Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Labutí teorie - poznej svého nepřítele

04. 03. 2008
3
2
616
Autor
Corkscreewe

                Rád bych vás varoval před nepřítelem, kterému musíme v těchto nelehkých dobách čelit. Nepřítelem, který nikdy nejedná samostatně: naštvěte jednoho, a napadnou vás všechny. Není přitom ani nutné dávat důvod k naštvání té první. Nerad bych byl, aby je někdo podcenil. Určitě už ale víte, o kom mluvím: o Labutích.
 

Tato teorie vychází ze základního faktu: Labutě mají své generály. Jejich společenský systém je vysoce vyvinutý a blíží se k dokonalosti, pravděpodobně svou hierarchií napodobuje vojenský řád – teda vlastně lidský vojenský řád napodobuje Labutě. Jejich společnost je totiž tak dokonalá že se začaly nudit, a tak vytvořily lidi, aby se zabavily. Zároveň jsou ovšem schopné se živit jenom jemným barevným papírem s ochrannými známkami, který je „čirou“ náhodou používán na bankovkách.

Jenže v jeskyních s nimi nebyla žádná zábava, nepoužívali peníze a navíc je lovila nebezpečná rasa šavlozobákovitých Labutí a bylo potřeba s tím něco provést. Prostřednictvím několika tupějších Labutí (není potřeba aby lidi byli chytřejší než Labutě, že), které působily mezi lidem v přestrojení za filosofy (z těch nejznámějších jmenujme Labuť Aristotela, Labuť Seneca a Labuť Platón), se mezi lidi podařilo propašovat několik myšlenek, které byly po několika letech těmi samými Labutěmi (pouze v přestrojení za Newtona, Alberta Einsteina a podobné) vyvráceny, rozcupovány na kousky a nahrazeny jinými, ještě nesmyslnějšími.

Většina Labutí se baví tím, že v přestrojení za zvíře podobné ptáku s dlouhým krkem (které pravděpodobně zakrývá periskop) plavou po rybnících, aby mohly okázale pohrdat kousky pečiva, které jim lidi házejí. Všechny ale neškodně jen působí: Jakmile se k nim přiblížíte, jsou schopné vám pohotově zlomit ruku (nebo kteroukoliv jinou končetinu či úd, hlavu nevyjímaje).

V zimních měsících je občas můžeme pozorovat, jak předstírají zamrznutí na hladině. Je to samozřejmě jen přetvářka, Labutě působí jako živá návnada ve snaze získat další lidské maso. Nikdy se k nim nepřibližujte a hlavně se je nepokoušejte vyprostit! Nevíme, co se s vámi může stát – nemáme žádné věrohodné svědky: těch několik málo přeživších není ve stavu vhodném k výpovědi.

Některé se naučily žrát lidské maso, ale nejradši mají dětské (chrupavka lépe klouže krkem než ostré kosti). Z tohoto důvodu také vyvinuly komplikované chytače dětí, které jsou uzpůsobeny pro pevné uchopení batolete a následnému bleskovému vytažení z postýlky a úniku. Většinou jsou upevněny na spodní straně nohou a lidé je naivně označují jako „plovací blány“.

 

                Obrana proti Labutím je těžká. Málokdo je dost silný na to, aby se postavil Labuti tváří v zobák. Jedna z mála věcí, které doopravdy fungují, je alkohol, který je ve formě metanolu obsažený například ve sprejích, takže obyčejný deodorant dokáže Labuť pěkně rozhodit. Velice dobře fungují různé alkoholické nápoje, ethanol působí agresivně na optiku Labutích přístrojů. Je dokázáno, že má i preventivní účinky.

                Neexistuje mnoho dalších způsobů, jak se Labuti bránit. Bylo vyzkoušeno bezpočet přípravků a chemikálií. Dobré výsledky vykazovala injekce kyseliny sírové, ale je zhola nemožné vpíchnout rozzuřené Labuti injekci.

                Labutě jsou všude mezi námi, takže přeju pevné nervy a hodně štěstí při přežívání.


2 názory

úchvatné, sa mi to nechcelo čítať, ale fakt to stálo za to... som sa dobre zabavila :DDD fakt výboná vec... takže avi a obľúb. :)

palino8
04. 03. 2008
Dát tip
dadaistický úlet? prečo nie :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru