Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drama z Konzervatoře

27. 01. 2008
0
2
804
Autor
Dante

Dobrý den.

Hodina harmonie:
Pan prof. Lavička, pedant, ošuntělý svetr, brýle, každé ráno se zřejmě neholí, hyperaktivní-hlavně po ránu. Dante to su jako já.
 
Dante: Sakra. Myslím, že už jde. Už slyším jak řekne to svoje…
 
Prof.Lavička: Tak drahouškové. Zapíšeme absenci. (posadí se za stůl a rozloží skripta) To byste nevěřili, jak někteří s prominutím analfabeti píšou skripta.(Patnáct minut pomlouvá skripta do intonace) To je jak když Lucie Bílá nakládá se svým hlasem. Teď mi to však promiňte, že se budu vyjadřovat trochu neotřele, ale ta Kráva ani neumí noty! Já mám absolutní sluch takže na mě si ani vy nepříjdete drahouškové…
 
Jana: Pane profesore, za dva dny jsou vánoce.
 
Lavička: Vy mě budete nenávidět, ale musíme probírat dál. Jsou prostě věci, které musíte umět i kdyby prostě já nevím o půlnoci vás přepadli. Takže, kdo půjde k tabuli a vypracuje cvičení?
 
Pan prof. Sýkora, hodina dějin hudby. Pan prof. Má brýle, působí podnapile a mluví jako zpomalený film.
 
Dante: Pane profesore, když jsou za dva dny ty vánoce, můžeme zpívat?
 
Sýkora: ééééé zpívat tedy nebudeme, zkoušet ovšem ano. Nejprve zapíšeme. Éééé už jsem se zmiňoval že budu zkoušet? Už to tu myslím zaznělo, dobře…Klavírní sekce? (zjišťuje přítomnost)
 
Kl.sekce: Tady.
 
Sýkora: Kytarová oblast?…Kompoziční duo?…Pěvecká elita?
 
Po půl hodině:
Sýkora: Mše se tedy skládá…tato melismata se nazývají sekvence…až budete někdy komponovat mši (snaha o vtip)…
 
Dante: To už je trapný.
 
Sýkora: Máte k tomu nějaký dotaz?
 
Dante: Ne my se tady zabýváme problematikou mešního propria…
 
Sýkora: ééé dobře ééé nyní bychom se zaměřili na…( a šmitec)
 
Hlášky:
 
Intonace-prof. Kummer: Ještě kousek Adame, už tam budeš páááá, jako kdyby ti někdo dupnul na nohu, ještě žďibíček, páááá to je ten tóóón. (pan prof. je nejhodnější učitel intonace na světě, zbytek jsou Klezlové a černokněžníci).
 
Občanka-Aujezký: Musíte si nejprve v mozečku vytvořit paměťovou stopičku, že jo Martičko, a na základě této stopičky děcka se učíme pamatovat si látku, tím že děcka čteme s tužtičkou v ruce. (šišle div si nepožgryndá kšandy)
 
 
Pokračování zase jindy…
 
 
 
 
 

2 názory

Supr Pájo, piš dál =) a dojdi někdy na něminu, většinou Sába v půlce hodiny řekne: "Paní profesórkó, vyprávějte nám o komunismů.." a Eva pak do konce hodiny vypráví jak nebyl toaletní papír a jak pašovala léky přes hranice:D

Lais
11. 02. 2008
Dát tip
Dyť se vám tam uz nikdo niky na tu konzervu neprihlásí a komu my se pak budeme s jamákama v divadle smát:)Měj se...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru