Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O hovnu

13. 05. 2008
0
6
576
Autor
mozkozrouti

Když člověk dělá úplné totální hovno, myslím tím nic, je lapen sám do sebe. Je na sebe rozčilen, že nic nedělá, nemá pocit žádného uspokojení, žádná činorodá činnost ho nenaplňuje a on jen civí a pozoruje, jak rychle mu ubývají hodiny z jeho prachmizerného, ničím nenaplněného života.

Když člověk dělá úplné totální hovno, myslím tím nic, je lapen sám do sebe. Je na sebe rozčilen, že nic nedělá, nemá pocit žádného uspokojení, žádná činorodá činnost ho nenaplňuje a on jen civí a pozoruje, jak rychle mu ubývají hodiny z jeho prachmizerného, ničím nenaplněného života. Už nežije, degraduje se na úroveň nižších obdobně vegetujících tvorů a jen přežívá. Je z něj jen objekt konzumující a vylučující potravu, provádějící nejnutnější úkony k přežití, tupí se a upadá, je z něj rozplizlý kus čehosi, primitivní bytost nezasluhující žádného slitování, protože se do svého stavu uvedla sama, pod vidinou rajského nicnedělání spadla do žumpy nudy a blbosti, jediným jeho produktem je jen ono krásné, čisté, hovno. Čvachtaje a brodě se ve svých vlastních duševních i fyzických exkrementech ztrácí svou podobu, ničí se jeho vazby na veškeré své sny, společnost se mu stává cizím a přitěžujícím elementem komplikující mu provádění jeho chvályhodné činnosti, přeci jen se před lidmi stále ještě takto vyměšovat stydí (však i tato překážka jemným plynutím času odpadne).

Ale jak, přátelé určitě se ptáte, já tu otázku přímo lapám, visící na vašich rtech, jak do těch s prominutím sraček nezabřednout? Moje vize řešení tohoto problému je následující: jednoduše na to nesmíme, ale opravdu ani trochu, nesmíme na to všechno, co děláme, srát. Každý detail, každá nenanicovatější a bezvýznamnější činnost provedená ledabyle je možným zárodkem zhoubného onemocnění, které pak zvolna jak houba proniká celým organizmem, usídlí se natrvalo v myšlení, zasáhne každý jeho pór a ovládne nás, načež pak na výsledky jeho působení můžeme jen čekat s bezmeznou jistotou, že je jen otázkou času, kdy se ponoříme do hloubi žumpy.

Vidím to asi takto, jakákoliv se zanícením prováděná činnost, sebevíce se okolí jevící jako nesmyslná, stává se v podání plného oddání se jí motivací, smyslem žití.


(Ne)nechte si sežrat mozek!



6 názorů

mozkozrouti
14. 05. 2008
Dát tip
Klasický příklad nicneříkající arogantní reakce.

Rajmund
13. 05. 2008
Dát tip
Takových, jako jsi Ty, jsem na Poloostrově zdolal tucet.S hovny tudíž neprorazíš.

ja už som si mozog nechal zožrať, varovanie prišlo neskoro.

Barman
13. 05. 2008
Dát tip
No, smyslem žití je reprodukce a smrt. Ale pravda, někdy mám pocit, že na písmáku dělám hovno a jen tlachám, místo abych vzal bágl a šel do hor množit krvinky.

MazLenka
13. 05. 2008
Dát tip
Dobře, budu předstírat, že přečtení Tvého díla byla motivace mého žití (ale jen pro dnešek).

Hm.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru