Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

entlastung

20. 02. 2008
9
17
1821
Autor
.dunaj.

Úspech je cestou krvi. Ráno som rozmliaždil na schodoch susedu. Chvíľu bolo ticho. . Neskôr sa stratila na druhom poschodí.

Odkrývanie dusí, duševný, či myšlienkový exhibicionizmus.... aj cudzie texty môžu vyprovokovať k zmene štýlu, .... príde nová inšpirácia a človek sa posunie. Píše jedna z kritičiek pod môj text. Čítam, je mi na grcanie.

Moje ruky sú z dreva.

Rozmarné počasie, je teplo. Po meste chodím na ľahko. Ženy zhadzujú kožu aby odkryli svoj tvar. Pozorujem holuby.

To koľko si tam bola. Vravím po dlhom čakaní neznámej. Zarazí sa a niečo zahabká. A? dodávam veľké písmeno s otáznikom miesto výkričníku. Niekedy ma môj vek prekvapuje.

Všetko je tak jednoduché... stačí napísať.

Sloboda. Každý človek ako príslušník určitej kultúry má k dispozícii kultúrou predávané vzorce. Odľahčenie spočíva v tom, že ho zbavuje nutnosti stále znovu hľadať optimálne formy správania pre uspokojenie každej potreby. Entlastung.

Myslím na Berlín, jeho čiernobiele nebo, myslím na Alexanderplatz, Marienkirche. Náhle sedím hore a počúvam ticho pod sebou. Má rôzne vrstvy, tak ako môj duchovný život. Končí na vnútornej strane stehien fantómovej ženy.

Kľúč k šťastnej partnerke je kvalitný orgazmus a nie vypäté vnikanie. Ak ti to nestačí, tak sa poser. Poser sa! Poser sa! Poser sa! Poser sa! Poser sa! Ale najprv ma vylíž.... nájdem si v zápisníku od Kristíny.

Poludnie v parku. Cítim jar. Už druhý deň som vrhač. Do očí sa tlačí svetlo spolu s rušnou premávkou. Čakám na striekanie z fontán, utopené labute a detí čo si hádžu medzi sebou lietajúci tanier. Marginálne vnemy. Okolo prejde fantómová žena. Má čierne vlasy a ostro červené náušnice.

Silno žiť, kričí Samec.

Jednoduché príbehy končia náhle, uprostred. Človek pozerá na kamene pod nohami. Prechádza medzi kostrami stromov. Má čas. Viac času ako priestoru. Má to v sebe niečo z Gögelových viet.

Ako sa máš kráska? Posielam. Odpoveď nepríde.

Obzerám sa okolo seba. Asi by som mal nakŕmiť zviera. Spomeniem si na koniec Topolovho anjela - potom sa pohol, už ide, je čas...pohol sa, ohol sa, dotkol sa tej dlažby.

Večer. Sedím a píšem to čo čítaš. Za oknom je už chlad. A tma. Patetické na okraji gýču. Gýč ako spôsob farebného života. Čítaj.




17 názorů

nepoznam tie nalady, nemam tolko prezite, preto asi su mi tie motivy zaujimave, neviem aj ked je to napisane sucho, tak vzdy plynulo a ja mam nejaky esteticky pozitok, ktory mozno nahradza absenciu toho, coho sa snazis zbavit

Baziliška
24. 02. 2008
Dát tip
"ano" "v tom případě nic"

.dunaj.
23. 02. 2008
Dát tip
to co to chce a ci to chce len um - a ci chyba v tomto texte - je tiez len tvoj nazor ... nic viac nic menej .... topol? to je kto? ... honzyk a haiku tiez nic

Baziliška
23. 02. 2008
Dát tip
jak psát civilně/nepřikrášleně a přitom něco říct viz třeba z poslední doby Honzykovo "Na vesnici" Topola znáš haiku taky za přečtení stojí i: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=231966 prostě se dá říci hodně, ale chce to um nevím, jak lépe to vyjádřit

Baziliška
23. 02. 2008
Dát tip
ano, to, že jde jen o můj osobní názor, jsem chtěla dodat, ale považuju to za samozřejmé nevím, za co ty považuješ svoje kritiky, pouze doufám, že ne za absolutní pravdu nemyslím líbivé poetické obrazy nenacházím v tom nic, co by bylo řečeno nově

.dunaj.
23. 02. 2008
Dát tip
poetickych obrazov mam uz plne zuby - suchost moze byt ci nedbalost - nezabudaj ze tak to vnimas ty

Baziliška
23. 02. 2008
Dát tip
ty nepíšeš, ale definuješ...popisuješ věci, které by se daly vyjádřit mnohem poetičtěji...jako bys vodu redukoval na H2O:( sáhneš po prvním obratu/obrazu, který člověka napadne... atmosféra tvých věcí je mi blízká...o to víc mě mrzí, že je podáváš tak suše a nedbale:( Winterův postřeh je dost trefný

Winter
21. 02. 2008
Dát tip
Spíš výkřiky, než povídka. A to je asi málo.


.dunaj.
21. 02. 2008
Dát tip
sid - rozdrdit

salomesr
21. 02. 2008
Dát tip
tak dik, ja len ze tam mam tiez nieco s mliazdenim pjekny den

.dunaj.
21. 02. 2008
Dát tip
oj salome musim sa priznat ze ja tu uz basne necitam - nielen tvoje

Honzyk
21. 02. 2008
Dát tip
..."entlastung" zde mysleno jako "uvolneni" nejaky...?.--------:) ...mne se ty az heslovity (trosku denikovy) "zaznamy" libi...a zajimavy, jak se vzajemne postrkujou ke konci...*

salomesr
21. 02. 2008
Dát tip
mliazdenie susedy si odkukal z mojej poslednej basne? :))) inak dobre

sidonia
20. 02. 2008
Dát tip
dobry, no sem se zasekla na prvnim radku u slova "rozmliaždil" /a to sem 7 mesicu zila slovensku, clovek by zaplakal/ a sem si rekla, ze nema cenu cist dal, kdyz se nedostanu pres zacatek (tim prosim o vysvetleni)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru