Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nočný flirt

03. 04. 2008
2
4
1110
Autor
ludo
Už je ráno, čoskoro bude svitať. Jej prítomnosť je takmer istá. Cítim ju. Jej očarujúcu kvetinovú vôňu i velebný šuchot šiat. Znovu sa zrodila, po tisíci krát. Dotyky i smiech. Jej tvár si nemôžem vybaviť. Nikdy si neviem vybaviť tvár blízkych, čo odišli, akoby boli podstatné len prežitky, pocity a vône. Povedia viac ako obrazy z odtieňov svetla. Tichučko si sadla vedľa mňa, elegantne si napravila šaty a usmiala sa. Skôr ju tuším než vidím. Zatočila sa mi hlava. Ruky si tisnem medzi stehná.
 

    Pohladila ma po chrbte a zašepkala. "Som tu!" Potrebujem to stále počuť - že tu je. "Som tu", hodila záchranné lano. Horúčkovito som sa ho chytil a začal sa štverať do svojho kolesa záchrany. Prihlúplo som sa usmieval v snahe zachovať si dôstojnosť. Zrútil som sa z útesu a rozplakal sa. Šlo to ľahko, nebol to ten plač zmietajúceho sa kapra v prázdnej vani. Ako doposiaľ. Plynul ľahučko ako horská bystrina čo obmýva drobné kamene nastrkané v ceste. Už sa nedusím ťažkými a nedôstojnými vzlykmi, ...prišiel plač nevinného dieťaťa, čo dáva silu zabudnúť, čistí, uvoľňuje a dobíja. Odsunul som sa, aby som jej uvoľnil miesto na posteli. Presadla si kúsok. Vzala mi ruku a priložila si ju na tvár. Tuho som tisol oči k sebe. Aby ten okamžik trval, ...aby neodišla. Nikdy. Počul som ako rozpráva, nevnímal som však slová. Šepot vravel viac. Telom mi prešlo uvoľnenie, intenzívne ako polúcia. Pomaly som vstal z postele a tisíc krát som skočil z okna.


4 názory

ludo
21. 05. 2008
Dát tip
moc ti dakujem za tie slova, moc ti nerozumiem, ale zneju mi velmi prijemne, robi mi dobre ak ludia uvazujú, ja som tuto "mikropoviedku" napisal len s takeho momentálneho pocitu prazdna, chybala mi jedna dolezitá osôbka, čo som ju dlho nevidel. takže len tak, moc sa nezamyšľam nad tým čo píšem, len to tak plinie, ako keď si na záchode a zbavuješ sa špiny, to bolo ale úprirovnanie, trochu sa zan hanbím! maj sa pekne. ludo

Lakrov
18. 05. 2008
Dát tip
Tohle je vlastně takový přepis pocitů do slov. Připadá mi, že by bylo hezké to použít jako 'slovní obrázek' k dokreslení nějakého delšiho textu. Takhle samostatně postavené to ve mně vyvolává otázku proč to bylo napsáno, ale to je spíš moje chyba, že ve všem hledám význam. Prostě jsi něco cítil a muselo to ven. Někdo napíše báseň, jiný dvacetistránkovou povídku (což ho zaměstná na další měsíc), ty sis poradil takhle. Líbí se mi ta spousta přirovnání.

ludo
03. 04. 2008
Dát tip
Veru neviem čo sa ti páči a čo by ti mohlo sadnúť, ťažká otázka, prečítaj si všetko a uvidíš, ale buď ku mne zhovievavý, som začiatočník.

Lakrov
03. 04. 2008
Dát tip
Z toho množství najednou zveřejněných povídek jde skoro strach :-) . Můžeš mi některou z nich doporučit? Pošli avízo. Večer si ji přečtu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru