Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čtyři a čtyři

18. 05. 2008
42
46
2648

Dát sem i fotky by možná přilákalo víc čtenářů, avšak hraničilo se zákonem. Chcete je tu mít?

 


"Čtyři a čtyři?"

"Jo, a teď ten krajní na druhou stranu mezi, a teď zpátky sem a doprostředka..."

"Mezi co?"

"Mezi kozy asi ne — teda pardon, jsou tu děti. Mezi tyhle dva a dva, přece! A musíš to víc utahovat."

"Jaké děti?" rozhlédla se. "Dyť jsme tu zatím sami... jo ty myslíš mě! Já přece už nejsem žádné... Jé, mě už bolej prsty."

"Počkej, jak tě bude zejtra bolet zadek..."

"Nebude, nebude..." pustila nedopletený výtvor a začala poskakovat a kroutit se, jako smyslů zbavená. "To zas bude jenom takvý prd!" vyprskla smíchy.

Uvolněné pruty se vrátily ke svému původnímu tvaru, takže to, co mohlo být za okamžik pomlázkou, se teď podobalo spíš metle.

Podíval se na překažené dílo, pak na ni a schovívavě se usmál. "Jestli ty bys nepotřebovala na zadek hned."

"Na holou?" otočila se k němu zády, nadzvedla sukni a zamávala mu s ní před nosem.

Musel se nutit, aby se díval jinam.

"A strejdo..." odmlčela se, jako by hledala vhodné slovo.

"Cos chtěla?"

"Fakt... fakt tady u vás dostávaj holky... na holou?"

"Ale ne, to se jen tak říká. Nebo možná ty líný, co se jim nechce ráno z postele..."

"Mně se teda taky někdy nechce ráno z postele..."

"Neboj, na to jsi jestě malá. A taky tě tu skoro nikdo nezná."

"Já nejsem malá!" dupla si a vypjala hruď, aby zdůraznila své zaoblující se tvary. "A taky se nebojím ňákýho blbýho vyšlehání. Koukni!" sebrala se země jeden ze zbylých prutů a pošimrala ho s ním pod nosem. Pak napřáhla a švihla se přes holé lýtko. "Vidíš? Ani nepípnu!" vytřela si slzu z koutku oka.

Uvědomil si, že jí to zrudnutí zlostí docela sluší.

"A strejdo..."

Čekal co z ní ještě vypadne.

"...ty bys mi nemoh..." zajíkla se vzrušením.

"Co jestli bych nemoh?"

"Ty bys mě mohl vyšlekat na holou? Myslím jako když nejsi cizí; že by to jako nebyla taková hanba, víš?"

"Jestli bych mohl, to nevím — to bysme se asi museli zeptat tvýho táty. Ale myslím, že ty bys to potřebovala jako prase drbání."

"Tak já bych se teda táty zeptala, až večer přijede."

"Opovaž se...! Jo, to jsem ti zapoměl říct: Brácha volal, že přijedou až zítra na oběd; a po obědě už to neplatí. Takže smůla, děvče. Musíš počkat napřesrok."

"To teda nemusím. Nic nemusím. A ty mi našleháš hned teď!" vynucovala si hlasitě. "Ale jen málo, jenom tak jako, viď?" dodala tišeji, když vyčetla z jeho pohledu náznak odhodlání.

Podala mu prut a znovu si vyhrnula sukni. "Kalhotky si nechám, zatím," špitla, když se obracela zády.

Zvážil prut v ruce a švihl jím do vzduchu. "Fakt to chceš? No, tý naší káče — ale ta je malá — jsem taky někdy nasekal, když měla hubu. To víš, na vsi... Na nějaké domluvy není čas. Ale ty, holka z města, málem už slečna, a tak..."

"Přestaň se vymlouvat a dělej!, než sem někdo... Jauvajs!" vypískla překvapeně.

"Prej 'ani nepípnu', a tohle bylo co?"

"Nečekala jsem to tak hned, no! Ale stejně to nic nebylo a vůbec to nebolí, nebolí...," začala se zase kroutit jako před chvílí a natřásat sukní. "To bys musel trochu přitlačit, ale to ty se boójíš, boójíš... Jauvajs!" nadskočila a začala si mnout zadek. "Tahle už byla lepší, ale stejně... Jauvajs," přimělo jí další švihnutí předklonit se a posunout dlaně těsně pod zadek, kam dopadlo. "Jauú!" cukla po další ráně dlaněmi zpátky nahoru. "Ty jo, to není fér!"

"Ono to na vlastní kůži není jako ve filmu nebo odkud jsi ten nápad vzala, co? Radši řekni rovnou, že to vzdáváš."

"Tak to se teda pleteš. Nikdy nic nevzdávám. Jen bys mohl..."

"Nic bych nemohl," usmál se široce. "Hra skončila."

"To ne, prosím ještě..."

"Co bys ještě chtěla?"

"Ještě pár... doopravdicky na holou. Já jsem totiž holkám...," polkla naprázdno, "...a vsadily jsme se. Ale nechtěla bych si jen tak vymýšlet."

"To tě chválí, že nechceš lhát. Tak jednu nakonec, to pro tebe ještě udělat můžu. Ukaž!"

"Ukázat ne! To je přece pro holku strašná... stydím. Nedívej se. Jenže to bys mě pak vlastně nemohl... já nevím..."

Předstírala zábrany, ale svírajíc krajky už pod sukní sjížděla rukama ke kolenům.

"Tohle dolů — a tohle zas nahoru," vyhrnula ji cestou zpátky a založila na bocích okraje za pas.

Na obnaženém zadku se vyjímaly čtyři tenké proužky.

"Ještě aspoň pět, prosím."

"Tři."

"Tak jo. A ne, aby to bylo zase jenom takové šimrání, jako předtím," popíchla. "Ale tolik bolet by to taky nemuselo," smlouvala vzápětí.

"Tak počítej!"

"Jedna. Sss."

"Dva, Aách."

"Tři. Jau, jau, jau," mnula si zadek, podupávala a točila se na místě. Že ji teď vidí i zepředu, už jí zřejmě nevadilo. Nebo naopak.

"Čtyři," dodal a jemně ji pleskl hřbetem dlaně.


"Ty, strejdo?" nasadila znovu tázací tón.

"Co ještě? Tři přání už jsem ti splnil."

"Víš, co říkal táta?"

"Nevím, ale jestli to říkal táta, pak to musí být pravda."

"Jednou o tobě s mámou mluvili a táta pořád říkal: 'To je ňáký divný.' Jak to myslel, divný?"

"Kdo ví, co říkal. To ses asi přeslechla."

"Ba ne! Pak taky říkal: 'A ta holka je stejná, jako on.' Co myslel tím, že jsem stejná?"

"Třeba ve škole, jestli ses špatně učila."

"Ty ses špatně učil? Já myslela, že tě škola bavila, když... Máma říkala, žes bydlel u nich, protože na koleji nebylo místo."

"To bylo pozdějc, ale když jsem byl velký jako ty, bavilo mě jen něco, třeba..."

"Jé, tak to jsem asi po tobě... to je vlastně blbost. Musím přece být po mámě a po tátovi."

Spíš po mámě, chtělo se mu říct a dívat se i jak se obléká. Najednou ale nestál o to, aby mu viděla do očí. Otočil se a zahleděl se do dálky. Právě včas, aby zahlédl blížící se dcerku se ženou.



A tady jsou ty slíbené obrázky:

Obrázek 1 | Obrázek 2 | Obrázek 3



46 názorů

Kuráž máš. Co ještě máš? Talent? Proč se s ním nepochlubiš? Sdílný jsi dosti, zdá se.

A něco k povídce samotné, pane kolego? :-)

EroSENka
30. 03. 2009
Dát tip
Hezká velikoLásková. Tedy velikoNoční, pomLásková. Dík za aví, nenašla bych Tě.

Marcela.K.
13. 03. 2009
Dát tip
$

Marcela.K.
13. 03. 2009
Dát tip
$

Marcela.K.
13. 03. 2009
Dát tip
Já jsem to četla...jsem si říkala, když jsem to znova četla ...a pak mi to došlo, že už jsem to četla...ale ten tip ti dám znova :-)) au au au :-$

mě tady vadí odosobnění postav jen neteř a strýc a kolik bylo neteři, že se strejdou takhle špásovala? jinak je to lehce čtivé, táhne to čtenáře bez překážek k závěru, a to se mi líbí, dávám Tip, přesto, co jsem řekla

Sybian
04. 06. 2008
Dát tip
Upřesnění kategorie MMF? Tak to asi nepůjde tolik o tu dívčinu a její "na holou". Spíš si podle ní odhadněte, co se asi dělo kdysi. Mezi M/M/F. A že se asi děly věci, že by nejen "na holou"?. Tomáši_Julínku, přiznej se, cos to tehdy prováděl, no? Tehdy, jak na koleji nebylo místo. )) G.

Narvah
03. 06. 2008
Dát tip
blbej konec, jinak bych dal V

4+4*

Ať už ukládáš kamkoliv: na Písmák, na Liter, většinou se utvoří skupiny lidí, kteří se čtou, kritizují navzájem. Najdou se i ti, kterým nesedneš na notu, a tak odfrčí někam jinam. Hold, každej je zatíženej na něco jiného. A čím víc budeš psát, tím víc se ve své tvorbě zdokonalíš, ať už je to výběr témat, která tě zajímají, skutečnosti, jenž tě ovlivňují, tak si najdeš i svůj osobní styl psaní, dorazíš na mrtvej bod, kdy ti přestane fungovat tvoje lite- rární střevo... A proto, aby ses zdokonalil ve psaní, je třeba číst a číst a číst....................................................................................

Anetté
24. 05. 2008
Dát tip
Jestli chceš aby tě lidi četli a aby ti všichni psali komentáře musíš je nejdřív číst a komentovat Ty:)) Navíc Písmáci, kterejm se tvoje tvorba doopravdy líbí si tě sami daj k oblíbeným, aby si od tebe avíza příjmali a aby jim nic neuniklo. Mě připadá, že je tu příliš moc lidí na to aby posílal avíza každej každýmu. A ze začátku je to prostě vždycky nuda:)) To nemyslim nijak špatně, to je zákon džungle tady:)))

Jsem tu nový a všiml jsem si, že tu lidi spíš píšou než čtou, nebo, když čtou, neobtěžují se možná přidáním komentáře. Zdá se mi, že jsou tu víc ve fóru básničky, než povídky. A z povídek se středem zájmu stávají ty od zasloužilých nebo dlouholetých členů, nebo (což je pochopitelné) dochází ke vzájemnému posuzování a oceňování mezi skupinou lidí. Pak jsem si ale při procházení stránek Písmáka všiml, že je tu několik klubů, soustřeďujících se na povídky. Nevím sice, ce je klub, ale vzal jsem seznam jejich členů a těm poslal upozornění. A pak jsem poslal upozornění jestě všem zrovna přihlášeným a... Tím se vysvětlují ta avíza, na něž se někteří ptáte. Možná se časem osmělím a pošlu upozornění i kritikům. Kdybych tedy ještě někdy nějakou povídku napsal, mohu zas poslat avízo těm kterým se tahle líbila? Upozorňuji však, že asi bude zase jen na ůrovni této. Závažnější souvislosti, o kterých někdo píšete v komentářích, v ní nejspíš nenajdete (podobně jako u spousty dalších povídek na Písmáku). A tak, když už (ty souvislosti) v nějaké povídce objevíte, važte si toho a autorovi o tom dejte vědět. Bude rád, jako jsem teď já. A tak přikládám ty fotky. Jsou ve formě odkazů (jinak to neumím) na konci textu povídky. Mohu vědět, které jsou to ty chyby? (Díky, Oldjerry)

JvB
23. 05. 2008
Dát tip
největší tajemství je tedy to proč nám přišlo avízo. Co k tomu autor?

kalinka
23. 05. 2008
Dát tip
Fotky? Nejsi tím strýčkem?;o) Japato, že mi přišlo avízo?:o)) Moc tu holčinu nevěřím, spíš bych to viděla na strýčkovu iniciativu. Ale napínací:o)

kalinka
23. 05. 2008
Dát tip
Fotky? Nejsi tím strýčkem?;o) Japato, že mi přišlo avízo?:o)) Moc tu holčinu nevěřím, spíš bych to viděla na strýčkovu iniciativu. Ale napínací:o)

Horavin
23. 05. 2008
Dát tip
:)* Myslím, že roztomilost týhle lehtivý povídečky ktví v představivosti, vtipu a hravosti dialogu. Obrázky mohou vtipně ilustrovat, nebo taky pokazit. Jinak tu ani není osamocené téma. Povídky Lakrova zde na Písmáku však jen tak snadno nepřekonáš, doporučuji ke srovnání. Jsou psány v závažnějších souvislostech a zcela mimořádným stylem.

Oldjerry
23. 05. 2008
Dát tip
Ale to - sakra - vůbec není špatný, ale chyb - zbytečných - jak much. Ty vado - uvědomuješ si, jak ty pitomý chyby to shazují ? Přesto máš ode mne tip - tohle tu nepamatuji. Kdo to nepochopil je ... túdydládo

Jak od Markýze de Sade. Jinak hezký softporno.

sidonia
23. 05. 2008
Dát tip
dobry je to

Je to dobrý, sice nevím proč jsem dostala avizo, ale vzhledem k tomu, že mi píše ministr a navíc o dětech :))) Bála jsem se, co se z té pomlázky vymotá, trošku mě začalo nudit to téma holky, která chce dostat ne holou. Já teda nevím, ale tohle mě v pubertě nikdy nelákalo :))) vlastně ani po ní. Ta myšlenka na závěr - kolik kukaččích dětí je rozsetých po světě.Tady mi ten závěr připadá docela milej, ale nejsem jeo brácha. Bych mu rozbila hubu a možná taky ne, jestli nemá to děvče sourozence, bylo to třeba řešení - tzv. VÝCHOD Z NOUZE. Ale ministr by toto určitě nenapsal, to by bylo tak zamotaný, že by se v tom prase nevyznalo :))))TIP! I když by bylo co vytknout možná slohu, ale nechce se mi :)

Docela příznivý (a pravdivý) rozbor. avízo pro moorgaan

moorgaan
23. 05. 2008
Dát tip
prima namet..neni to ani porno a ani erotika, je to zivot..krasne psany,ma to dej, myslenku i tema k uvaze,kde je a neni hranice erotiky..pripadna moznost otcovstvi tady umoznuje se na to divat spis jako na moralne eticky pristup strejdy a ulicnictvi slecny.. ..jednoznacne TIP../*

sidonia
23. 05. 2008
Dát tip
proc mam avi?

pété
23. 05. 2008
Dát tip
měl ji přecist basnicku o holcice a hodnym strejdovi....:D

JvB
23. 05. 2008
Dát tip
Je to prono nebo jak říkáte erotika :) Konec štěpí myšlenky a to je hezký. Vidím to kladně

Napadá tě nějaká? avi pro pété


pété
23. 05. 2008
Dát tip
no nevim, treba precist basnicku....? :D

Co jí měl udělat, děvče nešťastný? Jde z tebe strach :-) avi pété

pété
22. 05. 2008
Dát tip
měl ji to udělat, začalo to dobře a dloho tam to napětí zůstalo...škoda, snad příště :D

Trochu jsem to zkrátil. Opravil jsem hrobky. Stačí to, aby to lidi četli? Nebo mám přidat taky fotky? :-)

ale jo...akorát tázacÝ je tedy dost hustý...:o)

Lakrov
19. 05. 2008
Dát tip
Že ti není hanba!! (v době vrcholícího boje za týrání a zneužívání dětí) Džamila :-) Ze začátku to vypadá, že půjde o jakousi 'oslavu lidových tradic', ale už po pár větách lze vytušit zřetelný erotický podtext. Ten se nese téměř celým dějem a s blížícím se koncem sílí. Vzhledem k jednoduchosti postav (On a Ona) a k použitým 'kulisám' to ke konci působí nejspíš jako prvoplánová erotická povídka. Nelze však říci, že by (jako některé podobné) působila 'lacině' a vulgárně. Poslední odstavec je pak (pro mě) určitým překvapením. Děj získává další rozměr. Zdá se mi, jako by se Ti počáteční plán (tj. napsat erotickou povídku) poněkud vymkl z ruky. Pravda a lež -- snaha o pravdomluvnost (za kterou strýc neteř(?) chválí) v kontrastu s Jeho 'hříchy mládí' a (možným) setrvávání ve lži. A pak Jeho 'ustálení pohledu' na 'správné cestě' v úplném závěru. Stává se mi, když hledám, že nacházím víc, než autor zamýšlel vložit. Snad se v tomhle případě nemýlím. Ještě se vrátím.

Barman
19. 05. 2008
Dát tip
mám za sebou film Les valseuses a nějak jako pokračování. Mazec

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru