Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O NOVINKÁCH

30. 01. 2008
0
0
372
Autor
Kateee

Přiletělo ranní ptáče. Jak jsme je poznali? Se zalepenýma očkama minulo větev na sezení a narazilo do stromu. Důsledky netřeba si představovat, řekněme třeba, že se mu nic nestalo, jen v hlavě se mu rozsvítilo.
A tak od té doby více odpočívá, strom opouští jen občas, kvůli potravě, a kouká kolem, co že všechno se to na tom jeho malém světě, kam až dohlédne, děje.
Mohlo by poodletět o kus dál, tam se zase pod stromy budou odehrávat jiné příběhy. Ale když tady je toho tolik k vidění! Když se podíváte pořádně! Sedmikráska třetí zleva každý druhý den ztratí okvětní lístek a nálady větru v tomto místě rozhodně ještě nezakusilo všechny.
Když se ženeme za věcmi stále novými, dojde nám nakonec, že jsme nejvíce času strávili na cestě. A z těch věcí jsme toho moc neviděli. Pamatujete si ještě jaké stromy rostly před vaší základní školou? Že vás to nikdy nenapadlo?
Tak utíkejte. Je tolik novinek... A až potkáte infarkt, vyřiďte mu prosím, že ho pozdravuji a ať se nebojí, že ještě dalších pár let bude mít žně.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru