobáseň--posl. dva verše - o naibvitě ti psi a důvěřivost posl. o těch,co se neumí bránit proti kousancům zubů a nehaj se - podpaTky,ja,ikdaď byx to d víc dupalt do teho srdce

Honzyk
25. 01. 2008
Dát tip
...slim, ze je podpaTek... ...a ty vykriky jsou silacky, a jak kratky, tak teda si tady jeden pripada jak na nejaky manifestaci....))) ...posledni radek ma snad prinest nejaky ozvlastneni, ale ...treba se pletu....pro mne schvalnost...a prapodivna..)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru