Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen tak jako...

02. 05. 2008
0
5
413
Autor
Jejča

tak jako malíř nakreslím ti krásný den tak jako básník vymyslím spoustu krásných jmen tak jako hvězdář najdu tvoji šťastnou hvězdu tak jako rybář vylovím tě až půjdeš ke dnu tak jako maják budu na tebe čekat v každém přístavu tak jako voják udělám vše pro tvojí záchranu tak jako kouzelník vykouzlím ti den plný zázraků tak jako zahradník vypěstuju pro tebe sedmikrásek plnou zahradu.

 

 

 

 


5 názorů

Líbí se mi to,i když jazyk by mohl být boharší.Jazyk poezie může být prostý,ale ne zas úplně obyčejný,jakým se denně mluví.Nejde o nějaké básnické "ozdoby",ale o to,že báseň má co nejkonkrétněji zachytit skutečnost.Běžný hovorový jazyk je obecný,což je správné,neb jeho cílem je,aby si lidé např při práci dobře rozuměli.Báseň má ale zachytit neopakovatelný okamžik života.

T_O_M_
02. 05. 2008
Dát tip
je poznat, že začínáš...nic si nedělej z těch rýpavých kritik tady dole (pánové mají asi přebráno, nebo spíš vybráno) a klidně piš, časem zjistíš, že se dá psát i jinak než jak jsi napsala tuhle (pro Tebe zrovna teď asi dokonalou) básničku držím palce

Rajmund
02. 05. 2008
Dát tip
Jej, to je přehršlí!

Honzyk
02. 05. 2008
Dát tip
.............diky............diky velke....ale jsem alergik a oteka mi, zel, i penis....rozkvetleho nyni az az...na podzim se ozvu, ma mila!!:DDD

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru