Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hospoda

06. 05. 2008
3
31
2559
Autor
Nikeš

Cinkání peněz
opilec hází svůj plat
do automatu

31 názorů

Paulart
13. 05. 2008
Dát tip
Propána, už je to únavné. Kdo nechce vidět, nevidí.

Darmo-šlap
13. 05. 2008
Dát tip
Poznal jsem gamblery na jejich poslední štaci životem. Myslíš, že nejsem s to ti předat "věcný argument"? Ano, protože argumenty se přebíjejí kecalové. Já Ti přináším zkušenost. Svědectví. A chudí? Nemysli si, že do beden házejí své drobné jen chudí. Jeden z těch, co byl se mnou v léčebně, syn bohatého tatínka, stačil utratit do svých šestnácti let 600 000 kč. Ani smažky nepatřily mezi sociální případy.

Houmeles
13. 05. 2008
Dát tip
Ptáš se, zda si nepřipadám směšně. Hm, asi jo. Jako když přijdu mezi zazobance, kteří si k jmění přišli na úkor lidských niter, několik lidí (v rámci zákona) připravili o naději, všechny peníze a nakonec i o život a já se pokouším jim naznačit, že by snad měla existovat nějaká soudnost v boji o zisk, nějaký soucit, morálka. Ano, Pišto_Hufnágle, připadám si směšně.

Tady se zase pár advokátů chudých urazilo nad pojmem "pitomá debata", ovšem o co jiného se jedná, když místo věcných argumentů nastoupí hloupůstky typu "už bylo několik případů" či "já znal jednoho, a ten..." atd atd? To je dobré leda tak na žvatlání u piva. Takže si pěkně pokecejte.:)

Paulart
13. 05. 2008
Dát tip
Ne.

A nepřipadáte si směšní? .))

Houmeles
12. 05. 2008
Dát tip
Bohužel, nejhorší je, že jako pišta hufnágl myslí i naši zákonodárci.

Dášeňka
12. 05. 2008
Dát tip
Já si nemůžu pomoct, ale mně se to osobně dotýká, hlavně ty nesmysly kritika Pišta_Hufnágla, který si myslí, že když je kritik, vidí do všeho. Jela jsem jednou stopem a vezl mě dealer hracích automatů a bylo mi z něj blivno. Typicky západní problém na věc: Když bedny nesou peníze, jsou legální. Tráva peníze nenese, že?

Darmo-šlap
12. 05. 2008
Dát tip
Myslím, že tato otázka (s hracími automaty) chce osobní zkušenost. Lehce se o tom žvaní, těžko se z toho (gamblerství) dostává. Pišto_Hufnágle, já jsem strávil nějaký ten měsíc na protialkoholní léčbě a mohu tě ujistit, že gambleři na tom byli v léčebně ze všech nejhůře, závisláky na heroinu v to počítaje. Jeden se mnou pobýval na pokoji. Přiznal mi, že byl ochoten (v posledním stádiu, než se pokusil o sebevraždu) komukoliv zakroutit krkem, jen aby měl peníze pro automaty. Jiný se nechal zkopat, když ukradené tisíce ukryl v kapse trenýrek, a pak, ještě s krvavými ranami se hnal k první herně a během jediné noci tam naházel do bedny dobrých pět táců. Než budeš osočovat druhé z pitomosti, zeptej se samotných gamblerů, co ti o své závislosti řeknou. Možná ti bude běhat po zádech mráz a přestaneš posuzovat to, o čem nemáš sebemenší ponětí.

Houmeles
12. 05. 2008
Dát tip
Pišta_Hufnágl: Debata není pitomá. Jen ti schází argumenty. Paul má naprostou pravdu. Ty kšeftuješ s hracími automaty? Že se za ně tak bereš? Nebo jsi poslanec lidové strany? Že se můžeš podělat z trávy? Pak se nedivím.

Debata se stává pitomou, poroučím se.

Paulart
11. 05. 2008
Dát tip
Kouřil jsi někdy trávu? Gambler možná nikoho nezabije v autě, ale na ulici, když mu dojdou prachy do bedny. Těch případů už bylo několik. V šílenství udělá cokoliv, jen aby měl co strkat do těch strojů na zisk grázlů srovnatelných s dealery heroinu.

moorgaan
11. 05. 2008
Dát tip
gambler utraci penize, ktere by mely jit do domacnosti k zene a detem, jelikoz se o nej zena stara, a pomaha stejnym dilem do rozpoctu-at uz financne a nebo svoji praci a vychovou deti, pokud nema prostredky na vychovu vyrostou z deti lide ,kteri se ve velke pravdepodobnosti stanou neprizpusobilou mensinou, ktera skonci v kriminalite.. a to je vetsi slo, jak ojedinely zhulenec za volantem..

Paul: Blbej příměr. Gambler v autě nikoho nezabije (tedy doufejmež:) ), zhulenec ano. Když už srovnávat marihuanu, tak s alkoholem, tam ten přímě sedí. Pozor na logiku, dámy!

Paulart
11. 05. 2008
Dát tip
První verš a druhý tak trochu opakují totéž. Chtělo by to nějaký detail z postavy hráče a pak to cinkání peněz, aniž by bylo řečeno, že jde o automat :-) Jinak, ty automaty bych zakázala taky. Je to zvláštní, za travku jsou schopní člověka zavřít a když někdo vychovává závisláky na automatech, tak se nic neděje.

moorgaan
06. 05. 2008
Dát tip
kostrbate haiku a myslim ze to asi haiku neni, chybi tady poetika-nevychazi ze starych japonskych tradic..

Petrusha
06. 05. 2008
Dát tip
tak mu treba nech

haiku pekné ale určite by som zmenil názov.

Narvah
06. 05. 2008
Dát tip
po třetí pivu padá odhodlání, že gambler do automatu nic nehodí

Nikeš
06. 05. 2008
Dát tip
Pišta_Hufnágl:ach takhles to myslel, no, to je samozřejmě pravda. Lidi ožebračujou zas jen lidi, stroje jsou jen prostředky. Narvah: proč, když se to dělo v hospodě?

Narvah
06. 05. 2008
Dát tip
si to spíš nazvi herna

Nikeš: Rodiny neožebračuje automat, ale ten, kdo tam ty peňauze cpe. Zákazem stroje nic nevyřešíš.

Nikeš
06. 05. 2008
Dát tip
Pišta_Hufnágl: Bohužel s tím mám osobní zkušenost...

Ale prdlajs.

Nikeš
06. 05. 2008
Dát tip
střeva prvokova: když myslíš... :-) Pišta_Hufnágl: nj, já bych je taky zakázal, jenom to ožebračuje rodiny :-(

hm... stejně je to nějaký divný:-P:)

Hospodám, kde je byť jedinej automat, se vyhejbám jako čert kříži. (ještě bych tam naházel vejplatu, žejo...)

Nikeš
06. 05. 2008
Dát tip
Pišta_Hufnágl: automat v hospodě- skoro všudypřítomná realita... střeva prvokova: nejde o opilce obecně. Jde o obraz jednoho konkrétního opilého muže, který hraje na "výherním" automatu.

hm... opilec hází peníze do chlastu ne?

Automat v hospodě? Fuj.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru