Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BIGBÍTOVÁ VESNA A HLAVA V PLAMENECH

27. 03. 2008
3
12
1385
Autor
Tinnitus

(18-01-2008) - Jet, Praha - Rebecca13, jt, Romale a spol. + Bugmen

Budík. Natálka v horečkách a koncik dneska večír fakt ne, volá její mamka. Hm. Takže k tanci a poslechu jen náš bigbítek. Páč takhle kvapem někoho shánět, Velikonoce a víkend - žádnej humor, viď. Druhá dobrá je vzkazík na Plísňáku, že v klubu chybí vercajk, co byl přislíbenej. No pohodový ráno, co ti budu řikat. Ale jsme kucí šikovný, dovezem si svý mikráčky, kombíčka a bicíčka sami, to je jasný.

 

Marťa jde najisto, ta holka už asi vobrazila něco klubů a vyzná se, ti povídám. Jet je solidní místo s luxusním undergroundem, hlavně. Jen barmanku to neba, páč lidi sem tam chtěj pivíčko nebo něco jinýho. Jakoby si ta holota nemohla přinýst vlastní pití a nevotravovat, no ne?

 

S Marťou a Áňou jdem teda radši na trochu tý kultůry. První v lajn-apu je Romale, pohodovej cyp z Brna. Čte, jak mu ten jeho moravskej zobák narost a je to hezky vopravdový, ledabylý a zábavný. Další čte nějaká holka, a to je naopak chytrý a afektovaný moc. Přijde mi to až jako blbina, ale co já vim. Každopádně si pak musíme dát voraz a pivečko nahoře a přicházíme o další várku poezie, teda. Áňa, Dája, Hynek i Martinka všici diskutujou Lost. Ten seriál, jako. Já jsem asi o sérii a něco pozadu a jsem trapnej.

 

Pak jdem zas do undergroundu, kde čte Rebeka, laskavá organizátorka týdle akce. A jako jo, krásný a cynický pravdy bez patosu. Jen občas až moc sprostý, možná. Ovšem ruší to hlučná parta teplejch motorkářů v koženejch kaťatech nebo tak něco. Jeden je dokonce celej Rob Halford z Jidáš Priest, nekecám. Když čte pan Těsnohlídek junior, ani nevim jakej je, páč tyhle cápci už dělaj bordel moc. A to ti řikám, jak jde vo poezii, to se i starýmu Mártymu splaší kladiva! Jdu jim to vytmavit!

 

Nic klasicky nevyřešim, ale aspoň nedostanu přes držku – i když do Halforda šiju celkem fest. Pak už teda my, se svojí porcí šťavnatý rockový muziky. Míjím Kubu z Kombuchy a řikám, že by mohl v tý soutěži vyhrát taky nějaký básně. Prostě jako humor, haha a hoho. Kuba mi vopáčí, že prej má doma poezie spousty a že studuje tvůrčí psaní. A fakt nevim, jestli šprýmoval nebo jak. U Kuby člověk nikdy neví a to je krásný. Nic, jdem na to a hrajem jak z partesu. Vlastně zkonim Ost, ale včas utnu a napodruhý už najisto, to se ví. A lidičky umí ten nadupanej bigbít vocenit a provolávaj sláva a hurá a tomu podobně. Dobrý, fakt.

 

Po tý šou házíme pokec u stolu s all-star týmem v obsazení: Herbi, Maruška, Martinka, Dája, moje Marťa a já. Herbi distribuuje svý škvarkový placky a je to svátek. Pak se ovšem nacamranej Romale postará o zlatej hřebík večera. Stojí nad náma s vysomrovanym cígem v puse a čeká jako na voheň, viď. Ochotná Herbi se hned nabízí a zapaluje Romalemu omylem vlasy. Moravák nic, hlava v plamenech, pořád čeká až mu holky zapálí retko. Ty mu hasí řepu a připalujou konečně cígo. Týpek normálně poděkuje a valí se pryč. Drsnej kraj, to Brno, ti řikám.

 

No a pak nazdar a ahoj. Dycinky na vodchodu potkám někoho, se kym bych chtěl dát mnohem delší řeč. Mára je vostříhanej a odstěhoval se. No, ty vole. Ale fakt musíme. Venku je mráz a doma s Marťou dáváme ještě buřtguláš a plzničku. Po takový akci supr tečka, myslim.

 

Láska – všichni mimo servírky a teplejch motorkářů, ale hlavně Romale

Nenávist – teplý motorkáři, servírka trochu


12 názorů

Tinnitus
07. 04. 2008
Dát tip
Greta: Určitě to už někdo někdy použil, takže jo. Ale trochu si ze mě děláš trochu humor, viď?:) Zámotek: Musíš se nějak projevit v mojí blízkosti, aby bylo o čem psát - Romale si třeba nechal zapálit hlavu. Grgola: Na někoho kdo používá slova jako "leč" a "propohodlnit" seš dost vodvážnej, hele. Reka: To se budeš muset voptat někoho jinýho, jestli je to v módě. Já nevim, fakt.

reka
01. 04. 2008
Dát tip
dáme si plzničku a pivečko, dovezem si mikráčky a kombíčka, bude to príma víkendíček, no né jako, prostě fajn velikonočky, prostě pohodička, žádný hustíčko. to jsou zdrobněliny ještě pořád tak módní?

romale
29. 03. 2008
Dát tip
tyvole to si robíš řiť!;)

jt
27. 03. 2008
Dát tip
yeah - takhle to bylo .. ;-) TIP

jo, dost autentickej popísek :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru